T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 9 AĞUSTOS 2006 ÇARŞAMBA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  İnsan Kaynakları
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Argo yorumcudan Özkök'e hakaret

Hormonlu domates ve tavuk hakkında yorumlarıyla da gündeme gelen futbol yorumcusu Toroğlu, şimdi de Genelkurmay Başkanı olacak kişinin görev tanımını yaptı. Ciddi bir konuyu kahve jargonuyla ele alan Toroğlu, Hilmi Özkök'ü de 'demokrat' olmakla eleştirdi. Toroğlu'nun bu çıkışı spor yazarlarından büyük tepki aldı.

Şansal Büyüka ile birlikte Lig TV'de 'Maraton' adlı programda futbol maçlarını yorumlarken zaman zaman farklı konulara ilişkin yaptığı açıklamalarla dikkat çekmeyi başaran Erman Toroğlu, şimdi de canlı yayında Genelkurmay Başkanı olacak kişinin görev tanımını yaptı ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ü 'demokrat' olmakla eleştirdi. Pazar gecesi yayınlanan programda Ankaraspor - Galatasaray karşılaşmasından önce Ankara'da yapılan ve büyük çoğunluğu gazilerden oluşan Ampute Milli Takımı'nın maç görüntüleri ekrana taşınmıştı. Gazilerin görüntüsünden etkilenen Toroğlu, "Ben demokratik Genelkurmay Başkanı istemiyorum abi. Benim askerim kodu mu oturtacak, vurdu mu oturtacak" diyerek, Genelkurmay Başkanının nasıl biri olması gerektiğini kendine has üslubuyla uzun uzun anlattı. Program sırasında kendisini halkın yerine koyarak da konuşan Toroğlu, "Sayın Hilmi Özkök Paşa ayrıldı. Onun için diyorlar ki, çok demokratik, çok beyefendi, çok efendi. Tamam öyle olsun. Ama ben çok demokratik bir Genelkurmay Başkanı istemiyorum abi. Benim Genelkurmay Başkanım yumruğunu masaya vuracak. Ben asker Genelkurmay Başkanı istiyorum. Çok anlayışlı, çok beyefendi, çok demokratik Genelkurmay Başkanı istemiyorum. Bilmiyorum mesaji verebiliyor muyum?" diye Şansal Büyüka'ya sordu. Sivil toplum örgütlerine de tepki gösteren Toroğlu, "Öyle sivil toplum örgütleri, yok çok içeri girdin, çok dışarı çıktın... Ben girerim abi, ben çıkarım abi. Ben askerim abi. Sokaktaki insan da asker gibi adam istiyor abi. Yumruğunu koyacak, 'Ben bunu yapıyorum lan' diyecek asker istiyor. Yok, demokratikmiş Genelkurmay Başkanı! Hadi yaa! Demokratik olmasın abi Genelkurmay Başkanı, kusura bakmayın" dedi.

FUTBOL NEYİNE YETMİYOR?

Erman Toroğlu'nun bu konuşması, spor yazarları tarafından haddini aşmak ve düşünce özgürlüğü adına ekrana pislemek şeklinde yorumlandı. Erman Toroğlu'nun spor programında Genelkurmay Başkanı yorumu yapmasını Milliyet'ten Ercan Güven, 'Erman Paşa tüy dikti' şeklinde yorumladı. Ercan Güven dünkü yazısında, "Bir spor programı yorumcusu yeni Genelkurmay Başkanı Yaşar Büyükanıt'a nasıl görev yapması gerektiğini buyurdu" şeklinde alaycı bir ifade kullandı. Toroğlu'nun, "Sokaktaki adam da çok anlayışlı Genelkurmay Başkanı istemiyor" şeklinde sokaktaki adam adına konuşmasını, haddini aşmakla değerlendiren Güven, "Çiçekçi, tavukçu, yeni evlenmiş futbolcu senin neyine yetmiyor?" diyerek tepkisini dile getirdi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ/ İSTANBUL

    SPOR YORUMCULARI VE YAZARLARI NE DEDİ?

    Bu kez hocamız duvarları yıkmış

    SANLI SARIALİOĞLU: Sporun içine siyaseti, hele hele askeri hiç karıştırmamak gerekir. Ülke insanımız özellikle asker konusunda son derece hassastır. Erman Toroğlu'nu yakından tanırım. Duygularıyla hareket eden, çabuk patlayan, ateşli biridir. Kafasından geçeni sonunu düşünmeden, tartmadan, pat pat hemen söyler. Bu kez hocamız aman zaman dinlememiş, duvarları yıkmış, dümdüz etmiş. Ne yapalım hocamız böyle biri işte. İdam edecek değiliz ya. Sporu da seviyor, siyaseti, marulu, domatesi, tavuğu da.

    Çevir çevir hıyardan Genelkurmay'a oku

    OSMAN TAMBURACI: Meydanı boş bulan Erman, kendini Meydan Larousse zannediyor. Sanki 24 cilt şömiziye bilgi kaynağı, hıyardan Genelkurmay'a çevir çevir oku!... Kalkmış Lig Tv'de Genel- kurmay başkanının tarifini yapıyor; "Demokratik olmayacak, koydu mu oturtacak!" Yani; terörü önlemeye çalışan devlet, "kodu mu oturtarak" devlet terörü yaratacak. İlahi Erman! Üç kelimeyle olayı lanetleyeceğin yerde "reyting" uğruna show yaptın. Düşünce özgürlüğü adı altında salladın durdun!

    Özkök de adam gibi yorumcu isteyebilir

    AHMET ÇAKAR: Erman Toroğlu çok yersiz bir konuşma yaptı. Ya, Özkök Paşa da yarın bir demeç verip ben de TV yorumcularının adam gibi, seviyeli, kitleleri tahrik etmeyen konuşmalar yapmasını istiyorum derse, ya da bir maçta 3 gol atmış futbolcuya, "Evladım sen yarın akşam evleniyorsun. Yarın geceye atacak golün kalmayacak" demeyen yorumcuya ihtiyacımız var derse. Meslektaşlarını reyting uğruna harcamayan 'hakem eskileri' istiyorum derse, Toroğlu, "İlk hedefiniz Akdeniz. İleri!" diyebilecek mi?

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi