T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 25 HAZİRAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Hocalar benimle depremi tartışamıyor

Avcılar Belediye Başkanı Değirmenci, 17 Ağustos depremi sonrası edindikleri tecrübe ile deprem profesörlerinden daha çok bilgi sahibi olduklarını söyledi

Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, 17 Ağustos 1999 depreminde en çok zarar gören yerlerden biri olan ilçede yaşadığı tecrübe ile deprem profesörlerinden daha çok bilgi sahibi olduğunu söyledi.

Yeni Şafak gazetesi yönetici ve yazarları ile biraraya gelen Mustafa Değirmenci, yaptığı çalışmaları ve projelerini anlattı.

Bazı deprem profesörlerini 'hırsız' diye nitelendiren, hatta bazılarıyla davalık da olan Değirmenci, depremin D'sinden M'sine kadar her kademesinin ranta dönüştüğünden yakındı. Değirmenci, "Depreme kadar biz ne jeoloji, ne de fizik mühendisi biliyorduk. Böyle bir sektör oluştu. Şehir planlamacılığı diye bir kavrama sahip olduk" diye konuşuyor.

KENTİN % 75'İ HESAPSIZ

Gece kondu ve kaçak inşaat sorununa değinen Değirmenci, "Türkiye'deki 3 bin 200 belediye için konuşuyorum. Sadece İstanbul'da değil, Türkiye'nin tamamında durum aynı. İstanbul'da sorun sadece Avcılar'da değil ki. Kentin yüzde 75'i hesapsız. Deprem olmadan önce İstanbul 3. derece deprem bölgesiydi. Depremden sonra birden birinci bölge oluverdi. Binaların çoğunun deprem düşünülerek yapılmadığı görüldü" dedi.

BÜYÜKŞEHİR İLE UYUMLU ÇALIŞIYORUZ

Belediye başkanlığını, "Vatandaşın gazını alma makamı" olarak tanımlayan Başkan Değirmencioğlu, AK Partili olmamasına rağmen, Büyükşehir Belediyesi ile hiçbir sorunu olmadığını söylüyor ve ekliyor: "AK Partili belediyelerin Büyükşehir'le sorunu vardır, benim yok."

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

    17 Ağustos'ta büyük acı yaşadık

    Depremde kendisi de büyük acılar yaşamış olan Değirmenci olay gecesi ile ilgili üzücü bir de anısını anlattı: Çok yakın bir arkadaşım, olay gecesi bize geldi. Geç saate kadar oturup sohbet ettik. Gitmemesini söyledim ama dinlemedi. Depremden yarım saat önce ayrıldı. Oturdukları bina çökmüştü. Onu ve ailesini enkazın altından ellerimle çıkardım. Bu anı hiç unutamam.

    Hizmetleri ve projeleri

  • Altyapı, yol ve kaldırım gibi hizmetlerin yüzde 75'ini bitirdim, kırmızı parkeler döşedim.
  • 160 bin ağaç diktim.
  • Spor kompleksleri yaptım, marina projem var.
  • Bir de prestij projesi var Değirmenci'nin: Bahçeşehir benzeri bir uydukent.


    Belediye şirket olsaydı Bakırköy'ü 'Nice' yapardım

    Bakırköy Belediye Başkanı Erzen, seçimle gelen tek siyasetçinin belediye başkanı olduğunu ancak kendi başına karar alma yetkisinin olmadığından yakındı

    Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, "Hep birilerinin iki dudağı arasındayız. Neredeyse müfettiş gelip, 'Neden siyah ayakkabı giydin' diyecek. Ya ilçeleri eskisi gibi büyükşehire bağlı şube yapın ya da artık bağımsız olalım" diye isyan etti.

    Yeni Şafak'ı ziyaret eden Bakırköy Belediye Başkanı Ateş Ünal Erzen, ilçesinin sorunları ile yaptıkları çalışmalar ve ilçe belediyelerinin karar mekanizmasındaki yanlışlıkları anlattı.

    SIKILDIM BU ANA ARTERDEN

    Seçimle işbaşına gelen belediye başkanının hiç bir yetkisi olmadığından yakınan Erzen, merkezi yönetim anlayışı nedeniyle karşılaştıkları sıkıntıları şöyle anlattı: "Vatandaş belediye başkanına 'Bu şehri sana emanet ettim' diyor ama eliniz kolunuz bağlı. Bakırköylü yurttaş, verdiği oyun karşılığında hizmet alamıyor. Çünkü meclisimizde aldığımız her kararı, mutlaka Büyükşehir Belediyesi Meclisi'ne onaylatmak zorundayız. Büyükşehir Belediyesi, istediği yeri elimizden alabiliyor. 'Burayı ana arter ilan ettim' diyor. 60'a yakın yeri böyle elimizden aldı. Park düzenlemek istiyorum, 'Burası ana arter yapamazsın' diyorlar. Sıkıldım bu ana arterden. Direniş başlattık, her hafta eylem yapıyoruz. Pankart astık, Büyükşehir zabıtası gelip kaldırmış. Müfettişin, kaymakamın, büyükşehir belediye başkanının iki dudağının arasındayız. Neredeyse müfettiş gelip, 'Neden siyah ayakkabı giydin' diyecek. Ya ilçeleri eskisi gibi şube yapın ya da bizi bağımsız yapın. Belediye bir özel şirket gibi yapılanmış olsaydı, şimdiye kadar Bakırköy'ü, iki yılda Fransa'nın Nice kenti gibi yapardım."

    7 DEDİLER 91 TRİLYON BORÇ ÇIKTI

    Renault'ta genel müdürlük yaptıktan sonra, gazetecilik servünenini anlatan Erzen, kamu ve özel sektör yöneticiliği arasında kıyaslama yaptı. Bürokrasi ve memur zihniyeti yüzünden belediyelerin kaynaklarının heba olduğunu anlatan Ateş Ünal Erzen, "Dediler ki 6-7 trilyon borcumuz var. Bir araştırdık, 91 trilyon çıktı. Borcun ne kadar olduğunu bile bilmiyorlar. Adamlar memur, bir imza atıyor hayatı kararıyor. Sistem böyle kurulmuş" sözleriyle dile getirdi.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

    İki yılda neler yaptım

  • 91 trilyon borcun 38 trilyonunu ödedim.
  • Aşevinden, hergün bin eve öğle yemeği gidiyor.
  • Muhtaç ailelerin öğrencilerine eğitim bursu veriyoruz.
  • 2 yıldır tüm devlet okullarındaki öğretmen ve öğrencileri, resmi bayramlarda giydiriyorum.

    BAKIRKÖY'DEN RAKAMLAR

    Bakırköy'ün nüfusu gündüz 3.5 milyon, gece 250 bin. Belediyenin bin personeli, ayda 2 milyon YTL personel gideri var. Bakırköy'de 41 banka şubesi var. Bu yüzden kişi başına milli gelir 55 bin dolar görünüyor.

    ABD'de bile böyle bir eyalet yok

    Yüzde 45 oyla geldim, şu anki oy oranım yüzde 65. Önümüzdeki dönem, partimden bir 5 yıl daha isteyeceğim. Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nda ya da milletvekilliğinde gözüm yok.


    İstanbullu vapurunu seçti

    İstanbul Büyükşehir Belediyesince, deniz ulaşımında kullanılacak vapurları seçmek amacıyla başlatılan ''Haydi İstanbul Vapurunu Seç'' kampanyasında oy verme işlemi sona erdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesine bağlı şirketlerden İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO), deniz ulaşımında kullanılmak üzere hazırlatılan 8 ayrı modelden birinin belirlenmesi için 24 Nisanda başlatılan kampanya kapsamında vatandaşlar, 2 ay süresince internet üzerinden ve metro, İDO iskeleleri ile alışveriş merkezlerine kurulan sandıklarda oy kullandı.

    İnternet üzerinden yapılan oylamaya katılan 318 bin 17 kişinin yüzde 40'ı klasik şehir hatları vapuruna en yakın olan 4. modeli, yüzde 33'ü 8. modeli, yüzde 8'i 1. modeli, yüzde 6'sı 2. modeli, yüzde 4'er ile 3. ve 6. modeli, yüzde 3'ü 5. modeli ve yüzde 2'si de 7. modeli tercih etti.

    Metro, İDO iskeleleri ve alışveriş merkezlerine kurulan sandıklardaki oylar ise işçi, memur, öğrenci, mühendis, hostes, doktor polis ve ev hanımından oluşan bir grup tarafından noter huzurunda sayılacak.

    TOPBAŞ RESMEN AÇIKLAYACAK

    Kampanyanın resmi sonucu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tarafından 27 Haziran Salı günü Ortaköy İskelesi'nde düzenlenecek basın toplantısıyla açıklanacak. Tarihi dokunun ve modern teknolojinin bir arada harmanlanarak oluşturulduğu vapur tasarımlarından en çok oyu alan vapur modeli üretilecek. Üretilecek olan 20 vapur, 5'erli gruplar halinde ihale edilecek. İlk 5 vapur, 2007 yılının ortalarında hizmete girecek. Toplam 1500 yolcu kapasitesi, 16 deniz mili hıza sahip olacak vapurlar, zamandan yüzde 40 tasarruf sağlayacak. Vapurların boyu 59 metre, eni ise 11 metre olacak. Yolcu iniş çıkışları tam emniyetli olacak vapurlarda, eski modellerde olduğu gibi dışarıda oturma grupları bulunacak.


    Filistinle kardeşlik gecesi

    Özgür-Der'in düzenlediği "Filistin'le Kardeşlik Gecesi"nde kardeşlik mesajları verildi. Beyoğlu'nda bulunan Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği de bir ay içinde ikinci kez soyuldu

    Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der)'in dün akşam düzenlediği "Filistin'le Dayanışma Gecesi"nde kardeşlik mesajları verildi. Bayrampaşa Kültür Merkezi'nde Filistin yaranına yapılan gecede şiirler okundu, marşlar söylendi, sinevizyon gösterisi ile Filistin'deki dramı dinleyen kalabalık, dışarıdaki kermesten alışveriş yaparak ambargo altında açlık tehlikesi ile karşı karşıya kalan Filistinlilere yardımda bulundu.

    Gecede Grup Yürüyüş, Kardeşlik Çağrısı ve Yusuf Can Filistin için barış ve kardeşlik şarkıları söylediler. Özgür-Der Başkanı Hülya Şekerci, İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve gazeteci Ahmet Varol'un yanısıra çok sayıda Özgür-Der mensubunun katıldığı gecede konuşmalarda yapıldı; ambargoların Filistin direnişini kıramayacağı mesajı verilirken, gerekirse Filistinlilerin zeytin ekmekle karınlarını doyursa bile İsrail'in boyunduruğu altına girmeyi kabul etmeyecekleri anlatıldı.

    SEZER'E SİTEM

    Özgür-Der Başkanı Hülya Şekerci Filistin'le birlik olma mesajı verirken, İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Ortadoğu gezisinde Filistinli liderlerle görüşmeyen Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer'i eleştirdi. Cumhurbaşkanının Filistin'in seçilmiş liderleriyle görüşmediğini hatırlatan Yıldırım, İsrail'in bundan güç alarak Filistin başbakanını öldürebileceğini açıkladığını söyleyerek, "Şimdi artık Filistin liderlerine bir saldırı gerçekleştirilirse bunun sorumlusu önce Cumhurbaşkanıdır, sonra Türkiye'dir" dedi.

  • ÖMER ÇAKKAL / OKTAY MEHMET


    Radyo Onbeş'ten muhteşem kutlama

    Ulusal radyolardan Radyo onbeş, kuruluşunun 3. yılını 'Ustalara Saygı Gecesi'yle birleştirerek, Grand Cevahir Hotel'de kutladı. Gecede, çok sayıda siyasetçi, gazeteci, yazar, sanatçı, reklam ajansı ve firma yetkilileri, Radyo Onbeş'in yeni yaşını ve ödül alan ustaların mutluluğunu paylaştı.

    Radyo Onbeş'in Genel Yayın Yönetmeni Cengiz Demir, gecede yaptığı konuşmada, Radyo Onbeş olarak üç yıl gibi kısa bir zaman zarfında kaliteli ve ilkeli yayın yapan en iyi radyoların arasında anıldıklarını söyledi. Sunuculuğunu Serdar Tuncer'in üstlendiği 'Ustalara Saygı' töreninde ödül alan sanatçılar: Ahmet Özhan, Arif Meşhur, Avni Anıl, Elife Hazin Güran, Ersin Tunçkaya, Hasan Anaz, Meral Uğurlu, Necla Akben, Nedret Selçuker, Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş, Seha Okuş ve Tuğrul Şan.


    İDO biletleri günler öncesinden tükeniyor

    Yaz aylarının gelmesiyle birlikte, İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) Yenikapı-Bandırma hattında büyük yoğunluk yaşanıyor. Özellikle İstanbul'dan Ege ve Akdeniz'e gitmek isteyen vatandaşların en çok rağbet gösterdiği ulaşım araçlarından olan deniz otobüsleri ve hızlı feribotlarda yaz yoğunluğu yaşanıyor. Okulların tatile girmesinin ardından 19 Haziran'da yaz tarifesine geçen İDO, İstanbul Yenikapı-Bandırma arasında karşılıklı olarak günde 3'er sefer yaparken, biletler ise günler öncesinden tükeniyor. İHızlı feribot ve deniz otobüslerinde bilet bulamayan yolcular, mecburen karayolu ulaşımını tercih ediyor.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi