T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 12 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Haldun DOMAÇ

Örümcek adam dengeyi bozdu

-Avrupa’ya veda eden Fenerbahçe’de bir konsantrasyon sıkıntısı var mıydı?

Fenerbahçe hem Şampiyonlar Ligi hem de UEFA’ya veda ederek büyük bir moral çöküntü içine girdi. Daum hafta içinde bu konuda yaşanacak sıkıntıya işaret etti. Üstelik Anelka ve Nobre gibi iki önemli futbolcusu yoktu. Buna karşın özellikle ilk 45 dakikayı çok rahat oynadı. Nedeni Fenerbahçe’nin maçı yüksek tempoda başlayıp, henüz ikinci dakikada öne geçmesiydi. Sarı-lacivertli takım elektrikler kesilip, maça ara verilene kadar özellikle sağ kanadını etkili kullandı ve oyunu Erciyes kalesine yıktı. Nitekim ilk 17 dakikada sarı-lacivertli ekip, maçın koparacağı skoru elde edebilirdi.

-Fenerbahçe Anelka ve Nobre gibi oyuncularını aradı mı?

Maçın daha ikinci dakikasında gelen gol, Erciyesspor’u kelimenin tam anlamıyla yıkıma uğrattığı için, Anelka ve Nobre gibi gol yollarında etkili olacak oyuncularını aramadı. Fenerbahçe, zorlu maçta hücumda Semih’i tek forvet kullanırken, genç golcü çalışkan ama verimli değildi. Forveti takviye eden Alex, baskıdan uzak, en rahat maçlarından birini oynadı. Brezilyalı yıldız markaj altında olmayınca, oyunun organizasyonunu iyi yaptı. Ancak her zaman ki gibi gamsızlığından ödün vermedi. Forveti takviye eden Tuncay ve Mehmet Yozgatlı, kanatları ilk yarıda iyi çalıştırdı. Fenerbahçe’nin farka gitmesinde Tuncay’ın ikinci yarıda ki istekli futbolunun da önemli katkısı vardı.

-Erciyesspor beklenen görüntüsü neden sahaya yansıtamadı?

Erken gol ev sahibini demoralize etti. Bu arada Timuçin’in etkisiz, Agali’nin de son vuruşlarda beceriksiz olması gol bulmalarına engel oldu. Erciyes ataklarında Fenerbahçe kalecisi Volkan’ın da iyi bir gününde olduğunu söylememiz lazım.

-Fenerbahçe’de Volkan dışında iyi oynayan futbolcular kimlerdi?

Tuncay ve Appiah da etkiliydi ama ben Aurelio için ayrı bir parantez açmak istiyorum. Orta alanda bir ağ ören örümcek adam Aurelio, dün gece hem savunmada hem de hücumda etkiliydi. Sağdan, soldan yaptığı bindirmelerle Fenerbahçe’nin hücum gücüne katkıda bulunan Aureilo Erciyes karşısında iki kişilik mücadele edep, takımı adeta 12 kişi oynattı.

-Daum bu galibiyetle takımını lige döndürdü mü?

Alman hocanın aklı fikri zaten Türkiye Ligi’nde. Bu nedenle bir anlamda Daum asıl istediği mücadele alanına döndü. Böylece ciddi anlamda rahatladı. Çünkü bundan sonra daha az eleştri alacak. O da biliyor ki bu kadro lige ağır geliyor.

-Hakemi nasıl buldunuz

Verdiği penaltı isabetli. Tartışmalı konu Volkan’ın topa ceza alanı içinde mi yoksa dışında mı temas ettiği... Bu pozisyonun günahı, sevabı yardımcı hakemde. Ancak Selçuk Dereli’nin faullerde yanlış düdükleri bir hayli fazlaydı.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi