AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
Y A Z A R L A R
Doğan grubunda "Hurraa" sesleri!

Star Wars diye başlık atmış Vatan Gazetesi... Yani yıldız savaşları... Star televizyonunun satışı için cuk oturmuş bu başlık. Hoşuma gitti.

Yeni Şafak'ın dünkü başlığı da güzeldi, Star'ın satışı konusunda... "Gücü satın alacaklar" ifadesi kaplamıştı birinci sayfayı. Star Wars'ı kazanan Aydın Doğan oldu. Yani gücü satın alan kişi...

Hürriyet, Milliyet, Posta, Radikal, Gözcü... Ve de Tempo dahil sayısını bilmediğim dergi...CNNTürk... Kanal D... Onlara haber aktaran DHA... Ve de radyolar... Foreks, Radyo D, vs.vs... Son solarak Star TV...

Real Madrid'e döndü Doğan Yayın Grubu... Bir tek David Beckham eksik...

Real Madrid geçtiğimiz hafta rakibini 3-0 yendi. Ancak ondan öncesinde önüne gelen golleri çakıyordu.

Zig zag çiziyor sizin anlayacağınız.

* * *

İhale sonucu açıklandığı an, Doğan Medya Center'da "Hurraa" sesleri yükseldi. Coşku yaşandı yani. Grup yönetimi, kendileri açısından bu kadar kolay olacağını beklemiyormuş. Bir haftadır patronaj ve ekibinin yüzlerindeki gerginlik, ihale sonrası yerini gülümsemeye bırakmış. Oralardaki arkadaşlarım öyle diyor.

* * *

Star TV canlı yayınladı kendi satış ihalesini. İhale bittikten sonra ekrana spiker kızcağız geldi, bir kez daha anons etti yeni patronunu. Kimbilir içinden neler geçiyordu. Bir süre öncesine kadar patronun Cem Uzan... Ardından devlet... Dün haberi okurken "Aydın Doğan" diyorsun... Tuhaf bir duygu olsa gerek.

* * *

Star medya grup başkanı Cengiz Özdemir'i aradım ihaleden sonra. Santral uzun uzun çaldı, kimse açmadı. Patron değişikliğinden sonra santral memurları kaçtı mı diye düşündüm. İkinci arayışımda çıktı karşıma santral memuru. Cengiz Özdemir'in sekreterine bağladı. Ancak Cengiz Bey yerinde yokmuş. Not bıraktım. Daha önce ne zaman not bıraksam Özdemir bana dönerdi. Kanalın satışından sonra hala dönmedi.

Star'ın satıldığı gün NTV alt yazı geçiyordu, "Cengiz Özdemir 17.00'de NTV'de" diye... bu da ilginçti...

* * *

Star'da bazı üst düzey arkadaşlarla görüştüm. Hepsi grogide... Kanadalılar veya Turgay Ciner alırsa, burada kalma şansımız var diyorlardı ihale öncesi. Ancak Aydın Doğan'ın almasıyla yıkıma uğramış görünüyorlar. Çünkü Aydın Doğan'ın geniş bir kadrosu var. Star'ın içini boşaltır diye düşünüyorlar.

* * *

Bu gelişmeden sonra neler olabilir? Mesela Kanal D'nin Genel Müdürü Murat Saygı Star'ın başına kaydırılabilir. ATV'nin eski Genel Müdürü Fatih Edipoğlu da Kanal D'nin başına geçebilir. Olmaz olmaz demeyin..

* * *

Star Haber'in başına kim geçer?... Hiç düşünmeden aklımıza gelen ilk isim, Hürriyet'teki köşesinde bekleyen Ahmet Hakan Coşkun... Başka alterinatif var mı?...

* * *

Star ihalesinin sonucuna üzülenlerden biri de tahminim Fatih Altaylı'dır. Çünkü Ciner grubu satın aldığı takdirde, bırakın Star haberi, kanalın başına geçeceği söyleniyordu. Dünkü ihaleyle dengeler acaip sarsıldı, hedefler ters yüz oldu mu acaba?..

* * *

Henüz herşey net değil...

Çünkü daha rekabet kurumu olayı inceleyecek. RTÜK devreye girecek. Buralardan onay gelirse satış gerçekleşecek. Bu olay da en erken Ocak ayında hayata geçer...

Star'da çalışanlara duyrulur...


27 Eylül 2005
Salı
 
BEKİR HAZAR


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi |
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED