T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 18 ARALIK 2005 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Avrupalı bizden 3 kat fazla et ve süt tüketiyor

Türkiye'de, AB ülkelerine göre daha az et ve süt tüketildiği bildirildi. AB üyesi 25 ülkede son 6 yılda kişi başına tüketilen ortalama et miktarı 69 kilogram oldu. Aynı dönemde Türkiye'de kişi başına et tüketim miktarı 16.4 kilogram olarak gerçekleşti. AB ülkelerinde 2000-2004 yıllarında kişi başına ortalama 315.4 litre süt tüketilirken, aynı dönemde Türkiye'de kişi başına tüketilen süt oranı ise 169.2 litrede kaldı. Tarım ve Köyişleri Bakanı Eker, Türkiye'de et ve süt tüketiminin, ''kişi başına düşen milli gelir ve talep azlığına bağlı olarak AB ülkelerine göre düşük olduğunu'' bildirdi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi