AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S P O R

Anelka gülüyor

Evet, nihayet siyahi futbolcunun güldüğünü gördük. Hatta bununla da kalmadı; golünü attıktan sonra kendisini kutlamaya gelen Appiah önünde diz çöküp bir ayağını (Golü atan ayak) dizine alıp, bir boyacı çocuk gibi ayakkabısının tozunun sembolik olarak alırken gülmeye devam etti.

Ne var bunda demeyin. Futbol kollektif bir spordur. Tıpkı sinema, tiyatro, sirk gibi gösteri sanatlarına benzer. Birlikte kotarılır. Bu sebeple birlikte sevinilir, birlikte takımı keder basar.

Bu birlikte oluş takımı hem güçten düşüren, hem güçlü kılan bir unsurdur. Çok önemlidir. Bakarsınız bir futbolcu tek başına oyuna ağırlığını koyar. En umutsuz anda bir gol atar. Bu gol takımı ateşler. O ana kadar üzerine ölü toprağı serpilmiş gibi oynayan takım aniden silkinir ve garip bir moral motivasyonu ile rakibi zorlamaya başlar. Sanki bir elektirik akımı tüm oyuncuları birbirine bağlamış, bir batarya haline getirmiştir.

Anelka'nın bu güne kadar takım arkadaşları ile candan, içten bir bağlılık kuramadığı yüzünden anlaşılıyordu. Top atıyor, alamıyor, küsüyordu. Kapasitesinin % 30'u ile oynuyordu. Ama şimdi Fenerbahçe yukarıda anlatıldığı gibi bir takım olmuş, belli. Anelka da buna ayak uydurmuş. O buz gibi adam gitmiş, yerine sevinmesini, sarılmasını, gülmesini bilen bir adam gelmiş. Şimdi % 70 ile oynuyor. Bu % 90'a çıktığında O'nu durdurmak zor olacak.

Fenerbahçe ne kanatlardan -zaten kanatları kullanamıyor- ne göbekten Kayseri savunmasını delemedi. Ben şahsen Anelka, Alex, Nobre, Tuncay, Appiah, Selçuk gibi klas oyuncuların araya iyi toplar atabileceklerini, ver-kaç yapabileceklerini umuyorum, ama bu bir türlü olmuyor.

Fenerbahçe bu maçta da organize atak ile bir gol bulamayınca can simidi olan Alex, duran topa müracaat etti. Alex klasını konuşturup o nefis firikiklerinden birini daha attı. Böylece çok zor geçeceği beklenen Kayseri maçı kolay bir galibiyete dönüştü.

F.Bahçe iki yıl sonra nihayet bir takım hüviyeti gösteriyor.

PSV maçı çok mühim. Bu bir yerde Fenerbahçe'nin Avrupa'da var olup olamayacağının sınavı gibi. Bence Milan maçındaki performansı gösterirlerse PSV'yi yenerler. Hadi, hayırlısı....


27 Eylül 2005
Salı
 
MUSTAFA KUTLU


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED