T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 6 AĞUSTOS 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
  Favorilere Ekle
  Giriş sayfası yap

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hepsi birer Pele'ydi

F.Bahçe, transferde hayal kırıklığı yaşayan taraftarlarını sahada sevindindirdi. Perdeyi Tuncay açtı, Alex 2-0 yaptı. Appiah'ın ilk yarıda oyundan atılması sanki Fener'i kamçıladı.

Kadıköy'de samba şov başladı. 100. kuruluş yıldönümünü kutlayan Fenerbahçe, Zico yönetiminde çıktığı sezonun ilk maçında Kayseri Erciyesspor'u 6 golle geçerken futboluyla şov yaptı. 32'de Appiah'ın kırmızı kart görmesiyle sahada 59 dakika 10 kişi oynayan sarı-lacivertliler, rakibine 3 kez pozisyon şansı verirken kendisi ise girdiği sayısız fırsatları cömertçe harcayarak tarihi farkı kaçırdı. Maça hızlı başlayan Fenerbahçe'de 5. dakikada Appiah'ın müthiş şutu direkten döndü. Ardından boş pozisyonda Semih, topu auta gönderdi. 10'da Semih kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki şutunu Fadhel kornere çeldi. 14'te Tümer'in ortasında Tuncay topu filelere göndererek F.Bahçe'yi 1-0 öne geçirdi.

İKİ TOP DİREKTEN DÖNDÜ

24'de Dalovic, Rüştü'yle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu dışarı attı. 27'de Serkan'ın dakikasında sahanın yıldızlarından Aleks, ikinci kez Erciyes ağlarıyla buluşturdu. 43'te Can'ın kafası direğin az farkla üstünden auta gitti. 52'de Cenk'in müsait pozisyondaki kafa vuruşu Rüştü'de kaldı. 59'da Dalovic'in Aurelio tarafından ceza sahasında düşürülmesine hakem devam kararı verdi. 72'de Tümer'in nefis pasında Alex topu filelere göndererek 10 kişi oynayan Fenerbahçe'yi rahatlattı. Bu golden sonra coşan sarı-lacivertliler'de 74'de Tuncay'ın mükemmel şutu direkte patladı. 74'de bu kez sahanın diğer yıldızlarından Tümer topu ağlarla buluşturdu. 83'te Murat Hacıoğlu farkı 5'e çıkardı. 85'te Alex kapanış golünü attı.

F.Bahçe, 10 kişi kaldıktan sonra bir ara bocalar gibi oldu ama daha sonra yıldızları oyuna ağırlığını koyunca maçı farklı kazanmayı bildi. Sarı-lacivertli futbolcuların geçen sezon son maçta kaçan şampiyonluk nedeniyle dün akşam bir hayli hırslı olduğu gözlendi.

Appiah, Zidane gibi

Maçın 32. dakikasında kırmızı kart gören F.Bahçeli Appiah'ın hareketi, Zidane'ın,. Dünya Kupası finalinde İtalyan Materazzi'ye attığı kafayı anımsattı. Erciyessporlu Emre Toraman'a sinirlenip kafa atan Appiah, yardımcı hakemin uyarısıyla oyundan atılırken, yaptığı hareketin rakibi yaralayıcı nitelikte olması nedeniyle bir maçtan fazla ceza alabileceği belirtiliyor. Appiah'ı daha ağır bir cezadan ise hakeme saldırmasını önleyen Tuncay kurtardı.

Anelka iyice bilmece oldu

F.Bahçe'de kalıp kalmayacağı henüz netlik kazanmayan Anelka, dünkü maçın 18 kişilik kadrosunda yoktu. Yıldız futbolcunun takımda olmayışına gerekçe olarak, sakatlığı nedeniyle takımla çalışamaması gösterildi. Ancak aynı Anelka'nın çarşamba günkü Dinamo Kiev Şampiyonlar Ligi ön eleme maçında forma giyeceği öğrenildi. Sarı-lacivertli takımın transfer çalışmaları, Anelka belirsizliği yüzünden ilerleyemiyor.

Gurur duyuyorum

F.Bahçe Teknik Direktörü Zico, Kayseri Erciyes karşısında 10 kişi kalmalarına rağmen farka gitmelerinin çok önemli olduğunu belirtirken, çarşamba günkü Dinamo Kiev maçından da iyi bir sonuç çıkaracaklarını söyledi.

Erciyes karşısında çok etkili bir oyun çıkardıklarını ve karşılaşmanın büyük bölümünde sahaya istediklerini koyduklarını anlatan F.Bahçe Teknik Direktörü Arthur Zico, "Oyuncularım kendilerinden beklediğimi fazlasıyla verdiler. Fazlasıyla olduğunu özellikle belirtmek istiyorum çünkü Appiah'ın kırmızı kart görmesinden sonra herkesin üzerine fazlaca yük bindi. Buna rağmen aldığımız farklı galibiyet son derece önemli. Taraftarlarımızı bu şekilde mutlu ettiğimiz için kendi adıma gurur duyuyorum" diye konuştu.

F.Bahçe'nin önemli oyunculardan kurulu bir takım olduğuna değinen Zico şöyle devam etti: "Elbette transfer çalışmalarımız sürüyor. Çünkü daha da iyi olmak istiyoruz. Ancak şunu herkes bilmeli ki, bu takım, bu kadro istenilen başarıları gerçekleştirebilecek kalitededir. Futbolcularım özellikle ikinci yarıda ne kadar kişisel kaliteye sahip olduklarını çok iyi sergilediler. Onlarla hafta içinde yapacağımız çalışmalarla Dinamo Kiev maçına da en iyi hazırlığı yapacak ve yine başarılı olacağız."

Aurelio'nun MEHMET olarak ilk maçı

Türk vatandaşlığına geçen Marco Aurelio, F.Bahçe formasıyla ilk kez ligde yerli oyuncu statüsünde yer aldı. "Mehmet" adını alan Brezilyalı oyuncunun ismi takım listesine Mehmet Aurelio olarak yazıldı. Bu arada sarı-lacivertli futbolcular, 100. yıl için dizayn edilen altın rengindeki formayla maça çıktı.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi