T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 12 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

‘Doğu’ya yatırım yap‘ tavsiyesi

CHP lideri Deniz Baykal, hükümetin zaman geçirmeden Doğu ve Güneydoğu Anadolu’ya yatırım yapmasını, altyapı sorunlarının çözümü için harekete geçmesini ve yeni iş alanları açmasını isteyerek, “Doğu ve Güneydoğu’da yatırımlar artsa, iş imkanı olsa kaç genç dağa çıkar” dedi. Baykal, Doğu ve Güneydoğu’ya yatırımlar yapılsa, iş imkanları artsa kimsenin Kuzey Irak’a gitmeyi düşünmeyeceğini savundu. Hükümetin açmazının bölgeye yapılacak yatırımları özel sektöre bırakması olduğunu belirten Baykal, devletin o bölgelere, yatırımla ağırlığını koymasını istedi.


Hayvancılığa 622 trilyon destek

Tarım Bakanı Mehmet Mehdi Eker, hayvancılığa ayrılan desteği 622 trilyona çıkardıklarını söyledi. Eker, Van’da şunları söyledi: “Tarım ve hayvancılık dünyanın her yerinde önemli olduğu için destekleniyor ve biz de destekliyoruz. Ancak hiçbir dönemde bizim hükümetin olduğu dönem kadar desteklenmemiş. Geldiğimiz 2002’de hayvancılığa ayrılan destek 75 trilyondu. Biz 2003 ve 2004’te bu miktarı biraz daha artırarak 2005 yılında 622 trilyona çıkardık. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’nda ise hayvancılığa 200 trilyonun üzerinde para yatırdık.”


Türkiye de Pamuk ile yargılanacak

Avrupa basını yazar Orhan Pamuk’un yargılanacağı davanın başlayacağı 16 Aralık öncesi dikkatini Türkiye’ye çevirdi. İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, “Pamuk ile birlikte Türkiye de yargılanacak” değerlendirmesini yaptı. FT, Vincent Boland imzalı haber yorumunda Türkiye’nin 7 yıl önce devlet sanatçılığı teklif ettiği ve Pamuk’un da bunu reddettiğini belirtti. “Şimdi devlet, imtikamını almak üzere” diyen gazete, “Yazarı yargılayan hükümet değil devlettir” diye yazdı. Gazete, Türkiye’de ilericiler ile gericiler arasındaki savaşın henüz kazanılmadığını da savundu.


DSP’den Keban esnafına ziyaret

DSP Parti Meclisi üyeleri Mehmet Karaçay, Zabit Demir, Mustafa Yılmaz, Elazığ Merkez İlçe Başkanı Demir Öner, DSP Keban İlçe Başkanı Fehmi Rüzgar, Keban çarşı esnafını ziyaret ederek sorunları dinledi. Karaçay, DSP parti binasında yaptığı konuşmada “Solun evrensel değerlerini ülkemizin kendi değerleriyle kaynaştıran DSP, Türkiye’nin gelişmesi ve güçlenmesi için en akılcı, en verimli çözümleri uygulama yeteneğine sahip kadroları içinde barındıran tek partidir. Halkımızın, ilk seçimlerde gücünü yalnızca halktan alan DSP’ye sahip çıkacağına inanıyoruz” dedi.


Gençliğe Hitabe ulusalcıların andı

Yeniden Müdafaa-i Hukuk Hareketi Derneği’nin öncülüğünde “Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi”nin kuruluş çalışmaları sürüyor. Kurucular Kurulu Başkanı Ertuğrul Zekai Ökte, 13 Kasım’daki ‘Müdafaa-i Hukuk Hareketi 1. Milli Kongresi’nde siyasi bir partinin kurulmasına karar verildiğini hatırlatarak, kurucular kurulunun partinin adının Müdafaa-i Hukuk Hareketi Partisi olarak belirlendiğini kaydetti. Ökte, Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin de parti andı olarak kabul edildiğini bildirdi. Parti kuruluş dilekçesinin de 2006 başında verileceği belirtildi.


Lojmanlardan 14 milyon YTL gelir

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, satışa sunulan TBMM lojmanlarından şimdiye kadar yapılan satışlardan da 14 milyon 238 bin 159 YTL gelir elde edildiğini bildirdi. Unakıtan, DYP’li Ümmet Kandoğan’ın soru önergesini yanıtladı. TBMM milletvekili lojmanlarının boşaltılmasından sonra 42 ünitenin ihalesinin yapıldığını, bunlardan birinin satışından ilgilisinin vazgeçtiğini kaydeden Unakıtan, “10 villa, yüksek bloklardan 15 adet büro, 13 dükkan ve 4 arsa olmak üzere toplam 41 ünitenin satışından 14 milyon 238bin YTL gelir elde edilmiştir’’ dedi.


Belçika’da Ermeni yanlısı düşmanlık

Belçika’da, sözde Ermeni soykırımını reddedenlerin cezalandırılmasını öngören bir yasa tasarısını yeniden Senato’ya sunan ‘Reformcu Hareket’ (MR) partisinden Christine Defraigne, Türkiye’yi suçladı. Defraigne, Le Soir gazetesine verdiği demeçte, ‘soykırımı reddetmenin, bu soykırımın kurbanlarını ikinci bir defa öldürmek anlamına geldiği’ni söyledi. Türk asıllı Devlet Bakanı Emir Kır’ı hedef alan Defraigne, ‘soykırımın kanıtları bulunduğunu’ iddia etti ve “Kurbanların çocukları bugün gene kurbandır, ama cellatların çocukları cellat değiller” dedi.


İçki tartışmasının nedeni Köşk seçimi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, içkili mekan tartışmalarının Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden kaynaklandığını savundu. CNN Türk’e konuşan Gökçek, “AKP üzerinde bir baskı yaratılmaya çalışılıyor” dedi. Özellikle AKP’nin sıkıntıya sokulmaya çalışıldığını ve Cumhurbaşkanı’nın bu meclis tarafından seçilmesinin önlenmek istendiğini savunan Gökçek, “İki boksör karşı karşıya gelince karşısındakinin en zayıf yerini arar. AKP’nin en zayıf yeri din olarak görülüyor” dedi. Gökçek, “Cumhurbaşkanını halk seçsin” önerisinde bulundu.


Vekil, mahkumlara TV hediye etti

AK Parti Siirt Milletvekili Öner Gülyeşil, Siirt Açık Cezaevi mahkumlarına televizyon armağan etti. Milletvekili Gülyeşil, ziyaretinde, mahkumların daha önce dile getirdikleri televizyon talebini yerine getirdiğini belirterek, dertlerine bir nevi ortak olmak maksadında olduklarını söyledi. Mahkumların isteği olan televizyonu hediye ettikten sonra, dertlerini dinleyen AK Partili Öner Gülyeşil, elinden geldiği kadar mahkumların yanında olacağını ve her zaman yardımlarının devam edeceğini söyledi.


Karikatüre cezayı Yargıtay bozdu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı ata benzeterek çizen karikatürist Sefer Selvi’ye verilen 10 milyar liralık tazminat cezası Yargıtay tarafından bozuldu. Selvi’nin Erdoğan ile danışmanı Cüneyd Zapsu’yu atla çizen karikatürü 5 Nisan 2004 tarihinde Evrensel gazetesinde yayımlandı. Karikatürde Erdoğan at olarak, Zapsu da binici olarak resmedildi. Erdoğan, Ankara 20’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne karikatür için açtığı davasını kazandı. Gazete, Erdoğan’a 10 bin YTL ödemeye mahkum oldu. Ancak Yargıtay, tazminat kararını bozdu.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi