AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

T E K N O L O J İ K
Microsoft, tepeden tırnağa RSS

Loghorn işletim sistemiyle birlikte gelecek olan Internet Explorer 7.0 web tarayıcısı RSS özelliği ile, internet kullanım alışkanlığında büyük değişiklik yaratacak. Halen Firefox internet tarayıcısında da bulunan RSS, site, blog ya da haber gruplarının içeriğini bu adresleri ziyaret etmeden görebilme imkanı sağlıyor.

Dünyaca ünlü yazılım şirketi Microsoft, önümüzdeki yıl piyasaya çıkacağı Windows Loghorn işletim sistemi üzerinde çalışmaya devam ediyor. Loghorn her ne kadar bir çok yeni özellikle dikkat çekse de Loghorn kadar merakla beklenen yazılımlardan biri de, bu işletim sistemiyle paralel olarak geliştirilmesi devam eden web tarayıcısı Internet Explorer 7.0. Explorer'la birlikte gelecek önemli özelliklerden biri ise RSS. Microsoft, RSS'nin giderek önem kazanması ve ilgi görmesi üzerine Internet Explorer'da RSS desteği verme kararı almıştı.

RSS ile hızlı içerik takibi

Peki RSS kullanıcılara ne gibi avantajlar sağlıyor? Kendimizi sürekli takip etmek zorunda hissettiğimiz sitelere girmek büyük zamanımızı alıyor. İşte RSS tam bu noktada devreye giriyor ve takip edeceğimiz siteler, bloglar ve haber gruplarının içeriğini sözkonusu adreslere girmeden izleme imkanı sağlıyor. İçeriği izlemek istenen yayınlar, "Sık Kullanılanlara Ekle"meye benzer bir mantıkla listeye ekleniyor. Ve buradan site içeriği, başlıklar ya da site izin vermişse metnin tümü olarak okunabiliyor. Bugün bir çok sitenin kullandığı ve açılımı "Really Simple Syndication" (Gerçekten Basit Dağıtım) olan RSS özelliği, Firefox internet tarayıcısında uzun zamandır bulunuyor. Ancak RSS'nin yaygınlığı çok kullanılan Internet Explorer'la zirveye ulaşacak.

RSS logolu tişört ve ayakkabı ile sunum

Şirket, Seattle'daki "Gnomedex Teknoloji Konferansı"nda Internet Explorer'daki RSS arayüzü ve özelliklerini açıkladı. Düzenlenen toplantıda konuşan Microsoft şirketinin Loghorn tarayıcı ve RSS teknolojileri grubu yöneticisi Dean Machamovitch, RSS logolu tişörtüyle sunumunu yaparken en çok da ayakkabısındaki RSS logosu dikkat çekiciydi. Bu durum, Microsoft'un ürünlerini sergilerden gösterdiği yüksek "show" performansının bir parçasıydı. "Show"dan da anlaşılacağı gibi Microsoft, RSS ile ayrı bir rüzgar yakalamışa benziyor. (FOTOĞRAFLAR: AP)


ABD'li Yahoo Türkçe konuşmaya başladı

Amerika'nın önde gelen şirketlerinden Yahoo'nun e-posta servisi Türkçe olarak yayına başladı. Halen Yahoo'dan e-posta hizmeti alanlar, küçük bir değişiklikle hesaplarını Türkçe olarak kullanabiliyorlar. E-Posta sayfalarında, tüm içerik ve yardım dosyaları da dahil Türkçe olarak yeniden hazırlandı. Buna ilave olarak Yahoo, yeni e-posta hesabı açacaklara "com.tr" uzantılı adresler veriyor. "yahoo.com.tr" uzantılı e-posta adresi alabilmek için, http://mail.yahoo.com.tr adresine girmek ve kayıt yaptırmak gerekiyor. Yahoo Türkiye sayfalarının ana sayfa ve haber bölümleri de dahil diğer kategorileri zamanla Türkçe'leştirilecek. Altyapısı Yahoo'nun İngiltere servisi tarafından verilen "Türkçe Yahoo" servislerinin ana sayfası bir süre sonra http://www.yahoo.com.tr ve http://tr.yahoo.com adreslerinden devreye girecek.

Yahoo'yu nasıl Türkçe yapacaksınız?

Yahoo e-posta hesabınıza şifrenizi kullanarak giriş yapın. Sağ üst taraftaki "Mail Options" bağlantısına tıklayın. Çıkan sayfada "Account Information" bağlantısını tıklayın. Sizden tekrar şifre istenecek, şifrenizi yazın. Çıkan sayfada "General Preferences" bölümündeki "Preferred Content" yazısının karşısındaki "Yahoo U.S." yazısını tıklayın. Ardından açılacak bölümde ülke isimleri arasından "Turkey"i seçin. "Finished"i tıkladığınızda, "Birleşik Krallık ve İrlanda'ya hoşgeldiniz"le başlayan bir kullanıcı sözleşmesi çıkacak. Sözleşmeyi kabul etmek için, "Kabul ediyorum" yazısını tıklayıp, ardından "Bitti"ye bastığınızta, Yahoo E-posta Servisi Türkçe olarak karşınızda olacak.


mbd@melihbayramdede.com
www.melihbayramdede.com

 
RAZR V3 en iyi cep telefonu seçildi
Asya'nın en saygın sektörel yayınlarından olan Asian MobileNews tarafından düzenlenen Asian MobileNews 2005 ödül töreninde Motorola, RAZR V3 model telefonuyla, "En İyi Cep Telefonu Tasarımı" ve "Yılın En İyi Cep Telefonu Ödülleri" dalında ödüle layık görüldü. Motorola, piyasaya sürmeyi planladığı yeni Motorola SLVR V8, PEBL V6 ve RAZR V3 modelleriyle de aynı başarıyı yakalamayı umuyor.
motorola

Teknolojiyi izlemek için 'Teknoloji TV'
Tematik kanallar çok önemli. Bunlar içinde bu sayfanın okurlarının özellikle ilgileneceği bir kanaldan söz etmek istiyorum. Adı Teknoloji Televizyonu. (Technology Channel). Türkiye'nin teknoloji odaklı yayın yapan ilk ve tek televizyonu olan kanal, Kablo TV ve Turksat 2A uydusundan yayın yapıyor; bilgisayar, mobil iletişim, eğlence, otomotiv, uzay, tıp, yiyecek, içecek, savunma, enerji gibi alanlardaki programları kendi bünyesinde gerçekleştiriyor.
teknolojitelevizyonu

Teknoloji haberleri için PC Time var
Daha önce basılı aylık bir dergi olan PC Time, şimdi bilişim haberleri veren bir siteye dönüştürüldü. Teknolojiyle ilgili gelişmelerin tek kaynaktan takip edilmesinin amaçlandığı sitede, haberlerin yanısıra ürün incelemeleri, mobil dünya haberleri, yorumlar, yazılım incelemeleri yer alıyor. PC Time'ın en büyük özelliği çok sık güncellenmesi ve gelişmeleri atlamamakta gösterdiği çaba olarak değerlendirilebilir.
pctime
28 Haziran 2005
Salı
 

Melih Bayram Dede


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Sağlık | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED