T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 3 ARALIK 2005 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Fener haburaya kadar

Beşiktaş’ın 13 maçlık arka arkaya kazanma rekoruna giden F.Bahçe, Trabzon’a takıldı. Sarı-lacivertliler, iki kez yenik duruma düştü.

Fenerbahçe rekor için çıktığı Trabzonspor karşısında iki kez yenik duruma düştü ve beraberliği maçın bitimine 4 dakika kala bulduğu golle kurtardı. Sarı-lacivertliler, ligde 12 maç sonra bir rakibine puan verirken bu sezon 3. beraberliğini aldı. 22. dakikada Anelka’nın vuruşu direkten döndü. 34. dakikada Trabzonspor Lee’nin golüyle Kadıköy’de 1-0 öne geçti. Fenerbahçe 59. dakikada Nobre ile beraberliği buldu. 67. dakikada Fatih Tekke’nin golüyle Karadeniz ekibi skoru 2-1’e taşıdı. 86. dakikada Fenerbahçe Nobre ile beraberliği buldu.

G.SARAY’A YARADI

90 dakika boyunca vasatı aşmayan maçta Fenerbahçe’de Nobre, Tuncay ve Alex yakaladıkları fırsatları değerlendiremedi. Trabzonspor’da ise Yattara birçok pozisyonda son vuruşlarda etkisiz kaldı. 80. dakikada Fatih’in Appiah tarafından ceza sahasında indirilmesine hakem Metin Tokat’ın devam kararı vermesi uzun süren tartışmalara neden oldu. Sarı-lacivertli takımın dün kaybettiği 2 puan, takipçisi G.Saray’ı umutlandırdı. Cimbom, bugün Ankaraspor’u yenerse aradaki farkı 4’e indirecek.

  • Ahmet Bıyıklı

    Bize hiç yakışmadı

    Daum, Trabzonspor’dan 2 gol yemelerini ve futbolcularının kişisel oynamasını eleştirdi, “Hafta boyu tek pas çalıştık ama maçta herkes kendine oynadı” dedi. F.Bahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Trabzonspor karşısında yenik duruma düştüklerinde tutkulu ve istekli oynadıklarını ama bunu üçüncü gole çeviremediklerini söyledi. Alman hoca, “Bu tip maçlarda 2 gol attığımızda galip gelmeliyiz. Oysa fazla gol yedik. Üzüldüğüm en önemli şey, ilk yarıdaki oyun anlayışımız. Futbolcularım kendilerine şunu sormalı... Hafta boyu tek pas çalışırken, nasıl olup da maçta kişisel oynayabiliyorlar” diye konuştu. Daum, galibiyet rekoru ile ilgili bir soruyu yanıtlarken, “Rekor beni ilgilendirmiyor. Ben rekorları değil, oyuncularımın performanslarını değerlendiriyorum” dedi. Alman çalıştırıcı Trabzonspor’un futbolunu da överken, “İyi mücadele ettiler ve iyi alan daralttılar. Bu da bizi zorladı” yorumunu yaptı.

    Dönüşü muhteşem olmadı

    Fenerbahçe’de oynayıp oynamayacağı günlerdir tartışılan Alex, dün sürpriz bir şekilde ilk onbirdeki yerini aldı. Adalesindeki sakatlık nedeniyle Manisa, G.Saray ve Milan maçlarında oynayamayan yıldız futbolcu, maç eksiğinin de etkisiyle bekleneni veremedi. Son olarak 6 Kasım’da deplasmandaki Sivasspor maçında forma giyen Alex, Trabzonspor karşısında ikili mücadelelerde zayıf kalırken, her zamanki ince çalımları ve usta paslarını da gösteremedi. Alex, ikinci yarıda çok net bir gol fırsatını da kullanamadı.

    Fener, Kadıköy’de 8 yıl sonra puan verdi

    Trabzonspor, dün 8 yıl sonra Kadıköy’den puan çıkardı. 23 Ağustos 1997’de Şükrü Saracoğlu’nda aldığı 3-1’lik galibiyet sonrası Kadıköy’de hep kabus yaşayan bordo-mavililer, 7 karşılaşmadan da yenik ayrılmıştı. Trabzonspor, ayrıca içeride, dışarıda üst üste son 5 maçta F.Bahçe’den puan almayı başaramamıştı.

    Mavi Bayrak ödülü 2. kez F.Bahçe’nin

    Futbol Federasyonu’nun, “Mavi Bayrak’’ ödülünü 11. haftadaki centilmenliğiyle Fenerbahçe kazandı. Futbolda şiddeti ve düzensizliği önlemek amacıyla uygulamaya konulan “Mavi Bayrak’’ projesi kapsamında verilen ödülü F.Bahçe bu sezon ikinci kez aldı.

    Nihat, 25 Aralık’ta kararını açıklıyor

    F.Bahçe’nin transfer listesinde bulunan Nihat Kahveci, sözleşmesini yenilemek için aralık ayını “anahtar’’ olarak gösterdi. Real Sociedad Spor Direktörü Bakero ile masaya oturduğunu, ancak “henüz hiçbirşeye karar verilmediğini’’ açıklayan Nihat, “Kulüpte geleceğimi bilmek için Aralık anahtar. Her türlü olasılığa açığım” diye konuştu.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi