AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
T E L E V İ Z Y O N
Ekranlar suçlu avında

Polisiye-suç dizileri, hem sinematografisinin kalitesi, hem de heyecan katsayısı nedeniyle, ucuz ve tekrar yapımlarla dolu yaz ekranında başa oynuyor. Polisiye diziler TV'de sadece bu tür dizileri takip eden "fan"ların yanısıra, ortalama seyirciyi de ekran başına çekiyor.

  • TELEVİZYON SERVİSİ
    Hemen bütün yaz ekranının tekrar yapımlar, hafif, ucuz durum komedileri ya da defaatle yayınlanmış sinema filmleriyle kotarıldığı dönemde izlenebilir tek yapım, yabancı polisiye diziler oluyor. Ekranda sadece bu tür suç-polisiye dizileri takip eden "fan"lar dışında, ortalama izleyiciyi de ekran başına çeken bu diziler, hem sinematografik kalitesi, hem heyecan, gizem ve macera katsayısı nedeniyle neredeyse bomboş olan yaz ekranının en çok tercih edilenleri arasında baş sıraya oynuyorlar.

    Bunların başında CNBC-e'de yayınlanan Jerry Bruckheimer imzalı Fareler ve İnsanlar'daki performansıyla sinemaseverlerin hafızasına kazınmış olan Gary Sinise ve Melina Kanakaredes'in başrol oynadığı CSI New York adlı dizi geliyor. Yine Bruckheimer'in sihirli ellerinde sinema filmleriyle boy ölçüşecek kaliteye ulaşan Cold Case de CNBC-e'nin yaz sezonunda izleyenlere sunduğu başarılı polisiyelerden. Kathryn Morris ve John Finn'in başrol oynadığı dizi, zaman aşımına uğrayarak çözülemeden kapanmış faili meçhul cinayetlerin peşine düşen dedektiflerin maceralarını anlatıyor. CNBC-e'nin yaz ekranında izleyecek yapım bulamayan izleyiciler için ekrana getirdiği, kült dizi The X Files ve Without A Trace de, türün başarılı yapımları arasında gösteriliyor.

    Kralın oğlu öldürülünce

    Bugün ekrana gelecek olan ve TRT'nin en çok izlenen dizilerinin başında gelen Kanıt Peşinde (CSI) de bir Jerry Bruckheimer yapımı. Con Air, Armageddon ve The Rock filmlerinin yapımcısı olan ve polisiyede artık bir marka haline gelmiş olan Jerry Bruckheimer imzalı dizi, Las Vegas'ın pırıltılı dünyasını ve suçla dolu arka sokaklarını evlere getirirken, gerilimin sınırlarını zorluyor. Dizide, adalet için savaş veren CSI adlı bir ekip, gerçeğe uzanan incecik bir çizgide, buldukları kanıtlarla gizem dolu cinayetleri çözmeye çalışıyorlar. Dizinin bu bölümünde, ünlü kumarhaneler kralı Sam Brown'un oğlu evinde ölü bulunur. Olay başlangıçta aşırı dozdan gerçekleşen bir ölüm gibi görünse de, Grisson ve ekibi bunun bir cinayet olduğundan şüphelenmektedir.
    [23.40/TRT 1]

    Dedektifler Mezarcı'nın peşinde

    Gecenin ikinci polisiye-suç dizisi Son Kanıt'ın (Crossing Jordan) yapımcılığını ise Dennis Hammer üstleniyor. Lan Taylor'un yönettiği, Jill Hennessy, Miguel Ferrer ve Ken Howard'ın başrollerini paylaştığı dizi, adli tabip Jordan ile arkadaşlarının karşısına çıkan cinayetler ve onları çözerken yaşadıkları gerilim dolu olayları anlatıyor. Dizinin bu akşam yayınlanacak bölümde, Jordan ve arkadaşları bu kez inanılmaz bir seri katilin peşine düşüyor. 45-50 yaşlarında ölmüş kişileri mezarlarından çıkaran ve onların yerine canlı insanları diri diri mezara koyan "Mezarcı" adındaki katil, bakalım kendisini ele verecek kanıtı ne zaman ardında bırakacak?
    [01.00/TGRT]


    FİLMLERDEN SEÇMELER

    Grinch
    Whoville bir kar tanesinin içindeki sihirli bir ülkedir. Burada Noel hazırlıkları bir şenlik havasında devam ederken, Crumpit Dağı'nda yaşayan Grinch, her Noel döneminde tekrarlanan bu koşuşturmadan son derece rahatsızdır. Grinch, neşe içinde koşuşturan bu insanlara Noel'i nasıl zehir edebileceğinin planlarını yaparken aklına bir fikir gelir.
    Orijinal Adı: The Grinch Yön: Ron Howard Oyn: Jım Carrey, Molly Shannon Yapım Yılı: 2000 Türü: Komedi
    STAR / 20.00

    Bitirim İkili 2
    Hong Kong Kraliyet Polis Teşkilatı'nda başmüfettiş olan Lee ve Los Angeles Polis Depatmanı dedektiflerinden James Carter, tatil için Hong Kong'a giderler. Ancak kendini işine adamış olan Lee, Cater'ı hayal kırıklığına uğratmaktadır. İkili Hong Kong'a vardıklarında ise Amerikan Büyükelçiliği'nde patlayan bombanını sırrını çözmeye karar verirler.
    Orijinal Adı: Rush Hour 2 Yön: Brett Ratner Oyn: Jackie Chan, Chris Tucker, John Lone, Zhang Ziyi, A. King
    KANAL D / 20.30

    Jurassic Park 2: Kayıp Dünya
    Hollywood'un dahi yönetmenlerinden Steven Spielberg'in yönettiği Julianne Moore ve Jeff Goldblum'un rol aldığı Jurassic Park 2: Kayıp Dünya, ilk filmin başarısı üzerine çekilmiş bir devam filmi. Filmin konusu ise kısaca şöyle: Jurassic Park'ta araştırma yapan ekipler, ilk filmde dünyayı tehlikeye atan dinozorların hepsinin ölmediğini farkederler.
    Orijinal Adı: Jurassic Park 2: Lost World Yön: Steven Spielberg Oyn: Jeff Goldblum, Julianne Moore
    TRT 1 / 20.55

    Wasabi
    Jean Reno'nun canlandırdığı Fransız polis teşkilatının az bulunur elemanlarından olan Hubert, 19 yıldır görmediği eski sevgilisinin ölümü üzerine soluğu Tokyo'da alır. Cenazesinde eski sevgilisinin ona hiç tanımadığı bir kız ve bankada 200 milyon dolar para bıraktığını öğrenir. Kızın adı Yumi'dir ve 19 yaşındadır. Yumi, annesinin ölümünün öcünü almak için Japon mafyası Yakuza'dan yardım istemeye karar verir.
    Orijinal Adı: Wasabi Yön: Gerard Krawczyk Oyn: Jean Reno, Carole Bouquet, Ryoko Hirosue, Michel Muller
    Cnbc-e / 22.00

    Ölümcül Karar
    Emma isimli masum bir kız, Darmin tarafından öldürülür. Tutuklanarak mahkemeye çıkartılan Darmin'i avukatı Bayan Marie savunur. Bu savunma sayesinde Darmin beraat etmeyi başarır. Öldürülen genç kızın annesi de mahkemeyi izlemiştir. Emma'yı öldüren katilin beraat etmiş olması onu huzursuz eder.
    Orijinal Adı: Dead Certainty Yön: Sylvain Proust, Veronique Marchat Oyn: Emma Colberti, N. Fossier
    SAMANYOLU / 22.30

    TV TEL
    TRT: Ank. (312) 490 43 00 İst. (212) 259 72 75 İzm. (232) 463 02 03 KANAL 7: (212) 612 90 90 TGRT: İst. (212) 454 56 00 Ank. (312) 441 34 00 STV: (216) 344 85 60 MELTEM TV: (212) 639 08 85 FLASH TV: (212) 256 81 00 CNN TÜRK: (212) 413 56 00 STAR: (212) 448 90 00 KANAL D: (212) 413 51 11 atv: (212) 354 39 36 SHOW TV: (212) 355 01 01 tv8: (212) 288 51 52 CNBC- e: (212) 335 00 00 NTV: (212) 335 00 00 KANAL A: (312) 318 69 70 RTÜK: Tel: (312) 297 50 50 ALO RTÜK: 178

  •  
    Muhalefetin gündemi
    Başbakan'ın 'Kürt Sorunu' sözünden sonra Türkiye gündeminin Güneydoğu'ya kilitlenmesi üzerine muhalefet lideri Deniz Baykal'la gerçekleştirilen bir söyleşi ekranda. Ankara Haber Müdürü Yavuz Oğhan'ın CHP Genel Başkanı'yla gerçekleştirdiği ropörtajda, Baykal, Erdoğan'ın "Geçmişte hatalar yapıldı, çözüm demokraside..." sözlerine ne dediği, "Kürt Sorunu" tanımlamasına katılıp katılmadığı ve konuyla ilgili çözüm önerisinin ne olduğuna dair açıklamalarda bulunuyor.
    [11.05/CNN Türk]

    Okudukça'da radyo oyunları değerlendiriliyor
    Okudukça, bu haftaki dosya konusunu 'radyo oyunları'na ayırıyor. Çok sevilen bir tür olan radyo oyunlarının geçmişi ve bugününün değerlendirileceği programa, Galatasaray Üniv.İletişim Fakültesi Dekanı Özden Cankaya, radyo oyun yazarı Zehra Başar, yazar Ülkü Ayvaz, Can Gürzap, radyo program yapımcısı Kıvanç Nalça, şair-tiyatro yönetmeni Tarık Günersel ve yazar-eleştirmen Nursel Duruel konuk oluyor. Ayraç bölümünde ise İskender Pala Şiirin Sultanları kitabını anlatıyor.
    [ 21.00 / TRT 2 ]

    İftira atılan Naciye kararını veriyor
    Gerçek Sağlar, Alp Emre Kököz, Bülent Bilgiç ve Aydemir Akbaş'ın başrol oynadığı sevilen dizi Naciye'yi Kim Sevmez'de, Naciye, bir aylık emeğinin karşılığını yitirmiştir. Bunu ilk öğrenenlerden biri, onlara balık getiren Hasan olur. Hasan, Naciye'nin çantasını bulmak için, bir serüvene balıklama dalacaktır. Naciye, başta ev sahibi bakkal Nacit olmak üzere herkesten destek görür. Hastanede de onun için para toplanır. Bu işi organize eden, Naciye'nin aklına gelmeyecek biridir: Başhemşire Tülay, o akşam, Naciye'ye nöbet yazar. Kendisi de geç çıkacaktır. Çıkmadan önce cüzdanını bulamaz. Cüzdanı çalınınca Naciye'den bilir. Naciye ise bunun üzerine çok üzülür ve bir karar alır.
    [20.30/ATV]

    İki ibretlik hikaye kaçıranlar için ekranda
    Kalp Gözü, sevilen bölümleriyle cuma günleri yeniden izleyicileriyle buluşuyor. Süleyman Çobanoğlu'nun senaryolarını yazdığı hikayelerin ekrana getirildiği programın ilk öyküsü Düş ve Davet'te, yeni taşındığı evde kâbuslar gören bir kadının yaşadıkları anlatılıyor. İkinci hikaye Kayıp'ta ise, amacına ulaşmak için her yolu deneyen bir kadın ve bir yuvanın yıkılışı gözönüne seriliyor. Filmde, çıkarı için her yolu mübah gören kadın, bir çocuğu da emellerine alet ediyor.
    [ 20.00 / KANAL 7 ]

    Batıl inançların yok ettiği bir ailenin dramı
    Her hafta farklı bir hikayenin ekrana getirildiği Büyük Buluşma'da bu akşam, inandığı hurafeler sonucu tüm ailesini ve çevresini kötü etkileyen Melahat'ın hikayesi anlatılıyor. Dizinin konusu şöyle; Çok fazla batıl inancı olan Melahat, bütün hayatını hurafelere göre yönlendirmektedir. Yakın çevresi de onun batıl inançlarından mustariptir. Melahat'in, batıl inançlarının son kurbanı ise kendi oğlu olur.
    [ 20.00 / SAMANYOLU ]
    19 Ağustos 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED