AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M

Gates Marmaris'te cilt bakımı yaptırdı
Dünyanın en zengin adamı ve Microsoft'un sahibi Bill Gates Muğla'nın Marmaris ilçesine geldi. Marmaris'e eşi ile birlikte ''Tender To Lenander'' isimli lüks yatı ile geldiği öğrenilen Bill Gates, deniz yoluyla geldiği Marmaris İçmeler'deki Martı Otel'de bir süre konakladı. Gates ve eşinin, yaklaşık 3 saat süreyle kaldığı otelde, cilt bakımı ve masaj sonrası bir süre tenis oynadığı, havuz başında kitap okuyup güneşlendiği belirtildi. Gates ve eşi otelden ayrılarak açıkta bekleyen yatlarıyla Yunanistan'a geçti.

 Oğluna Süpermen'in adını koydu: Kal-el
Oscar ödüllü Amerikalı oyuncu Nicholas Cage, önceki gün doğan oğluna, çizgi roman Süpermen'in hikayedeki gerçek adı olan "Kal-el" adını verdi. Cage'in halkla ilişkiler sorumlusu Annett Wolf, Nicholas-Alice Cage çiftinin önceki gün doğan bebeklerine Kal-el Coppola Cage adını verdiklerini, bebeğin ve annenin sağlıklı olduğunu söyledi. Cage'in çizgi romana düşkün olduğu ve Süpermen'in 1938 baskısının da yer aldığı koleksiyonunu yaklaşık 1,6 milyon dolara müzayedede sattığı biliniyor.

 Depardieu gazeteciyi hastanelik etti
Fransız aktör Gerard Depardieu, İtalya'nın Floransa kentinde kendisini genç bir kadınla görüntüleyen paparazziyi güpegündüz yumruklayarak hastanelik etti. İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Depardieu, Dario Orlandi çağırdığını ve yanına gidince, hiçbir uyarıda bulunmadan suratına yumruk attı. Fotoğrafçı Dario Orlandi, hemen hastaneye kaldırıldı ve 4 gün iş göremez raporu aldı. Floransalı yöneticiler, ünlü aktörü kınayan bir açıklama yaptı.

 Çevreci cami
Adana'nın merkez Yüreğir ilçesinde minaresine kadar her bölümü sarmaşıklarla kaplı olan ve avlusu da bir botanik bahçesini andıran Yeşil Cami, zengin bitki deseni ve görselliği ile dikkati çekiyor. Duvarlarından, kubbesine ve minaresine kadar tamamı sarmaşıklarla kaplı olan, farklı türlerden onlarca çiçekle adeta botanik bahçesi içinde bulunan Yeşil Cami'de, Ramazan'da artan cemaat sayısı dikkate alınarak özenle bakım ve temizlik çalışması yapıldı. Yeşil Cami Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı İlyas Güleç, zengin bitki örtüsünün içinde huzur veren bir mekana sahip camilerinin Türkiye'de başka bir örneğinin olmadığını ifade etti.

  • ADANA (A.A)

     Canı gezmek isteyince otobüs kaçırdı!
    İzmir Konak'ta güvenlik güçlerinin şüphelenerek durdurmak istediği belediye otobüsünün sürücüsü dur ihtarına uymadı. Bir süre sonra otobüsün çıkmaz sokağa girmesi üzerine takipteki polisler sürücü M.U.'yu (24) etkisiz hale getirdi. Bu arada durağa park ettiği otobüsünün çalındığını fark eden ESHOT otobüs şoförü durumu polise bildirdi. Belediyeye ait 35 ALS 18 plakalı otobüsü çalan M.U'nun akıl hastası olduğu ileri sürüldü. Zanlı, basın mensuplarına "Canım gezmek istedi. Otobüsü o nedenle aldım" dedi.

  • İZMİR (A.A)

     Hayata 'Döndü'
    Kona Beyşehir'in Yeşildağ Beldesi Saray Mahallesi'nde cami avlusuna önceki akşam bırakıldığı ve bir hafta önce dünyaya geldiği tahmin edilen yeni doğmuş bebeği, yatsı namazı çıkışında ağlama sesini duyan cemaat fark etti. Belediyeye haber verilirken jandarma ekibi bölgeye sevk edildi. Avluda açlıktan bir deri bir kemik kaldığı gözlenen bebeği önce Sağlık Ocağı'na götüren jandarma, hayati tehlikesinin olduğunun belirtilmesi üzerine bebekle Beyşehir'e yola çıktı. Ekip otosunda güvenlik güçlerinin kucağında Beyşehir'e kadar getirilen bebek bakıma alındı. Bebeğin, hastaneye getirildiğinde ateşi olduğu da belirlendi. Soğuktan da etkilenmiş olan bebek bir çocuk uzmanı tarafından kontrolden geçirilirken, ısıtıldıktan sonra ileri tetkik ve tedavisi için Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. 112 Hızır Acil Servis nöbetçi doktoru Ali Doğan, "Uzun süre aç bırakılmış ve çok zayıf düşmüş.Yaşamasını ümit ediyoruz" dedi. Jandarma kucağında hastaneye getirilen bebeğe hayata dönüşün simgesi olması düşünülerek jandarma tarafından Döndü ismi verildi.

  • KONYA (İHA)

     Kalkınma kadın siyasetçiyle olur
    AK Parti Kadın Kolları Başkanı Selma Kavaf, nüfusun yüzde 52'si kadın olan Türkiye'de kadınların sosyal, ekonomik, siyasi hayata katılmasının ulusal bir proje olduğunu belirterek, "Gerçek kalkınma ancak bu şekilde sağlanır" dedi. Ak Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeleri, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu'nu ziyaret etti. Ak Parti Kadın Kolları Yönetim Kurulu Selma Kavaf, ziyaret sırasındaki açıklamasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti Kadın Kolları Kongresi'nde, erkeklere, "Hanımlarınızı siyasete teşvik edin" dediğini hatırlattı. AK Parti Kadın Kolları'nın siyasette lokomotif olacak kadın profilini teşkilat içinde güçlendirerek yukarıya taşımayı hedeflediğini belirten Kavaf şunları söyledi "Önümüzdeki seçime yönelik hedefimiz bu. Gerçekten başarılı olan kadın profilini üretim mekanizmasına taşımalıyız. Biz buna Türkiye için ulusal bir proje olarak bakıyoruz. Ülke nüfusunun yüzde 52'si kadınlardan oluşuyor. Kalkınma ancak topyekün gerçekleşebilir. Nüfusun sadece bir kısmı çalışan, üreten, vergi veren insanlar olarak tutulur, diğer kısmına da sadece belli bir hareket alanını tanınırsa ve onlar üretim sürecinin dışında tutulursa gerçek anlamda kalkınma sağlanamaz. Türkiye'nin daha önce kalkınamamısının temelinde yatan sıkıntı da budur. Bu da zihinsel değişim ve dönüşümle yapılabilir."

     Basın Konseyi'nden Hürriyet'e kınama
    Basın Konseyi Yüksek Kurulu, gazetemiz yazarı Kürşat Bumin'in "Kronik Medya" köşesinde yayınladığı yazısı aracılığıyla yaptığı şikayet sonucunda Hürriyet gazetesinin "uyarılmasına" karar verdi. Konsey, Hürriyet gazetesinin 25 Temmuz 2005 tarihli nüshasında yayınlanan "Öğretmeniyle Aşkını CD Yapıp Piyasaya Sürdü" başlıklı fotoğraflı haberle ilgili olarak, Bumin'e hak verdi ve iki kişi arasında yaşanan sözkonusu olayın kişilerin özel hayatına müdahale anlamı taşıdığı belirtilerek Hürriyet gazetesinin uyarılmasına oybirliği ile karar verildiğini açıkladı.

     Tuzaklanmış mayın ve C-4'ler bulundu
    PKK'ya yönelik operasyonlarda Diyarbakır'ın Lice ile Bingöl'ün Genç ilçelerinde, tuzaklanmış mayın ve C-4'ler elegeçirildi Güvenlik güçlerince terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda Diyarbakır'ın Lice ile Bingöl'ün Genç ilçeleri arasındaki kırsal alanda, beş ayrı bölgede tuzaklanmış mayın ve C-4 patlayıcı bulundu. Patlayıcılar yerinde emniyetli bir şekilde imha edildi. Operasyonlarda toplam sekiz yeraltı sığınağı ve bu sığınaklarda 120 litre mazot, 18 çift ayakkabı, 1 kilogram amonyum nitrat, yaklaşık 500 kilogram yiyecek ve yaşam malzemesinin de elegeçi-rildiği bildirildi. Ele geçi-rilen uyuşturucunun tutarının 1 milyon 81 bin YTL olduğu bildirildi. Terör örgütü ile bağlantılı 5 kişi ile uyuşturucu madde imal eden 7 şüpheli kişinin de gözaltına alındığı açıklandı.

  • DİYARBAKIR (A.A)

     İşkence mağdurlarına hukuki yardım
    Ankara Barosu bünyesinde, 40 gönüllü avukattan oluşan İşkence Önleme Grubu kuruldu. Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar "İşkence, insanlık dışı muamele ve onur kırıcı davranış ile karşı karşıya kalan herkesin yanındayız" dedi. İnsan Hakları Merkezi Başkanı avukat Erdal Merdol de ciddi bulunan iddialarda mağdurlara hukuki yardım sağlanacağını söyledi.

     Başbakan'a protesto davası başladı
    Trabzon'da 24 Haziran tarihinde gerçekleşti-rilen açılış törenininde Başbakan Erdoğan'a yönelik protesto eyleminde bulunan 2 kişinin yargılaması başladı. Duruşmaya Halkevleri Trabzon Şube Başkanı Murat Bektaşoğlu ile Ethem Küçük katılmadı. Mahkeme, olay görüntülerinden sanık Bektaşoğlu ve Küçük'ün belirlenip olayı gören polislerin ifadesine karar vererek duruşmayı erteledi.

     Arkadaşımızın acı günü
    Gazetemizin Haber Merkezi çalışanlarından Ayşe Olgun'un babası Ali Olgun (83) vefat etti. Olgun, bir süredir tedavi gördüğü Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde pazar günü yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Merhumun cenazesi, önceki gün öğle namazının ardından Erzurum'da toprağa verildi. Bir süre önce de annesini kaybeden arkadaşımıza Allah'tan sabır diliyoruz.

     İstanbul Avrupa normlarını yakaladı
    İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye'nin AB ile üyelik müzakerelerine başlamasının olumlu ve doğru bir adım olduğunu söyledi. Berlin Eyaleti Başbakanı ve Belediye Başkanı Klaus Wowereit ile görüşmek amacıyla geldiği Berlin'de yaptığı açıklamada Topbaş, İstanbul'un Avrupa normlarını yakaladığını kaydederek, "İstanbul Türkiye'yi taşıyan bir kent. İstanbul'u etkileyen her adım Anadolu'yu da etkiliyor" şeklinde konuştu.

     Tosun, 15 birimi açtı görevi bırakıyor
    Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde yeniden düzenlenen 15 birim törenle açıldı. Başhekim Prof. Dr. Musa Tosun, göreve başladığında çok kötü şartlarda bir hastaneyle karşılaştığını belirterek, binaların havalandırmasının dahi bulunmadığını anlattı. Görevden ayrılmak için Sağlık Bakanlığı'na dilekçe verdiği öğrenilen Musa Tosun, çalışmaların yeni gelecek başhekim tarafından yürütüleceğine inandığını söyledi.

  • OKTAY MEHMET / İSTANBUL

     Restore edilen çeşme 1.5 yılda harabeye döndü
    Dünyanın önde gelen bilim tarihçilerinden Prof. Dr. Fuat Sezgin'in Alman eşi İslami ilimler uzmanı Dr. Ursula Sezgin daha önce restore ettiği Seferağa Çeşmesi'nin 1.5 yıl içinde bakımsız hale gelmesinden dolayı yakındı. İstanbul'da bulunan diğer eski Osmanlı çeşmelerini de restore etmek istediğini belirten Sezgin, Seferağa Çeşmesi'ne sahip çıkılmadığı için yenileri için girişimde bulunmadığını vurguladı. Başında kocaman bir Osmanlı çınarı bulunan ve asırların yorgunu Seferağa Çesmesi'nin halinin İstanbul'a her gelişinde kendisini endişelendirdiğini bildiren Sezgin, çeşmeyi onarmak için yetkili makamlardan 5 yıl izin alma mücadelesi verdiğini kaydetti. Alman gelin, yaptırdığı bu hayrı, kayınvalidesi Cemile Hanım'ın ruhuna ithâf etmiş.

  • TURAN KIŞLAKÇI

     Ercan Arıklı'ya çarpan şoföre 1 yıl 3 ay hapis
    Vatan Dergi Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve Vatan Gazetesi Yayın Kurulu üyesi Ercan Arıklı'ya çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla yargılanan halk otobüsü şoförü Ramazan Aksu, 1 yıl 3 ay hapis ve 216 YTL para cezasına çarptırıldı. Şişli 9. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada hakim, sanığın olayda 8'de 5 oranında kusurlu bulunmasını dikkate alarak cezada 8'de 3 oranında indirim uyguladı.

  • İSTANBUL

     Cinayeti çuvaldaki rumuz çözdü
    İzmir'in Basmane semtinde, Erhan Y'nin, öldürüldükten sonra çuval içinde küfeye konularak inşaat alanına atılması olayını, polis, küfedeki "Z.K'' rumuzundan yola çıkarak aydınlattı. Dedektifler, "Z.K.'' rumuzunu küfelerine koyan imalatçıyı bularak, satış yaptığı kişileri incelemeye başladı. İncelemeler sırasında, Erhan Y'nin yanında çalışan ve kayıp olmasına rağmen olayı kimseye bildirmeyen yeğeni İ.T.Y, polis tarafından gözaltına alındı. Zanlı sorgusunda Erhan Y'yi öldürdüğünü itiraf etti.

  • İZMİR (A.A)



  • 5 Ekim 2005
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED