T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 25 ARALIK 2005 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Merkez hükümeti yanıltıyor

Merkez Bankası'nın yakalanan siyasi ve ekonomik istikrarı Türkiye lehine kullanabilme fırsatını ıskaladığını ve hükümeti yanılttığını belirten TİM Başkanı Oğuz Satıcı'ya göre Serdengeçti, çok fazla konuşuyor

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, Merkez Bankası politikaları ve Başkan Süreyya Serdengeçti'ye yönelik eleştirilerini sürdürdü. Hükümetin enflasyonla mücadele konusunda Merkez Bankası tarafından yanıltıldığını ileri süren Satıcı, Merkez Bankası'nın yakalanan siyasi istikrar ve makroekonomide doğru giden dengeleri Türkiye lehine kullanabilme fırsatını ıskaladığını savundu. Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti'nin "Erken seçim ekonomiyi olumsuz etkilemez" sözlerini değerlendiren Satıcı, erken seçimin ekonomiyi olumlu ya da olumsuz etkileyebileceğini belirterek "'Etkilemez' demek için Türkiye'de değil, bambaşka bir dünyada yaşıyor olmak gerektir" dedi.

Merkez Bankası'nın "enflasyonla mücadele" gibi özel bir programının bulunmadığını savunan TİM Başkanı Satıcı, enflasyonla mücadele etmenin tek başına Merkez Bankası'nın görevi de olmadığını, mücadele için çok taraflı bir işbirliğinin gerekli olduğunu ifade etti.

BU SÜREÇ SÜRDÜRÜLEMEZ

Satıcı, "Bunlar yok ama Sayın Başkan, bu konuyu kendine mesele edinmiş. Elindeki enstrümanla da uyguladığı programın yan etkisi olarak enflasyon düşüyor. Bunu da başarı olarak anlatmaya çalışıyor. Bugün için böyle gözüküyor olabilir ama bu şekilde taşınabilir bir süreç değil. Mutlaka bir yerde; hem onu, hem de bizi, hepimizi sıkıntıya sokacak" dedi. Satıcı Merkez Bankası Başkanı Süreyya Serdengeçti'ye yönelik eleştirilerini şöyle sürdürdü:

ERKEN SEÇİM İSTEĞİ Mİ VAR?

"Türkiye'de enflasyonla mücadeleyi yapan, para politikasını belirleyen Merkez Bankası. Türkiye'de piyasaları yürüten Merkez Bankası. Her konuda fikir sahibi ve işin de sahibi. Bir Merkez Bankası Başkanı bu kadar çok konuşur mu, hiç? Merkez Bankası Başkanı 'bir seçim olursa ekonomiyi etkilemez' böyle bir şey söylemeye hakkı var mı? Erken seçim mi olsun istiyor, böyle bir talebi mi var?" Serdengeçti'nin görev süresinin dolmasıyla birlikte yeni Başkanın kim olması gerektiğine ilişkin soru üzerine de Satıcı, bundan sonraki dönemde Merkez Bankası Başkanı'nın ciddi bir "ateşten gömlek" giyeceğini söyledi.

KUTUPLAŞMA GEREKSİZ

Hükümet ve TÜSİAD arasındaki gerginlik ve TÜSİAD YİK Başkanı Mustafa Koç'la ilgili savcılık incelemesi konusunu da değerlendiren Oğuz Satıcı, Türkiye'nin en son "kutuplaşmaya" ihtiyacı olduğunu, sivil toplum örgütlerinin ve siyasilerin sağduyulu davranması gerektiğini söyledi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi