T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 25 HAZİRAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Siyaset çıtasını çok yükselttik eskisi gibi kolay olmayacak

Geçmiş iktidarların açtığı deformasyonu önemli ölçüde giderdiklerini belirten Erdoğan, "Cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye, gökkuşağı ülkesi olacaktır. Cumhuriyet, demokrasi, laiklik, milletimizi birleştiren müşterek değerler olarak yükselecektir. Laiklik, din ve inanç özgürlüğü tartışma konusu olmaktan çıkacaktır" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin siyaset çıtasını çok yükseltiğini belirterek, "Boş sözle, kuru vehimle siyaset yapma devri kapanmıştır" dedi. Erdoğan, Süleyman Demirel, Deniz Baykal, Mesut Yılmaz ve Rahşan Ecevit'e de, "Siyaset eskisi kadar kolay olmayacaktır" diye seslendi.

Erdoğan, AK Parti İstişare Toplantısı'nda 3.5 yılda Türkiye'nin en büyük kazanımının AK Parti siyaseti olduğunu söyledi. Erdoğan, "Zira, AK Parti siyasetinin omurgası Türk milletidir. AK Parti ile siyasetin çıtası yükselmiştir" diye konuştu. AK Parti'nin Türkiye'nin geleceği, milletin yegane gelecek umudu olduğunu söyleyen Erdoğan, "Korku siyaseti ancak kifayetsiz muhterislerin sığınağı olabilir. AK Parti korkuların değil, umutların partisidir" diye konuştu.

ONLARA GÜN DOĞMAYACAK

"Yıllar yılı bu ülkeyi 'hasta adam' psikolojisine mahkum edenler, bu ülkeyi korku ve vehimleriyle yönetenler bugün ayağa kalkan Türkiye tablosu karşısında şaşkın kalmışlardır" diyen Erdoğan, "Hezeyanları aslında bu şaşkınlıklarındandır. Biz burada oldukça onlara gün doğmayacaktır" dedi.

Türkiye'nin son 3.5 yıl içinde sadece idari, siyasi ve ekonomik değil, zihinsel bir değişim de yaşadığına işaret eden Erdoğan, bu yüzden bundan böyle siyaset yapmanın eskisi kadar kolay olmayacağını söyledi. Erdoğan, "Türkiye'de siyasetin çıtası çok yükselmiştir. Boş sözle, kuru vehimle siyaset yapma devri kapanmıştır. Bunu bildikleri için işi demokrasiye, sandığa, millet iradesine karşı tavır almaya götürenler var. Bu ülkede sandık düşmanlığı yapanlar var. Yıllar yılı istikrasızlığı, ağır geçim sıkıntılarını, yoksulluğu, yolsuzluğu, yüksek enflasyonu bu millete layık gördünüz. Üç kuruşa muhtaç olan, dünyada kapı kapı dolaştığı halde eli boş ekonomi yönetimlerini yakıştırdınız. Adalet değil imtiyaz istediniz. Şimdi bu imtiyazı bulamadığınız için çıldırıyorsunuz" diye konuştu.

  • ANTALYA

    BEYHUDE ARAYIŞLAR

    Halkın gücünü tek noktaya teksif ettiğini anlatan Erdoğan, "Toplumsal merkezin partisi ülkeyi bir bütün olarak kucaklayan AK Parti'dir. Dün enkaz devralıp, yine enkaz devredenler görüyorsunuz yeniden ellerini ovuşturmaya başladılar. Bilmiyorlar ki bugün Türkiye onların bıraktığından çok daha başka bir yerde" dedi. CHP lideri Baykal'ı ima eden Erdoğan, zaman zaman gerilim üretme arzusuna kapılanlar olduğunu belirterek, "Onların, bizi çekmeye çalıştıkları minderde asla güreşmeyeceğiz. Bizim yerimiz onların minderi değil er meydanı."

    HER YERİ ÇAMUR OLDU

    Milletin yegane gelecek umudunun AK Parti olduğunu ifade eden Erdoğan, şunları dile getirdi: "Ürettiğimiz siyasetin ahlak zemininde yükselmesi için canla başla çalışıyoruz. Ahlak zemini zayıf siyasetten Türkiye çok çekti. Çamurun üstüne oturmam diyen siyasetçilerin üstü başı bu ülkede çamur oldu. Demokrasiyi halktan esirgen siyasetin, millete yukarıdan bakan yönetimin geleceğin Türkiyesinde yeri yoktur bu doğrultudaki yeni arayışlar, beyhudedir."

    KONGRE 11 KASIM'DA

    Erdoğan, milleti sadece yönetilen, yönlendirilen bir kitle zannedenlere Türk siyasi hayatında yer kalmadığını söyledi. Erdoğan konuşması sırasında Büyük Kongre tarihini açıkladı. Ancak, Erdoğan, "Büyük Kongre 11 Kasım 2007'de yapılacak" deyince vekiller '2006' diye seslendi. Bunun üzerine Erdoğan "Seçimle karıştırdım" dedi.

    Köşk polemiğine sakın girmeyin!

    Başbakan Erdoğan, kampın kapalı bölümünde vekillerden cumhurbaşkanlığı seçimi tartışmalarına girmemelerini isteyerek, "Cumhurbaşkanı'nın halk seçsin" diyen Süleyman Demirel'i eleştirdi. Erdoğan, "Kendileri niye Cumhurbaşkanı olarak halk tarafından seçilmediler" dedi. Erdoğan, Mesut Yılmaz'ın siyasete dönme kararından rahatsız olunmamasını isteyerek "Onlara hodri meydan diyoruz" dedi. Başbakan Erdoğan seçimlerin normal tarihinde yapılacağını tekrarlayarak, "5 yılda bir seçim yapan ilk iktidar olacağız. Erken seçim kararı alsaydık 'Yüzde 65'in karşısında duramadılar' diyeceklerdi. Bizim alnımızda farklı birşey mi yazıyor" diye konuştu

    Bürokratları şikayet ettiler

    AK Parti kampında söz alan vekiller sorunları ve tekliflerini dile getirdi. Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün "Osmaniye ve Yozgat gibi illerde MHP, Isparta gibi illerde ise DYP'ye yönelik stratejiler oluşturulmalı" önerisinde bulundu. Diyarbakır Milletvekili Fehmi Uyanık ise bürokrasiden şikayetçi olarak, "Atamalarda hata yapılıyor. Çok kanun çıkartıyoruz. Acaba geçmişte hiç mi kanun çıkmadı diye düşünüyorum. Biz kanun devleti değil, demokratik devlet olmak istiyoruz" dedi. Bursa Milletvekili Ertuğrul Yalçınbayır, partiiçi muhaliflerin genel başkan tarafından affedilmesini istedi. Konya Milletvekili Ahmet Işık, milletvekillerinin topluca Anıtkabir'e giderek Atatürk'e sahip çıkılmasını istedi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi