T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 16 ARALIK 2005 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Hayat
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

İşsizliği İSMEK'le yendiler

Büyükşehir Belediyesi, işgücüne katılmak isteyenlerin mesleki becerilerini geliştirebilmek için 29 trilyon ayırdı. 110 bin kişi İSMEK'te eğitim almaya başladı

Ülkemizde çalışabilir yaştaki 25 milyon 413 bin kişiden yarısı gönüllü olarak iş gücüne katılmıyor, 2 milyon 305 bin kişi işsiz. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (İSMEK), mesleki becerilerini geliştirmek, pasif tüketici olmaktan çıkarıp aktif üretici konumuna getirebilmek için bu yıl 29 trilyon bütçe ayırdı. Bu yıl 110 bin kişi bir beceri sahibi olabilmek için bu kurslara devam ediyor. Geçtiğimiz yıllarda bu kurslara devam edenlerin yüzde 3'ü gelir getirici işlerde çalışmaya başladı. 2003-2004 döneminden 540, 2004-2005 döneminde bin 200'den fazla kursiyer üretim faaliyetine başladı.

Semiha Yeşildal'ın da eşi vefat etmiş, üniversiteye giden kızıyla yaşıyor. İSMEK'te 40 yama, el nakışı ve mefruşat kurslarına gitmiş. Yaptıklarına hobi olarak bakıyor. Dışarıya fason iş yapıyor, geçimini sağlıyor. Haftanın 4 günü İSMEK'e gitmeyi sürdürüyor. Semra Nazarlı, 2002'de İSMEK'in Başakşehir merkezinde ahşap boyama dersi aldı. Ahşap malzeme almak için gittiği Eminönü'ndeki satıcıdan, "Benim için ahşap boya" teklifi aldı. Şimdi aile bütçesine katkı sağlıyor.

YAKINDA ALBÜMÜ ÇIKACAK

Muhammed Başdağ, 24 yaşında. İSMEK'te müzik ve resim eğitimi aldı. Şimdi Çemberlitaş'ta, yaptığı hediyelik eşyaları satıyor. Çok güzel karakalem resimler, ve hat çalışmaları yapıyor. Esra Parlak 27 yaşında, Kadıköy Kız Meslek Lisesi mezunu. İSMEK'te İngilizce ve bilgisayar kursuna başladı. Daha kurs bitmeden bir trafik müşavirlik firmasında bilgiyar operatörü olarak işe başladı.

Suzan Ofluoğlu, ilkokul mezunu, evli iki kız çocuğu annesi. 2002'de İSMEK'te kuaförlük kursuna başladı. Bugün açtığı kuaför dükkanında ayakları üzerinde duruyor.

  • İSMAİL ZELVİ / İSTANBUL

    Hediye için başladı şimdi trilyoner

    2000 yılında İSMEK'le tanışan Huri Yoldaş, önce rölyef ve akşap boyama kursuna başladı. 2. yıl yine ahşapta uzmanlaşmak için kursa devam etti. 3. yıl kumaş boyama, rölyef sonraki yıl da tezhip sanatına başladı, ebru ve çiniyle ilgilendi. Selami Özer adlı girişimci ortaklık önerince, seramik üzerine Koza-Kraft'ı kurdu.

    İNTERNETTEN PAZARLIYOR

    Ev hanımı Meral Ekdal 40 yaşında, 3 çocuk annesi, kız meslek lisesi giyim bölümü mezunu. Eşinin vefatından sonra psikolojik bunalıma girince, çocuklarının desteğiyle, meşgale edinmek için 2003'te İSMEK kursuna başlamış. Mefruşat, ahşap boya, gümüş örücülüğü gibi bir çok alanda kurs almış. Şimdi sipariş üzerine dışarıya iş yapıyor, evinin geçimini bu işten sağlıyor. Yaptıklarının tek, orijinal ve özel olması için büyük çaba harcıyor. Yaptığı ürünleri, 'www.kurdalem.com.tr' internet sitesi aracılığıyla pazarlıyor. Yaptığı ürünlere nasıl değer kazandırdığını şöyle anlatıyor: "20 senelik lamba teli üzerine kurdela işledim. Bana 60 milyona mal oldu, 250 milyondan aşağı vermem.

    Bu iş sayesinde psikolojik rahatsızlığımdan kurtuldum, kafamı gereksiz şeylere değil, işime yoruyorum. En iyi ilacım meşgalem oldu."

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi