AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Rektörün yandaşı olsaydık atılmazdık!'

19 Mayıs Üniversitesi'nden atılan bazı araştırma görevlileri, Meclis'e rektörün yandaşı olarak görülmedikleri ve yönetimdekilerle akrabalık ilişkisi bulunmadıkları için uzaklaştırıldıklarını savundular

  • ASLIHAN ALTAY KARATAŞ / ANKARA
    19 Mayıs Üniversitesi'ndeki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarını araştırmak amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu çalışmalarına başladı. Komisyon ilk olarak üniversiteden ilişiği kesilen doktoralı araştırma görevlilerini dinlerken, araştırma görevlileri üniversiteden "rektörün yandaşı olarak görülmedikleri ve yönetimdekilerle akrabalık ilişkisi olmadıkları" için çıkarıldıklarını söylediler. Rektör Prof. Dr. Ferit Bernay'ın yandaşı olmamanın ölçütü de hayli tuhaf: Seçimde rektöre oy vermemiş öğretim üyelerinin doktora öğrencisi olmak. Komisyon, üniversiteden ilişiği kesilen İlahiyat Fakültesi araştırma görevlileri Dr. Ali Bolat, Dr. Metin Yılmaz, Mühendislik Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. Levent Altaş ve Ziraat Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr. İzzet Akça'yı dinledi. Araştırma görevlileri komisyona, üniversiteden atılmalarının başarısızlıktan kaynaklanmadığını anlatırken, bilimsel çalışmalarını ve akademik puanlarını gösteren belgeler sundular. Araştırma görevlileri, OMÜ'de siyasi kamplaşma ve gruplaşmaların yaşandığını belirttiler. Araştırma görevlileri, kadro alamayışlarının diğer önemli nedeninin ise "üniversite yönetimindekiler ile akrabalık bağı bulunmamak" olduğunu vurguladılar.

    Önce işten attı, sonra hoca 'ithal' etti!

    Üniversiteden atılan araştırma görevlileri, Fen Edebiyat Fakültesi İstatistik Bölümü'nde beş doktoralı araştırma görevlisinden üçünün bölümden ayrıldığını, diğer ikisinin de 'ihtiyaç yok' diye işten çıkarıldıklarını belirttiler. İşten çıkarmalardan sonra 'öğretim üyesi yetersizliği' gerekçesiyle başka fakülte-lerden hoca görevlendirildiğini anlatan araştırma görevlileri, "Bu tabloya göre doktoralı araştırma görevlilerine ihtiyaç duyulmadığı için ilişiklerinin kesildiği söylenebilir mi?" diye konuştular.

    Vatandaşlık dersine avukat giriyor

    Araştırma görevlilerinin komisyonda anlattıkları çarpıcı olaylar 'bilim yuvası' olması gereken üniversitelerde nasıl tuhaflıklar yaşandığını ortaya koydu. İşte bu çarpıklıklardan birkaçı: l Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nden bir araştırma görevlisi "ihtiyaç yok" diye atılırken yerine 4 araştırma görevlisi atandı. l Amasya Eğitim Fakültesi'nde Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi dersine girecek öğretim üyesi olmadığı için dışarıdan öğretmen getirildi. Vatandaşlık dersine ise dışarıdan bir avukat çağrıldı l Tarih'te doktora sınavına giren Müzik bölümü kökenli iki kişi diğer adayları geçerek sınavı kazandılar. l Ziraat Fakültesi Tarımsal Yapılar ve Sulama Bölümü'nde tek doktoralı araştırma görevlisi 'ihtiyaç yok' diye atıldı. l Profesörlük puanı üzerinde bilimsel puanı olan İlahiyat Fakültesi Araştırma Görevlisi Dr.Ali Bolat, Tasavvuf Anabilim Dalı'nda başka hiçbir araştırma görevlisi olmadığı halde ilişiği kesildi.



  • 14 Ekim 2005
    Cuma
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Ramazan | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED