T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 25 HAZİRAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Mali taviz yok

Başbakan mali disiplin ve para politikalarından asla taviz vermeyeceklerini belirterek, "Zor başardıklarımızı kolay kaybetmeyiz" dedi

Başbakan Erdoğan, ekonomik gelişmeleri değerlendirirken yapılması gerekenlerin ve atılması gereken adımların atılacağını söyledi. Türkiye'nin geleceğine dar koridorlardan bakmadıklarını ifade eden Erdoğan, "Ufkumuz sadece 3 Kasım 2007 tarihi değil. Yazılı ve görsel medya, burayı iyice dinleyin... Ufkumuz geleceğin Türkiye'sidir. Bütün hesaplarımızı, bütün perspektifimizi gelecek 30 yılın Türkiyesi için yapıyoruz" dedi.

GELDİĞİ GİBİ GİDECEK

Türk ekonomisinin geçirdiği değişim sürecini anlamayanlar olduğunu kaydeden Erdoğan, "Dolar yükseldi, borsa düştü diye bir kaygı havası oluşturmaya çalışanlar var. Elde edilen kazanımlar asla sanal, gelip geçici başarılar değildir. Makro göstergelerde başarılara imza attık" dedi. Ekonominin tarihinde görülmemiş sağlam bir yapıya kavuştuğunu anlatan Erdoğan, "Elbette küresel hareketlilikler ekonomimizi etkileyecektir. Ama bu hareketlilikler geldiği gibi de gidecektir. Allah'a şükür, gemimiz sağlam, mürettebatımız tecrübeli" diye konuştu.

'Mali disiplinden ya da para politikasından asla taviz vermeyeceklerini' anlatan Erdoğan, "Birileri eski alışkanlıklarını yeniden yakalayabilmek için şu andaki zemini fırsata dönüştürme gayretine girebilirler, o fırsatı vermeyiz" dedi. 'Hükümeti köşeye sıkıştırırız da ne koparırız' beklentisi içine girenlerin boşuna bekleyeceklerini anlatan Başbakan, şunları söyledi: "'O ne veriyorsa, iki katını veriyorum' diyenleri çok gördük, 'çamurun üzerine oturmam' diyenleri gördük, 'verdimse ben verdim' diyenleri gördük. Biz, işte bunların bozduğu dengeleri düzeltmek için, bu dengeleri sağlam bir zemine oturtmak için buradayız."

MEDYAYA ÇAĞRI

Geçmiş iktidarların milletin kalbinde, kesesinde, zihninde yol açtığı deformasyonları önemli ölçüde gidermiş bulunduklarını belirten Erdoğan, şunları söyledi: "Yakın takipteyiz. Şu andaki tüm gelişmeler, (psikolojik bir yönetim burada söz konusu) iktidarın elindedir. Yapılması gereken neyse, atılması gereken adımlar neyse atılacaktır. Biz medyanın da özel desteğini istiyoruz. Engellemesini değil, karalama politikalarını değil, eleştirel yaklaşımlar istiyoruz. Bu ülkede geçmişte birçok krizler yaşandı. 'Oraya dönüyoruz' gibi yakıştırmalar yapmak, çirkin şeyler. Medya da üzerine düşeni vatanseverliklerinin gereği olarak yapmalı, milliyetperverliklerinin gereği olarak yapmalı."

  • ANTALYA

    Denizüstü siyaset!..

    Antalya'da bir yandan geçen yasama döneminin muhabesebesini yapan AK Partililer, diğer yandan da denizin tadını çıkardı. Diyarbakır Milletvekili Aziz Akgül, jet-ski'nin üzerinden inmek bilmezken, Giresun Milletvekili Nurettin Canikli ise çivileme dalışlarıyla dikkat çekti. Metin Kaşıkoğlu, Hasan Kara, Ahmet Yeni, Nusret Bayraktar, Ahmet Uzer, Mehmet Sarı, Abdülkadir Kart, Mustafa Nuri Akbulut, Remzi Çetin ve Eyüp Ayar ise yürüyüş yaptıktan sonra yüzmeyi tercih etti.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi