T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 12 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

CIA kimseyi almadı

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, CIA uçaklarının Türkiye’den sadece teknik destek aldıklarını belirterek, “Yolcu alma, indirme olmamıştır. Bir zanlının sorgulanması ya da kaçırılması da söz konusu değildir” diye konuştu

Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, CIA uçaklarının Türkiye’den terör zanlılarını kaçırdığı, aldığı ve terör zanlılarını sorguladığı iddilarını yalanlayarak, herhangi yabancı bir yetkilinin Türkiye’de bir zanlıyı sorgulamasının mümkün olmadığını söyledi. Gül, “Bu tür iddialar terör örgütlerinin geleceğe yönelik yapmayı amaçladığı eylemleri varsa bu eylemlere meşruluk kazandırıcı bir ortam da hazırlanmaktadır” dedi.

BAKIM VE YAKIT İKMALİ

Abdullah Gül, sivil uçaklar ve askeri uçaklara izin verilme prosedürlerini anlatarak, DHC-8 tipli ve N-505LL tescil numaralı sivil Amerikan uçağının Sabiha Gökçen Havaalanı’na teknik bakım ve yakıt ikmali için indiğini söyledi. Gül, Barselona’dan Bakü’ye gitmek üzere havalanan uçağın, 31 Ekim’de saat 16.15’te Sabiha Gökçen Havaalanı’na indiğini, bir gün sonra saat 15.00’te Türkiye’den ayrıldığını, aynı şekilde Bakü’den dönerken de 15 Kasım’da iniş yaptığını ve bir gün sonra ayrıldığını belirtti. Gül, izin talep edilirken uçaktaki 4 kişilik personelin isimleri ve uçağa ilişkin tüm teknik bilgilerin Türk makamlarına iletildiğini de kaydetti.

YOLCU ALMA OLMADI

Her iki uçuşta da uçağa gümrük mührü vurulduğunu, gümrük alanına çekildiğini ve standart yer hizmetleri dışında herhangi bir hizmet verilmediğini ifade eden Gül, “Yolcu alma, indirme, mal yükleme ya da indirme olmamıştır, dolayısıyla uçağa Türkiye’den bir insan ya da yük konması söz konusu değildir, uçak tamamen kontrol altında olmuştur” diye konuştu.

Gül, Türkiye’de sivil havaalanlarının sivil otoriteler, askeri havaalanlarının da TSK’nın kontrolü altında olduğuna işaret ederek, “Askeri ya da sivil hiçbir havaalanından bir zanlının kaçırılması ya da sorgulanması söz konusu olmadığı gibi mümkün de değildir. Esasen böyle bir talep de vaki olmamıştır. Sivil ve askeri tüm havaalanları Türk devletinin kontrolü altındadır” diye konuştu.

TERÖRE MEŞRULUK

Gül, iddialara ilişkin şunları kaydetti: “Bu tür asılsız iddialar Türkiye’nin hükümranlık hakkının tartışılmasına ve vatandaşlarımızın kafalarında şüpheler oluşmasına yol açmaktadır. Ayrıca; terör örgütlerinin geleceğe yönelik yapmayı amaçladığı eylemleri varsa bu eylemlere meşruluk kazandırıcı bir ortam da hazırlanmaktadır.”

Gül, Türkiye’de yabancı bir yetkilinin de bir zanlıyı sorgulayamayacağına işaret ederek, zanlılar ile ancak mahkemelerin tayin ettiği yetkililerin görüşebileceklerinin altını çizdi.

Gül, “İlgili birimlerin ve TSK’nın kontrolü dışında bazı şeyler oluyor gibi bir hava estirilmektedir, bu doğru değil” diye konuştu.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi