AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Bugünkü Yeni Şafak
S A Ğ L I K
Az yemeyi öğretiyor

Yemenin kişide bir bağımlılık oluşturduğunu ve bu bağımlılıktan kurtulma sonucunda fazla kiloların çok kolay bir şekilde verileceğini söyleyen Yeşim Cimcoz, EFT tekniğinin kilo problemini kökten çözdüğünü anlattı.

Şişmanlık en önemli sağlık sorunlarımız arasında. Ancak iş kilo vermeye gelince bir türlü ne yapacağımızı bilemiyoruz. Yemek yemenin kişide alışkanlığa dönüştüğünü ve bu yüzden kilo vermek isteyen kişinin öncelikle bu alışkanlıktan vazgeçmesi gerektiğini söyleyen Yeşim Cimcoz, sağlıklı beslenmeyi bir hayat tarzı olarak benimsemek isteyenlere EFT (Duygusal Özgüreşme Tekniği) ile diyet uyguluyor. EFT'yi bir diyet tekniğinden çok aşırı yeme isteğinin altında yatan duygusal nedenlere odaklanarak kilo vermeyi kolaylaştıran bir teknik diye açıklayan Cimcoz, günümüzde yemek yemenin beslenmenin çok ötesinde bir bağımlılığa dönüştüğünü ve bu bağımlılığın altında da alışkanlıklarımızın yattığını söylüyor. Bu yüzden diyet yapmak yerine önce alışkanlıklarımıza bakmamız, iradesizliğin altında yatan duygusal nedenleri aşmamız ve yemeyi bir bağımlılık olmaktan çıkarmamız gerektiğini söyleyen Çimcoz, bir tür duygusal akupuntur olan EFT'nin amacının yeme alışkanlığını kökten değiştirmek olduğunu anlatıyor. Belli akupunktur noktalarına parmak uclarıyla vurularak yapılan bu uygulamada bir yandan da kişinin yeme isteğinin altındaki gerekçelerin sözlü olarak tekrarlandığını dile getiren Cimcoz, "Bu şekilde duyguların bu bağımlılığımız üzerinde ki etkileri ortadan kalkıyor ve zamanla ondan kurtulma imkanımız oluyor" diyor.

Yemesem de olurmuş diyor

EFT ile diyet yapmak isteyenlere önce yöntemin nasıl uygulandığıyla ilgili bilgi verdiklerini söyleyen Cimcoz, "Öncelikle çok istenen ve vazgeçmesi zor olan bir yiyecek maddesi üzerinde çalışma yapılıyor. Zamanla, yeme isteğinin arttığı saatler ve olaylar üzerinde çalışma yapılıyor. Ortaya çıkan geçmiş olaylar, anılar üzerinde çalışılıyor. Tüm bu çalışmaların sonunda kişinin yemeği sadece beslenmek için kullanmaya başlaması, yerken zevk alması ama aşırıya kaçmadan yemesi hedefleniyor. Bu duruma gelindiğinde zaten, herhangi bir rejim uygulaması yapmadan kişi doğru kilosuna ulaşabiliyor ve uzun vadede bu kiloyu koruyabiliyor" diyor.


 
Alzheimer hastalığı önceden bilinecek
Kısırlık tedavisinde yeni adımlar atıldı
Doğal tansiyon ilacı: Kartopu
Sıcak kalpten vuruyor
Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, erken ölümlere yol açan ve kişilerin yaşam kalitesini olumsuz etkileyen kronik hastalıklardan korunmanın alınacak koruyucu önlemlerle mümkün olduğu vurgulandı. Türkiye'de yaklaşık 2 milyon koroner kalp hastası bulunduğu ve yılda 130 bininin hayatını kaybettiği ifade edilen açıklamada, "Yağlı ve hayvansal yemekler, hareketsizlik, yüksek tansiyon, sigara ve alkol kullanımı, şişmanlık ve diyabet, kalp damar hastalıklarını tetikliyor. Özellikle yaz aylarında şeker ve tuzu az tüketin" denildi. (A.A)
21 Haziran 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED