AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R
YENİLSEN DE YENSEN DE

Sezonun ilk derbisinde, Beşiktaş ile F.Bahçe bitmek bilmeyen gerilim ortamında karşı karşıya geliyor. Sorumluluk herkesin... "Önce dostluk" sözü bu kez lafta kalmasın. Yenilmek herşey değil!

KARTAL SEFERBER OLDU

Arka arkaya gelen başarısız sonuçların ardından Beşiktaş, bugünkü derbiye "kurtuluş maçı" gözüyle bakıyor. Özellikle Malmö yenilgisiyle ciddi bir krizin eşiğine gelen siyah-beyazlı takım, F.Bahçe'yi yenerek kara bulutları dağıtmak amacında. Başkan Yıldırım Demirören ve teknik direktör Rıza Çalımbay, futbolcuları bu yönde motive etmeye çalıştı.

SAKATLIKLAR BAŞA BELA

SİYAH-beyazlı ekipte moralsizlik kadar sakatlıklar da sorun. Mustafa Doğan maça yetiştirilemedi. Sergen ve Adem Dursun oynayabilecek durumda. Ailton iğneyle, Gökhan maskeyle sahaya sürülecek. Okan cezası nedeniyle yok.

FENERBAHÇE DAHA RAHAT

F.Bahçe de Beşiktaş gibi Avrupa sınavından başarısız çıktı ama bunalımda da değil. Ezeli rakibinin içinde bulunduğu durumdan yararlanmak isteyen sarı-lacivertliler, sakin, güvenli ve sabırlı oynayıp sonuca gitmeye çalışacak. Büyük maçlarda kendisini gösteremediği eleştirilerine uğrayan Alex, bu karşılaşmaya özel hazırlandı. Anelka'nın formu da sarı-lacivertlileri sevindiriyor.

APPİAH OYNUYOR

Daum, Milan maçı kadrosunu hiç bozmadan bugünkü derbiye sürmek istiyor. Sakatlığı nedeniyle 3 gündür idmanlara katılmayan Appiah, dün yapılan taktik çalışmasında yeraldı. Kasığında ödem ve girelme bulunan Ganalı yıldız, bugünkü maçta forma giyecek. Serkan ve Zafer Biryol'un sakatlıkları ciddi değil. Lisansı askıya alınan Deniz ise yok.

Taraftar için kazanalım

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, F.Bahçe'ye kaybetme gibi bir lüksleri kalmadığını söyledi. Lig ve Avrupa'da aldıkları sonuçlarla Beşiktaşlılar'ı üzdüklerini belirten Çalımbay, "Artık herkes daha dikkatli olacak. Bu maçı taraftar için almak zorundayız" dedi. Çalımbay, futbolcularına Milan-F.Bahçe maçını izleterek, taktik belirledi.

Dikkat! Agresif oynayacaklar

F.Bahçe Teknik Direktörü Daum, ezeli rakiplerinin içinde bulunduğu durumla ilgili olarak oyuncularını uyardı ve "Son iki maçtaki yenilgiler nedeniyle hırslandılar. Bize karşı çok agresif oynayacaklarını düşünüyorum. İyi mücadele etmemiz gerekiyor" dedi. Daum, seyirciye kulak tıkanmasını isterken, "Hakemle de oynamayın" diye uyardı.

EZELİ REKABETTE 311. RANDEVU

310 maçta Beşiktaş 116, Fenerbahçe ise 113 galibiyet alırken, 81 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Ezeli rekabette F.Bahçe'nin toplam 418 golüne, Beşiktaş 392 golle karşılık verdi.

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Beşiktaş maçlarında 7 galibiyet, 9 da yenilgi yaşadı.

Sarı-lacivertli takım, Yıldırım döneminde Beşiktaş'a toplam 28 gol atarken, kalesinde de aynı sayıda gol gördü.

Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören yönetiminde, Siyah-Beyazlı takım geçen sezon Fenerbahçe ile yaptığı 2 maçı da kazandı.

Daum, 24'ü Beşiktaş, 8'i de F.Bahçe'nin başında olmak üzere toplam 32 derbi maçta, çalıştırdığı takımlarla 9 galibiyet, 15 yenilgi, 8 beraberlik elde etti.

Rıza Çalımbay yönetimindeki Beşiktaş derbilerde geçen sezon Galatasaray'a 1-0 yenilirken, Fenerbahçe'yi 4-3 mağlup etmişti.

BEŞİKTAŞ

CORDOBA
İBRAHİM T.
KORAY
ÇAĞDAŞ
ALİ GÜNEŞ
KLEBERSON
PANCU
AHMED H.
TÜMER
AHMET D.
AİLTON

F.BAHÇE

VOLKAN
SERKAN
LUCİANO
ÖNDER
ÜMİT
AURELİO
SELÇUK
APPİAH
TUNCAY
ALEX
ANELKA

HAKEM: FIRAT AYDINUS
STAT: BJK İNÖNÜ
SAAT: 20.00 (LİG TV)

Cezası biten Tuncay, üç maç aradan sonra Daum'un kozu olarak Alex ile birlikte hücumları sürükleyecek.
Nobre yine yedek kalırken Anelka tek forvet...



18 Eylül 2005
Pazar
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED