AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
R A M A Z A N
Kabak tatlısı

MALZEMELER:
4.5 kg.'lik yarım balkabağı
1 su bardağı su
750 gr. toz şeker
200 gr. ceviz içi
250 gr. kaymak

HAZIRLANIŞI:

Kabağı dört eşit parçaya ayırın. Ortalarındaki lifli ve çekirdekli kısımları bıçakla kesip iyice temizleyin. Kestiğiniz parçaları tekrar dörde ve tekrar uzunlamasına dörde bölün. Yaklaşık on santim uzunluğunda ve dört santim eninde parçalar elde edin. Dışındaki kalın kabukları yeşil ve sert kısım hiç kalmayacak şekilde kesip atın.

Ayıkladığınız kabak dilimlerini yıkayıp geniş tabanlı bir tencereye yerleştirin. Üstüne önce suyu sonra şekerin tümünü serperek dökün. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın. Şurup koyulaşıp köpürmeye başlayınca ateşten alın. Soğuyunca üzerine çekilmiş ceviz içi veya kaymak koyup servis yapabilirsiniz.

  • HAZIRLAYAN: RAMAZAN BİNGÖL



  • 24 Ekim 2005
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi |

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED