T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 25 HAZİRAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Özürlü istihdamda üst yaş sınırı kalktı

Özürlülerin istihdamı amacıyla tahsis edilecek memur kadrolarında üst yaş sınırı aranmayacak. Başbakan Erdoğan'ın imzasını taşıyan, özürlülerin istihdamına ilişkin genelge, Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlandı. 2005 yılının, "Özürlülerin İstihdam Yılı" olarak ilan edildiği hatırlatılan genelgede, "657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na göre devlet memuru istihdam eden diğer kamu kuruluşlarından ilgili mevzuatında özel hüküm bulunmayanların, özürlü alımı amacıyla tahsis edecekleri memur kadroları için üst yaş sınırı tespit edilmeyecektir" denildi.

  • ANKARA


    SSK: Esin'i kontrole biz göndermedik

    SSK Genel Müdürlüğü, bir yıl önce yurt dışında ilik nakli yapılan lösemi hastası 9 yaşındaki Esin Köse'nin, yıllık kontrol için yurt dışına gönderilmemesinde kurumun doğrudan bir ilgisinin bulunmadığını bildirdi. SSK Başkan Vekili Dr. Özkan Dalbay'ın yazılı açıklamada, "Talebimiz üzerine Ankara Numune Hastanesinden alınan Yurt Dışı Teyit Kurulu Raporu'nda (Bütçe Uygulama Talimatı Yurt Dışı Tedavi Yönetmeliği'ne göre kontrol için yurt dışına gönderilmesi uygun değildir) görüşüne yer verilerek, Esin Köse'nin kontrol amacıyla yurt dışına gönderilmesinin uygun bulunmadığı bildirilmiştir" denildi.

  • ANKARA


    Sayıştay'a 576 yeni kadro

    Uzun süredir denetçi kadrosu bekleyen Sayıştay, bu sıkıntıdan kurtuluyor. Kamuda hesap vermede saydamlığı sağlama, kamu idarelerinin etkili, ekonomik, verimli ve hukuka uygun olarak hizmet vermesini sağlamak için çalışan Sayıştay, bu görevini yerine getirmek için beklediği denetçilere en kısa sürede kavuşacak. Sayıştay'a daha önce talep ettiği uzman denetçi, başdenetçi ve denetçi olarak toplam 407 denetim elemanı için kadro ihdası yapıldı. Sayıştay, ayrıca diğer birimlerle birlikte 576 kişilik bir kadroya da sahip oldu.

  • ERHAN SEVEN/ ANKARA


    ÖSYM yanlışına hodri meydan

    Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM)'nin, Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSS)'nda hatalı soru bulunmadığını açıklamasına rağmen, Antalya'da coğrafya öğretmeni Elgin Apan, ÖSS'nin sosyal bilgiler bölümündeki 14 ve 17. soruların hatalı olduğunu yineleyerek yanlış olmadığını savunanları tartışmaya davet etti. Özel bir lisede coğrafya öğretmenliği yapan Apan, ÖSS'deki bazı soruların titizlikle hazırlanmadığını kaydetti. ÖSYM'nin kusurlu hizmet verdiğini savunan Apan, "ÖSYM Başkanımızdan rica ediyorum: Herhangi bir televizyon kanalında coğrafya öğretmenleriyle ÖSYM'nin, 'sorularda hata yok' diyen uzmanlarını karşı karşıya getirsin. Soruları hazırlayan coğrafya uzmanlarımızın cezalandırılmasını, soruların iptalini, kamuoyundan özür dilenmesini talep ediyorum" dedi.

  • ANTALYA


    'Eve girmeme' cezasını otel odasında çekiyor

    Ferizli'de, şiddete maruz kaldığı ve tehdit edildiği gerekçesiyle eşinin şikayetçi olması üzerine mahkemece 3 ay eve girmeme cezası verilen Sezai Yılmaz, kalacak yeri olmayınca otel odasına barınmaya başladı. Ferizli Enes Otelde cezasının dolmasını bekleyen Yılmaz, zaman zaman ziyaretine gelen çocuklarıyla burada görüşüyor. Zeynep Yılmaz ise boşanma davası açtığı eşiyle barışmayı düşünmediğini söylüyor.

  • SAKARYA


    DİSK'in hareketi partileşme yolunda

    DİSK'in öncülüğünde "Solda yenilenme, bütünleşme, kitleselleşme" iddiasıyla başlayan toplantılarının sonuncusundan "partileşmeye dönük hareket etme" kararı çıktı. DİSK'in öncülüğünde biraraya gelen il temsilcileri, Ankara'da iki gün süren toplantı yaparak önümüzdeki günlere dair izlenecek stratejiyi ele aldı. Temsilciler "yeni parti kurma" fikrini benimsedi. Dedeman Oteli'nde yapılan toplantılar dizisinde, CHP Milletvekili Bülent Tanla, Adıyaman eski milletvekili Celal Topkan ve DİSK eski Başkanı Rıdvan Budak yürütme kurulunda yer aldı. Hareketin, "Sağın alternatifi soldur" sloganıyla yaptığı toplantılara, Altan Öymen, Celal Doğan ve Ertuğrul Günay da katıldı. Parti liderliği için Prof. Dr. Burhan Şenatalar'ın ismi öne çıkarken, hareketin bir lider değil, kadro hareketi olması fikri de benimsendi.

  • YUSUF SAHİCİ / ANKARA


    Gülen'in beraatine savcıdan temyiz

    Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Fethullah Gülen hakkında yeniden yargılama sonucu verdiği beraat kararı, Cumhuriyet Savcısı tarafından temyiz edildi. Savcı, gerekçeli kararın tebliğ edilmesinden sonra, temyiz başvurusunu Yargıtay'a gönderilmek üzere mahkemeye sundu. Temyiz dilekçesinde, yeniden yargılamada Gülen'in savunması alınmadan hüküm kurulmasının usul ve yasalara aykırı olduğu ifade edildi.

  • ANKARA


    Eski öğrencisi bıçakladı

    Adana'da Seyhan Çukurova Lisesi Müdürü Süleyman Uçan, Açık Lise ve Açık İlköğretim Okulları Bütünleme Sınavı'ndaki görevi nedeniyle okula gittiği sırada, daha önceden aynı okulda öğrencisi olduğu belirtilen ve uygunsuz davranışları nedeniyle tasdikname ile okuldan uzaklaştırılan AA'nın saldırısına uğrayarak bacağından bıçaklandı.

  • ADANA


    3 günlük bebeğe beyin ameliyatı

    Opr. Dr. Hakan Karabağlı'nın Konya Numune Hastanesi'nde yaptığı başarılı ameliyatla 3 günlük bebeğin doğuştan dışarıda olan beyin dokusu kafatasının içine alındı. Dr. Karabağlı, "Çok nadir görülen bu tür vakalara hamilelikte yanlış ilaç kullanımı neden olabilir" dedi. Opr. Dr. Hakan Karabağlı bebeğin sağlık durumunun gayet iyi olduğunu söyleyeyerek, ''Şu anda herşey yolunda" dedi.

  • KONYA


    Düğün yolundaki kazada Damat öldü, gelin yaralı

    Çorum'da meydana kazada, Safranbolu'daki ilk düğünlerinin ardından Samsun'da gerçekleştirecekleri ikinci törene giden damat Yavuz Selim Dağcı ile arkadaşı Lütfi Demir öldü. Aynı otomobildeki gelin Nilüfer Dağcı ile arkadaşı Yeliz Koçar ise ağır yaralandı. Yaralıların Çorum Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı bildirildi.

  • ÇORUM


    Akrabasını domuz sandığı için vurmuş

    Fethiye'de, 20 Haziran Çarşamba günü tarlasında ölü olarak bulunan şahsın, akrabası tarafından domuz zannedilerek yanlışlıkla öldürüldüğü iddia edildi. Tarlasını yaban domuzlarından korumak için nöbet tutan İbrahim Üçpınar'ın katil zanlısını bulmak için hareket geçen jandarma yandaki tarlanın sahibi Hüseyin Üçpınar'ı gözaltına aldı. Hüseyin Üçpınar'ın, gözaltındaki ifadesinde, İbrahim Üçpınar'ı, otların arasında domuz zannettiği için ateş ettiğini söylediği öğrenildi. Zanlı Hüseyin Üçpınar, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

  • FETHİYE


    Pitbull gaspçılarına 22 yıl hapis istendi

    Beyazıt'ta Pitbull köpekle tehdit edip cep telefonu gaspla suçlanan Edip Aydın ve Yasin Çaybugün hakkında, 10 yıldan 22 yıla kadar ceza istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca tamamlanan soruşturmaya göre, şüpheliler hakkında, "Geceleyin birden fazla kişi tarafından birlikte silahlı yağma, sövme ve tehdit" suçlarından dava açıldı. Şüpheli Çaybugün'ün 12 yıldan 22 yıla kadar, diğer şüpheli Aydın'ın ise 10 yıldan 15 yıla kadar hapisleri istendi. Şüpheliler önümüzdeki günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde hâkim karşısına çıkacak.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi