T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
O K U R   S Ö Z C Ü S Ü 26 ARALIK 2005 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yusuf Ziya CÖMERT

BU ÇOCUKLAR KİTAP İSTİYOR

Yoksul köylerimiz, kasabalarımız, yoksul okullarımız, öğrencilerimiz var. Para pul istemiyorlar, kitap istiyorlar. Belki ellerine ulaşacak bir kitap, onlara güzel ufuklar açar. Belki kitabınızın ulaşacağı bir çocuk, sizi tanımasa da sizleri şükranla anar ömrü boyunca.

Bütün gazetelerin okurları arasında Yeni Şafak okurlarının, kitapla en çok haşır-neşir olan okurlar olduğunu düşünüyorum. Kitap ihtiyacını en çok onlar anlarlar. En çok onlar, kitabı ekmek gibi, su gibi hayati bir ihtiyaç olarak görürler.

Bu yüzden, yine okurlarımız olan öğretmenlerin, yoksul yerlerdeki öğrenciler için yaptıkları çağrılara bu sayfada yer vermek istedim.

Güzel bir kitabın, vatanımızın ücra bir köşesinde hangi ufukları açacağını bilemeyiz. Bu yüzden, rica ediyorum; öğretmenlerimiz buna bile razı ama, lütfen, okurlarımız, "Bu kitaplar lüzumsuz bunları göndereyim" demesin. Güzel kitaplar, öğrenciler için gerçekten yararlı olacak kitaplar göndersinler. Kitap talebinde bulunan değerli öğretmenlerimiz de, lütfen, ulaşan her kitabı değil, gerçekten faydalı olacağına inandıkları kitapları öğrencilerine sunsunlar.

  • Sezcan KILIÇ
    Ben Malatya ili Kale ilçesi Kıyıcak köyünde sosyal bilgiler öğretmenliği yapmaktayım.Tüm öğretmen arkadaşlarımızla birlikte çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Yalnız okulumuzun imkanları çocukların en iyi şekilde yetişmesinde büyük engel teşkil etmektedir, özellikle bir kütüphanemizin olmaması en büyük kaybımızdır. Bu eksikliğimizin giderilmesi için sizlerin duyarlılık göstereceğinizi umut ediyorum. Tahsin Başdemir İlköğretim Okulu Sezcan KILIÇ Kıyıcak Köyü KALE/MALATYA Sosyal Bil. Öğrt. TLF:0 422 866 11 94

  • Azat ULUTAŞ
    Bir hayat değiştirmek ister misiniz? İnanın bu elinizde olan bir şey. An gelir bir kitap bir insanın hayatını değiştirebilir. 600 mevcutlu okulumuzda okunacak bir kitap dahi yok. Çok fazla bir şey istemiyoruz. Sadece 1 kitap gönderin. Bir defa olsun "Bana ne" demeyin. Gün geldiğinde yaptığınız iyilikleri düşündüğünüzde bunu hatırlayacaksınız ve içiniz ısınacak mutlu olacaksınız. Güneşe, aydınlığa, dostluğa, kardeşliğe beraber yürüyelim Şimdiden çok teşekkür ederiz. Adres:Vatan İlköğretim Okulu Dargeçit/MARDİN TLF: 0482 381 3873 :0505 577 4771

  • İhsan KILIÇ
    Merhaba benim ismim İhsan KILIÇ. Siirt Merkez Çevik Ersin Temel İlköğretim Okulu'nda sınıf öğretmeniyim. Okulumuz Siirt'in kenar mahallesinde yer alıyor. Öğrencilerimizin çoğu çok çocuklu ailelerin çocukları. Ama onlar okumak isteyen, hayata umutla bakan, geleceğin öğretmenleri, doktorları, avukatları, gazetecileri olacak öğrenciler. Bizim derdimiz kitap, defter, kalem. Eğer eli-nizde kitaplığınızın tozlu raflarında, çatı katında, işinize yaramayan romanlarınız, hikayeleriniz, ansiklopedileriniz varsa okulumuzun kütüphanesine bağışlar mısınız. Öğrencilerimizin kimisi sınıfa kalem ve deftersiz bile geliyor.
    Çevik Ersin Temel İlköğretim Okulu SİİRT/ MERKEZ TEL: OKUL: 0 484 223 10 72

  • Ahmet AKTAŞ
    Okulumuza kitap kampanyası başlattık yardımseverlere ihtiyacımız var... Gevrek Şehit İlimdar Yılmaz İlköğretim Okulu olarak öğrencilerimizin bilgi edinme, araştırma ve okuma becerisi kazanmalarını sağlamak için okulumuza kütüphane açtık. Okuyan, araştıran, kendini gerçekleştirmiş bireyler için okumanın ve kitabın yeri yadsınamaz bir gerçektir. Başta kütüphaneyi açalım nasılsa herkes yardım eder dedik ama gene bizlerin dışında pek yardım göremedik. Sadece kütüphane açısından değil bilgisayardan kırtasiyeyeye kadar birçok eksiklerimiz bulunmakta. Biz öğretmenler olarak çabalarımız sınırlı kaldı kendimizi tanıtmak için site de kurduk birçok konuda yardıma ve desteğe ihtiyacımız var. Umudumuzu kesmiş değiliz. Açık bildiğimiz kapıları kilitli görünce gücümüz de isteğimiz de aşkımız da ümitlerimiz de tükenmeye başladı. Öğrencilerimiz için herşeyin eniyisini yapmaya ve onlara bu imkanı vermeye sonuna kadar çabala-yacağız. Bize yardımcı olabilecek kişilere çok ama çok ihtiyacımız var. Okulumuzun sitesi www.gevrek.com.tr.tc

  • Mehmet CEVİZCİ
    Bizler Adıyaman İli Ahmethoca Köyü İlköğretim Okulu öğretmenleriyiz. Doğuda öğretmenlik yapmanın ne kadar zor olduğunu söylemeye gerek yok sanırız. Bir taraftan dil sorunu bir taraftan terör sorunu diğer taraftan ders araç-gereç yetersizliği. Bu sorunumuzu bir nebze olsun hafifletebilmek için okulumuzda bir kütüphane açmak istiyoruz. Ancak kütüphanemizi açabilmemiz için çok sayıda kitaba gereksinimimiz var. Kütüphanemize kitap temini konusunda yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi umuyor saygılar sunuyoruz. ADRES : Ahmethoca Köyü İlköğretim Okulu MERKEZ / ADIYAMAN Tlf : 0416 246 20 85

  • HALİT YAPICI
    Adıyaman iline bağlı Ağcin köyü İlköğretim Okulu'nda görev yapan öğretmenleriz. Okulumuzun köyde olması ve köylünün maddi durumunun yeterli olmaması nedeniyle okulumuza yardım toplayarak bir kütüphane oluşturmak istiyoruz. Bu konuda yayınevleri ve yardım sever insanlardan destek bekliyoruz. TEL : 0 532 334 87 94

  • Nuray YILMAZ
    Ben Ankara Haymana'da öğretmenlik yapıyorum. Okulumda okumaya hevesli ve çok çalışkan, gerçekten maddi yönden yardıma muhtaç bir kaç öğrenci bulunmaktadır. Kitap, kırtasiye, kıyafet gibi yardımlarda bulunursanız seviniriz. Bir kişiye bile yardımda bulunsanız, bu bizi ve o ufacık yürekleri gerçekten çokmutlu eder.
    YENİCE İLKÖĞRETİM OKULU ANKARA-HAYMANA


  • Orkun TÜRKMEN - ADANA
    Yeni Şafak gazetesini okuyorum. Ancak bu bende büyük bir antipati yarattı. Hele son günlerde Orhan Pamuk, Van, 19 Mayıs konularında hiç de hoş olmayan yazılar kaleme alınıyor. Ben buna ihanet demeyeceğim ama onlara yol açma gibi bir tutum sergilenmekte. Özellikle Müslüman geçinen kesimlerde çok büyük oranda Türklük karşıtlığını yaygınlaştırıyorsunuz. Bu millete saldıran Ermeni ve perestlere karşı Türk milletine destek vermiyor bazan zımmen de olsa onlardan yana tavır koyuyorsunuz, bunu şiddetle kınıyorum. Gazetenizden bir Allah'ın kulunun çıkıp da Türklük düşmanlarına karşı aynıyla mukabele ettiğini görmedim. Bu vatan düşmanların istediği gibi paramparça olursa ne geçecek elimize? ABD ve AB'nin Türkiye'ye karşı tutumları malum. Türkiye ye içten dıştan çok büyük oranda saldırı var. Siz saldırganlara zımmen destek veriyorsunuz. ABD ve AB bizi sömürgeleştirdi.

  • Jale VELİBEYOĞLU - İST
    Hakkari'deki "şal-şepik" olayı ile ilgili haberi okudum. Güneydoğu Anadolu'da böyle saçmalıklar artık olmaz diye düşünüyordum ama yanılmışım. Acaba o tugay komutanı Şırnak Valiliği'nin vakfı olan ŞIRGEV'in bir "şal-şepik projesi" yaptığının farkında değil mi? Lütfen artık ortamı anlamsız suçlamalarla germeyelim, bırakalım insanlar ne giyerse giysin.

  • Recep YAZICI - SAKARYA
    Yaklaşık 2 yıldır beklediğim kağıt kalitesinin ve baskının kalitesinin artırılması isteği nihayet gerçekleştirildi. Öylesine bağlıyım ki gazeteye aldığı reklamları bile sayıyorum. Zannedersem değişikliklerden sonra reklam verenler çoğaldı. Zaten önceki baskılarda reklamın içeriği ile ilgili bilgi alamıyorduk. Ayrıca web sitesinin güncellenmesi, yeni bir dizgi ve tasarıma oturtulması beni sevindiren konulardı. Ellerinize sağlık...

  • Cafer KARACA - ANKARA
    Gelir düzeyi arttı diyorsunuz. Refah seviyesi yükseldi diye haber yapıyorsunuz. Memur ve asgari ücretlinin hali ortada iken böylesi tabloya sizin en has okuyucunuz olan ben bile inanmadım. Sizin inandığınıza inanmıyorum. Bunu teyit için kendi çalışanlarınızın refah düzeyini araştırarak böylesi bir çalışmayı yapabilirsiniz. Böylece haberin analizi ortaya çıkar. Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

    Geri dön   Mesaj gönder   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi