AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
G Ü N D E M
'Her reklamda kadın görmekten rahatsızım'

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, terör örgütlerinin eylemlerde kadınları kullanması kadar, ilgili-ilgisiz her reklamda kadın kullanılmasından da rahatsız olduğunu söyledi.

  • BİLAL ÇETİN / ANKARA
    Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, son günlerde terör örgütlerince yönlendirilen eylemlerde kadınları ve çocukları kullanmasına tepki gösterirken, benzer şekilde, ilgili-ilgisiz her reklamda kadın kullanılmasından da rahatsız olduğunu söyledi. Bakan Çubukçu, "Özellikle çocukların yaşanan toplumsal olaylarda kullanılması kesinlikle yanlıştır. Çocukların bu olaylarda istismar edilmemesi gerekir. Kadınların ve çocukların bu tür olaylardan uzak tutulmaları gerekir" dedi. Televizyonlarda yayınlanan hemen hemen tüm reklamlarda da kadınlarını kullanıldığını belirten Çubukçu, "Kadınlara yönelik bir ürününü reklamında kadının kullanılması makul karşılanabilir. Ancak, erkeklere yönelik reklamlarda kadının kullanılmasını doğru bulmuyorum. Kadını bir reklamda farklı bir değer olarak lanse edilmesi doğru değildir. Kadın kutsal bir varlıktır ve meta olarak kullanılmaması gerekir. Bazı reklamlarda kadınların istismar bile edildiği görülüyor" diye konuştu.

    Sanatçılar örnek olmalı

    Töre cinayetlerini çözümü konusunda önemli yasal düzenlemeler yapıldığını belirten Çubukçu, "Ben birçok sorunun yerinde bulunacak çözümlerle çözülebileceğini düşünüyorum. Birçok belediye kadın merkezleri kurmaya başladı. Bu nedenle töre cinayetlerinin çok olduğu bölgelerde o bölgedeki insanların üzerinde söz sahibi olan kanaat önderlerinden yararlanmak istiyoruz" diye konuştu. Kadınlara yönelik şiddetin önlenmesinde sanatçılara da büyük görev düştüğünü belirten Çubukçu, "Onların davranışları halkımızı tarafından örnek alınmaktadır. Aile içi şiddet başta olmak üzere, ailenin korunması gibi konularda sanatçılarımız örnek davranış sergilemeli" dedi. Bu konuda Diyanet İşleri'nden yardım istediklerini belirten Çubukçu, "Bu konunun erkeklerin bulunduğu mekanlarda da konuşulması gerekiyor. Diyanet, geçen yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hutbe okuttu. Camilerde kadınlara yönelik şiddetin önlenmesi için yine hutbe ve vaazlar verilecek" diye konuştu.

    'Dizilerde doğru bilgiler verilmeli'

    TV dizilerinde kadın haklarının ve ailenin korunması konusunda doğru bilgilerin verilmesi gerektiğini belirten Çubukçu, "Bazı dizi yöneticileriyle toplantı yaparak dizilerde doğru bilgilerin verilmesini istedik. Dizilerde ailenin korunmasına yönelik yayınlar yapılmasını istedim. Ancak rating kaygısı dolayısıyla buna sıcak bakmadılar. Bizim istediğimiz dizilere müdahale etmek değil, doğru bilgiler verilmesidir' dedi. Bakan Çubukçu, "Kadının Sesi" türü programların da amacından saptığını vurguladı.

    'Aliye'deki diyaloglara tepki gösterdi

    Bakan Çubukçu, "Aliye adlı dizide anne boşanma için avukata gittiğinde avukatın ona çocukların velayetini alma konusunda doğru bilgileri vermesi gerekir. Ancak dizide bu bilgiler yanlış veriliyor" dedi.

    'Bayan müftü önemli adım'

    Diyanet İşleri Başkanlığı'nın kadın müftü yardımcısı atamasının önemli bir adım olduğunu belirten Çubukçu, "Kadın müftü yardımcılarının, 'Biz bu göreve cinsiyetimizden dolayı değil, liyakat ve ehliyetimizden dolayı getirildik' demelerini de çok önemsiyorum" diye konuştu.



  • 13 Eylül 2005
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Online İlan

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
    Dünya
    | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
    Sağlık
    | Arşiv | Bilişim | Dizi

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED