AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

K Ü L T Ü R
Bayramlık oyunlar

Devlet Tiyatroları Türkiye'deki 22 yerleşik sahnesinde, gündelik yaşamın yoğunluğundan tiyatroya vakit ayıramayanlar için bayramda 93 kez perde açacak.

Devlet Tiyatroları, bayram tatilinde, gündelik yaşamın yoğunluğundan tiyatroya vakit ayıramayan sanatseverleri 12 bölgedeki 22 yerleşik sahnesinde sahneleyeceği oyunlara davet ediyor. Bayram süresince 28 değişik oyunla 93 kez perde açacak olan Devlet Tiyatroları, çocuk ve yetişkin oyunlarıyla seyircilerine ulaşacak. Ankara Devlet Tiyatrosu, Büyük Tiyatro'da 1-4 Kasım günlerinde Nazım Hikmet'in yazdığı, Tamer Levent'in yönettiği "Ferhat ile Şirin'', Şinasi Sahnesi'nde 1,2,5,6 Kasım'da Tom Topor'un yazdığı Hakan Çimenser'in yönettiği "Kaçık'', Akün Sahnesi'nde 1,2,5,6 Kasım'da N.Sırrı Örik'in eserinden Mehmet Ege'nin sahneye koyduğu "Yıldız Olmak Kolay mı?'' ve Altındağ Tiyatrosu'nda 1,2 Kasım'da Haldun Taner'in yazdığı Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım'' oyunlarını sahneleyecek. Bayramda, Yeni Sahne'de 1,2,4,6 Kasım'da N. Semel'in yazdığı Kemal Başar'ın yönettiği ''Gözlerin Ardındaki Çocuk'', İrfan Şahinbaş Atölye Sahnesi'nde 2 Kasım'da Angelo Savelli'nin yazıp yönettiği "Kayıp Toprağın Türküsü Ruzante'' ile Oda Tiyatrosu'nda 1,2 Kasım'da Ionesco'nun yazdığı Yunus Emre Bozdoğan'ın yönettiği "İki Kişilik Hırgür'' seyredilebilir. Ankaralı minik sanatseverler ise Gyula Urdban'ın yazıp yönettiği "Mavi Köpek'' adlı çocuk oyununu, 6 Kasım'da Altındağ Tiyatrosu'nda seyredebilirler.

İstanbul'da 7 oyun

İstanbul Devlet Tiyatrosu, Taksim Sahnesi'nde 1-5 Kasım'da Barillet ve Gredy'nin yazdığı Serpil Temur'un yönettiği "Kaktüs Çiçeği'', 6 Kasım'da ise Servantes'in eserinden Seda Yıldız'ın yönettiği "Don Kişot''u sahneleyecek. AKM Oda Tiyatrosu'nda 1-5 Kasım'da Toby Willisher'in yazıp yönettiği "Sersemler Evi'', 6 Kasım'da Keva Apostolova'nın yazdığı Aleksander Berkovski'nin yönettiği "Altın Kız'', AKM Aziz Nesin Sahnesi'nde 1-5 Kasım'da Edip Cansever'in yazdığı, Cüneyt Çalışkur'un yönettiği "Ben Ruhi Bey Nasılım'', 6 Kasım'da Haluk Işık'ın yazdığı, Oğuz Tunç'un yönettiği "Kurşun Askerin Utancı'', AKM Büyük Salon'da ise yine 6 Kasım'da Vem Sneider'in eserinden Şakir Gürzumar'ın yönettiği "Çayhane'' izlenebilir.

Aziz Nesin'in yazdığı Filiz Övün'ün yönettiği "Hadi Öldürsene Canikom'' 1-6 Kasım'da Konak Sahnesi'nde, Güngör Dilmen'in yazdığı Doğan Yağcı'nın yönettiği "Deli Dumrul'' 4,5,6 Kasım'da Karşıyaka Ragıp Haykır Sahnesi'nde, Behiç Ak'ın yazdığı Metin Oyman'ın yönettiği "Ayrılık'' ise 1-2 Kasım'da Karşıyaka Oda Tiyatrosu'nda İzmirli seyircilerle buluşacak. Bursa Devlet Tiyatrosu Ahmet Vefik Paşa Sahnesi'nde 1,2,4,5 Kasım'da Ray Cooney'in yazdığı Ahmet Somers'in yönettiği "Haydi Karına Koş'', 6 Kasım'da ise Özer Tunca'nın yazıp yönettiği "Otobüs Durağında Üç Bencil'' ile perde açacak. Güner Sümer'in eserinden Dara Tan'ın yönettiği "Aşk Bir Masaldır'' 1,2,4,5 Kasım'da Adana Devlet Tiyatrosu Hacı Ömer Sabancı Kültür Merkezi Sahnesi'nde seyredilebilir.

Anadolu seyircisi unutulmadı

Trabzon Devlet Tiyatrosu 4,5 Kasım'da Atapark Haluk Ongan Sahnesi'nde Mehmet Ali Bey'in yazdığı Münir Canar'ın yönettiği "Ayyar Hamza'', Diyarbakır Devlet Tiyatrosu ise 5 Kasım'da Orhan Asena Sahnesi'nde Vasıf Öngören'in yazdığı Hüseyin Avni Danyal'ın yönettiği "Asiye Nasıl Kurtulur'' ile sanatseverleri karşılayacak. Antalya Devlet Tiyatrosu 1,2 Kasım'da William Shakespeare'nin yazdığı, Nesrin Kazankaya'nın yönettiği "Yanlışlıklar Komedisi'' sahneleyecek.


 
Kocaeli'nde 'Yelkenler' kazandı
Çocuklara bol resimli 40 hadis
Woody Allen konser için İstanbul'a geliyor
Romantizm rüzgarları
Bahariye Sanat Galerisi romantik bir sergiye ev sahipliği yapıyor. 49 sanatçının katılımıyla, "Romantizm" başlığı altında açılan bu sergide romantizm teması doğrultusanda üretilmiş resim, heykel ve özgün baskı eserler sergileniyor. Her sanatçıdan birer eserin yer aldığı ve Vural Yıldırım'ın hazırladığı romantik müziğin eşlik ettiği bu ilginç sergi 2 Kasım'a dek İstanbullu sanatseverlerce izlenebilecek.
Bilgi tel: 0 216 414 55 06

Hiu, ninesinin topraklarında
Yazdığı "İzmirli Nine" adlı eseri ile 1992 yılında Abdi İpekçi Barış Ödülü'nü kazanan Yunanistan vatandaşı yazar Elsa Hiu, Söke ve Didim'de yaşamış romanının kahramanı olan büyük annesi Elizabeth İsadora'yı andı. Söke Belediyesi'nce düzenlenen bir etkinliğe katılmak üzere Türkiye'ye gelen Elsa Hiu, çocukluğu ile gençliği Aydın'ın Söke ve Didim ilçelerinde geçen, 1920'li yıllarda Yunanistan'ın Samos Adası'na gelin giden büyük annesi Elizabeth İsadora'nın yaşam öyküsünden esinlenerek kaleme aldığı "İzmirli Nine" adlı eserindeki yerleri ziyaret etti. Elsa Hiu, ziyarette oldukça duygulandığını belirterek, "Onun hatıralarının yaşadığı bu yerlerde daha uzun sürede dolu dolu yaşamak istiyorum" dedi.
Öçal, Uncuoğlu ile düet yapacak
Şimdiye kadar gerçekleştirdiği Unifest, Speedfest gibi konser ve festival organizasyonlarında binlerce genci ağırlayan Unilife bu kez de müzikse-verleri 5 Kasım'da Yeni Melek'te buluşturuyor. Perküsyonun dünyaca ünlü ismi Burhan Öçal ve elektronik müziğin ülke-mizdeki önemli isimlerinden Dj Murat Uncuoğlu 5 Kasım Cumartesi günü 22.00'den itibaren Yeni Melek Gösteri Merkezi'nde birlikte bir performans gerçekleştirecek. Gecenin devamında mixerin başına Power FM djlerinden Funky-C geçecek. Gecenin açılışı ise Dj Garen tarafından yapacak.
'Şımarık Kız' bugün ücretsiz
Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB), L.J.F. Herold ve P.L. Hertel'in ünlü "Şımarık Kız'' adlı balesini ücretsiz olarak sahnelenecek. Librettosu Jean Dauberval'a ait olan, Kirill Chormorger koreografisini gerçekleştirip sahneye koyduğu ve Murat Kodallı'nın yönetmenliğini üstlendiği Şımarık Kız, bu akşam Mersin Kültür Merkezi'nde "perde" diyecek. Dünya klasikleri arasında yer alan ve bugüne dek ilgiyle izlenen gösteride başlıca rolleri Özlem Şenormanlılar, Ulvi Azizov, Tarkan Günal, Serbülent Biçer, Mahmut Akyol ve Göksel Toker paylaşıyor.
1 Kasım 2005
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Online İlan

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Ramazan
| Arşiv | Bilişim | Dizi

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED