T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 20 ARALIK 2005 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Esin hastanede babası mahkemede

İzmitli 8 yaşındaki lösemi hastası Esin Köse'nin babası Ahmet Köse tarafından, hastalığın tedavisi için yaptıkları masrafların Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) tarafından ödenmediği gerekçesiyle Kocaeli Adliyesi'nde açılan davanın ilk duruşması gerçekleşti. Kocaeli Adliyesi 3. İş Mahkemesi'nde gerçekleşen, Ahmet Köse'nin anjio ve Esin'in tedavisiyle birlikte 10 bin Euro'yu aşan masrafların SSK Kocaeli Müdürlüğü tarafından ödenmediği gerekçesiyle açılan davada, SSK davanın reddini talep etti. Kurum avukatının, baba Ahmet Köse'nin anjio masraflarıyla ilgili belgelerinin SSK'ya gelmediğini belirtmesi üzerine, duruşma 6 Mart 2006 tarihine ertelendi. Ahmet Köse, Esin'in önceki gece ateşlendiğini ve hastaneye kaldırılarak tetkik yapıldığını söyledi.


Hava buz kesecek

Hava sıcaklığı bugün iç ve doğu bölgelerde 8-12 derece azalacak. Meteoroloji'den yapılman açıklamaya göre, dün, yurdun batı kesimlerinde kar, güney ve iç bölgelerde yağmur ve sağanak şeklinde devam eden yağışlar, bugün Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde devam edecek. Hava sıcaklığı bugün iç ve doğu bölgelerde hissedilir derecede azalacak. Öte yandan bugün ve yarım gece Ege, Akdeniz ve Marmara'da 'don' olayı beklendiği bildirildi.


İDO bayrama hazır

İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) A.Ş, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde olası yoğunluğu dikkate alarak tatil süresince deniz otobüsü ve hızlı feribot hatlarında ilave seferler yapacak.


Bolu'da içki yasak değil

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu'da içki yasağının olmadığını bildirdi. Yılmaz, dün makamında düzenlediği basın toplantısında, geçtiğimiz günlerde bazı gazetelerde, Bolu'da içki yasağı uygulaması olduğu yönünde haberlerin çıktığını, ancak bunun söz konusu olmadığını söyledi. İçkili yerlerin şehir dışına çıkartılması konusunun ne encümen toplantısında ne de belediye meclis toplantısında gündeme geldiğini ifade eden Yılmaz, "Gündeme bile gelmeyen konunun karar verilmiş gibi ifadelerle ulusal medyaya taşınmış olmasını hayretle kınıyorum" dedi. n BOLU (A.A)


Mahkumlara 1 saatlik görüşme

Adalet Bakanlığı, Cumhuriyet Başsavcılıklarına gönderdiği genelgede, yılbaşı ve Kurban Bayramı nedeniyle tutuklu ve hükümlülerin açık görüş yapmaları yönündeki esasları belirledi. Yarım saatten az bir saatten fazla olamayacak açık görüşlerde, bir kere görüşme yapan hükümlü ve tutuklu ikinci kez görüşe çıkarılmayacak. Adana, Ankara, Antalya, Bakırköy-Metris, Bayrampaşa Kapalı, Bursa E Tipi, İzmir-Buca ve Ümraniye E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumların kalan hükümlü ve tutuklulara, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Ocak 2006 tarihlerinde 8 gün açık görüş yaptırılacak.n ANKARA (A.A)


Aşkın'ı gazete kupürüyle savundular

Avukatları Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Yücel Aşkın'ın sağlık durumu için gazeteleri kaynak gösterirken, savcıyı da gazete haberleri üzerinden iddianame hazırlamakla suçladı. Davada Aşkın'ın avukatlığını yapan eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Teoman Evren ve Ankara Barosu avukatlarından Emre İncula, mahkemeye Aşkın'ın sağlık durumunu gösteren, "sürekli ağladığını, parmağını emdiğini " anlatan gazete küpürlerini delil olarak sundu. Gazete küpürleri ile Rektör Aşkın'ın duruşmadan ayrılmasını sağlayan avukatlar savcılık iddianamesini ise, gazete küpürlerine dayandığını öne sürerek reddetti.

  • YAKUP BULUT / ANKARA


    Öğencilere Türkçe sözlük

    Muğla Üniversitesi, Türk Dil Kurumu'ndan (TDK) satın aldığı 21 bin 500 yeni Türkçe sözlüğü bugün düzenlenecek törenle öğrencilerine ücretsiz olarak dağıtacak. Türk Dil Kurumu Başkanı Prof Dr. Şükrü Haluk Akalın, yaptığı açıklamada, kurumun hazırladığı ve Dil Bayramı'nda satışa sunduğu yeni Türkçe sözlüğe başta üniversitelerden olmak üzere yoğun talep olduğunu söyledi. Akalın, Muğla Üniversitesi'nin bir süre önce TDK'dan 21 bin 500 adet sözlük istediğini, gönderilen sözlüklerin yarın (bugün) kendisinin de katılacağı bir etkinlikle öğrencilere ücretsiz olarak verileceğini bildirdi. Akalın, fiyatı 40 YTL olan sözlüğün, Muğla Üniversitesi'ne 20 YTL'den satıldığını belirtti.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi