AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
K Ü L T Ü R
Kan değil dostluk bağı

"Dört Kardeş", aynı yola baş koyan dört adamın kan bağından daha kuvvetli olan bağlarını keşfetme yolculuğunu anlatırken; ötekileştirdiğimiz sokak çocuklarının sırtımızdaki vebalini tokat gibi yüzümüze vuruyor.

Henüz 23 yaşındayken yönettiği "Boyz n the Hood" filminin yanısıra, "Rosewood" "Shaft" ve "Daha Hızlı, Daha Öfkeli" filmleriyle tanıdığımız, ABD'nin önde gelen Afrikalı-Amerikalı yönetmenlerinden John Singleton, yeni filmi "Dört Kardeş"te aksiyon dozu yerinde bir intikam öyküsüyle karşımıza çıkıyor. Senaryosunu David Elliot ile Paul Lovett'ın yazdığı "Dört Kardeş"in başrollerinde Mark Wahlberg, Andre Benjamin , Tyrese Gibson ve Garrett Hedlund kamera karşısına geçmiş.

Sıradışı bir intikam

Filmde sözü edilen kardeşler, aslında sokaklardayken Evelyn Mercer tarafından sahip çıkılmış, büyütülmüş, aralarında kan bağı olmayan dört gençtir. İkisi beyaz, ikisi siyah Mercer kardeşler, suikaste kurban giden manevi annelerinin cenaze töreninde bir araya gelirler ve suikasti araştırmaya başlarlar. İntikamlarını almak için kanuna değil, kendi yöntemlerine başvuran Mercer kardeşlerin gangster çetesi karşısında seçtiği bu yöntem, yepyeni sonuçlara yol açacaktır...

'Kardeş kime denir? Kan bağı ile bağlı olana mı?' sorularına cevap arayan "Dört Kardeş" aynı yola baş koyan dört adamın kan bağından daha kuvvetli olan bağlarını keşfetme yolculuğunu anlatıyor. Bunu yaparken klişelerle dolu bir romantik atmosfer yaratmak yerine aksiyonun gücünü ve heyecanını kullanıyor. Filmde, kardeşlerin sert mizaçlı olmaları onların evlat edinilmeden önce sokak kültürünü içselleştirmiş olduklarını gösteriyor. Bu bağlamda manevi annelerinin onların benliğine aşıladığı ahlaki sorumluluklarının etkisi -ki onları adaletsizlikle savaşmaya yönlendiren ahlaki eğitimleridir- açıkça gözlenirken, "sokak çocukları" diyerek dışladığımız, çocukların sırtımızdaki vebalini, yüzümüze tokat gibi vuruyor.

Dört Kardeş

Yönetmen : John Singleton
Senaryo : David Elliot, Paul Lovett
Oyuncular : Mark Wahlberg, Tyrese Gibson, Andre Benjamin, Garrett Hedlund, Terrence Howard
Tür : Aksiyon, suç



30 Eylül 2005
Cuma
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık | Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED