T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 20 ARALIK 2005 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Mustafa KUTLU

Mutsuzlar yurdu

Beşiktaş taraftarının mutlu olduğu söylenemez. Takım ilk yarıyı 5. bitirmiş ve liderle arasında 20 puan fark var. Başkan'ın mutlu olduğu söylenemez. Zaten az bir zaman önce işi bırakmaya niyetlendi ama ısrar üzerine görevde kaldı. Başkan ve ekibi iyi niyetle lakin isabetsiz transferler ile zaten şişkin olan kadroyu iyice şişirdiler. Bu iyi niyetin en son örneği Tigana hamlesidir. Ancak şu var ki, hoca tayininin zamanlaması çok iyi yapılmalıdır.

Ortada bir tablo var. Başkası yapmış. Veya bir edebî metin var, başkası yazmış. Bunu düzelt diyorsunuz. İnanın kötü yazılmış bir metni düzeltmeye kalkışmak yenisini yazmaktan zordur.

Bu çeviri metinlerde dahi böyledir.

Yabancılara geçelim. Cordoba defteri kapatmış gibi. Bazen hayret ediyorum. Yanından gelip geçen topa atlamaya dahi tenezzül etmiyor. Oysa kariyeri olan, iyi bir kaleci. Süper ligde topu onun kadar oyuna iyi sokan, hatta pas veren bir kaleci daha yok.

Ailton paslandım diyor. Top alamadığından dem vuruyor. Oysa o kilo ile zaten fazla yapacak bir şeyi yok. Bu sebeple iki de bir "gideceğim" diye tutturuyor. Gençlerbirliği'nin oyun tarzında kendine açık alan bularak depar atan, ama son vuruşlarda daima eksik kalan Youla'nın yıldızı geldiği günden beri Beşiktaş ile barışmadı. Taraftar aleyhinde tezahürat yapıyor. Bu şartlar altında Youla'nın başarılı olma şansı yok.

Pancu nerede? Bazan sahada gözüktüğü söyleniyor ama, çoğunluk onu göremiyor.

O kabına sığmayan adam hayalet gibi oldu. Kleberson Avrupa'da miadını doldurup eski bir şöhret olarak bize gelenlerin tipik temsilcisi. Attığı on toptan sekizi yerini bulmuyor. Beşiktaşta sanıyorum beş eski Fenerli futbolcu var. Hiçbiri ortalıkta gözükmüyor. Ahmet Hassan dahi "gideceğim" deyip duruyor.

Milli Takım'da parlayan Tümer Beşiktaş'ta dikiş tutturamıyor. İbrahim Üzülmez, İbrahim Akın, hatta Ali Tandoğan bu listeye eklenebilir. Çağdaş esasen stoper olduğu halde libero oynuyor. Kurtarıcı diyeceğimiz Sergen bu karanlık tabloda % 20'lik performansı ile ne yapabilir. Hiç. Arada sırada bir frikik golü atabilir. Galiba zaten iki golü var.

Bütün futbolcuları tek tek saymanın gereği yok. Beşiktaş camia olarak, yönetim ve takım olarak uzun zamandan beri bir mutsuzluk girdabına kapılmış gidiyor.

Beşiktaş'ın silkinip kendine gelmesi için bugünden tezi yok Tigana önderliğinde yeni ve beyaz bir sayfa açması lazım. Neredeyse otuza varmış kadro elenmeli, küskünler gönderilmeli, yeni bir tablo tasarlanmalıdır. Sinan Engin bu devrimin en aşağı bir buçuk yıl süreceğini söylüyor.

Haklı.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi