T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
İ S T A N B U L 26 HAZİRAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Yaygaracılar gecekonducu vatandaş değil rantçı

Pendik'te görev yaptığı 12 yıl boyunca gecekonduyu önlemek için ciddi adımlar atan Belediye Başkanı Erol Kaya, "Gerçek gecekonducu, yaptığının suç olduğunu bilip teslim oluyor. Televizyonlarda zabıtaya saldırırken gördükleriniz rantçı" dedi

Pendik'te görev yaptığı 12 yıl boyunca gecekonduyu önlemek için ciddi adımlar atan Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, "Gerçek gecekonducu, yaptığının suç olduğunu bilip teslim oluyor. Televizyonlarda zabıtaya saldırırkeng ördükleriniz rantçı. Benim dönemimde Pendik'e hiç gecekondu yapılmadı" dedi.

Pendik'in üç dönemdir belediye başkanlığını yapan Erol Kaya, Yeni Şafak yöneticilerini ziyaret etti. Erol Kaya daha çok, yoğun bir uğraş verdiğini söylediği gecekondu soruna değindi.

Devraldığında Pendik'te 11 bin 800 gecekondu bulunduğunu, bunların yaklaşık binini, görev yaptığı 12 yıl içinde yıktığını anlatan Erol Kaya, "Benim dönemimde hiç gecekondu yapılmadı. Mevcut gecekonduları da peyderpey yıkıyorum. Gecekonducuya, bedelini alarak ruhsatlı bir arsa veriyorum ya da 10 yıl vadeyle daire veriyorum. Evlerine ve arsalarına belli bir meblağ ödeyince sorun kalmıyor" dedi.

Gecekondularda yaşayan insanların, yaptıkları işin yasal olmadığını bildiği için, çözüm önerilerine sıcak yaklaştığını ve 'teslim' olduğunu anlatan Erol Kaya, "O televizyonlarda zabıta ve polis ekiplerine taş atanlar, cıngar çıkaranlar gecekonducu değil. Başka yerlerde oturuyorlar, gecekondularını kiraya vermişler. Yani bunlar rantçı" şeklinde konuştu.

FORMULA GÖÇ GETİRDİ

Pendik, Belediye Başkanı Erol Kaya'nın deyimiyle, tren, deniz ve karayolu ulaşımıyla, cennetten bir köşe. Ancak Formula-1 pisti ve Sabiha Gökçen Havaalanı'ndan sonra, İstanbul'un en yoğun göç alan ilçelerinden biri olmuş. Kadıköy'ün nüfusa doyduğunu, yoğunluğun Pendik Tuzla yönüne kaydığına dikkati çeken Erol Kaya, ilçenin resmi nüfusunun 400 bin olduğunu ancak son sayımdan sonra 100 binin üzerinde arttığını, şu anki gerçek nüfusun 505 bin civarında olduğunu söyledi.

Pendik'in sadece göç değil, son dönemde İstanbul'un en çok yatırım alan ilçesi olduğuna da dikkati çen Kaya, ilçede iki beş yıldızlı otel inşaatının sürdüğünü iki 5 yıldızlı otel için de başvuru yapıldığını belirtti.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ

    Anadolu Yakası'nın ilk fuarı Pendik'e

    Başkan Erol Kaya'nın önemli iki projesi de var. En büyük proje, Anadolu Yakası'nın ilk fuar alanı. TEM Yolu'nun kenarında kurulması planlanan fuar merkezi, 250 milyon dolara mal olacak.

    Başkan Kaya'nın önem verdiği diğer proje ise İstanbul'un üçüncü marinası. 700 yat kapasiteli marina kompleksinin içinde, balıkçı barınkaları, konaklama alanları ve işletme üniteleriyle dev bir tesis olacak.

    Ayrıca ilçeye, Sağlık Bakanlığı ve İl Özel İdaresi'yle birlikte, 70 bin metrekarelik alana, 400 yataklı bir devlet hastanesi projesi bulunuyor. 7 bin metrekare alan üzerine, 500 kişilik nikah salonu, 350 kişilik restoran, açık ve kapalı otopark da proje halinde.

    700 kapasiteli Pendik yat limanı İstanbul'un 3. marinası olacak. Dev projenin Pendik'te büyük iş imkanları doğuracağı belirtiliyor.

    Çamur içinde bir ilçe devraldım

    Pendik Belediye Başkanı Erol Kaya, üç dönemdir, yani 12 yıldır aynı ilçenin belediye başkanlığını yapıyor. Kaya, yaptığı hizmetlerin bazılarını şöyle sıraladı:

  • 12 yıl önce, yolu ve yüzde 80'inde su olmayan, çamur içinde bir ilçe devraldım. Şu anda susuz sokak yok.

  • 2 kilometre yolumuz vardı, 120 kilometre yol yaptım.

  • Kontrollü bir büyümemiz var. 5-10 katlı binaları ve gecekonduları yıkıp dönüşüm yapıyoruz.

  • Modern semt pazarı. Her tür sporun yapılabileceği alanlar bulunuyor. İlçedeki dereler islah edildi.

  • Yapımı tamamlanan 5 sağlık ocağı hizmete sunuldu. 21 okulun yapımı tamamlandı.


    İstanbul'da her 5 kişiye 1 araç

    Trafiğe kayıtlı taşıt sayısı 11,5 milyonu aşan Türkiye'de en fazla taşıt, 2 milyon 333 bin adet ile İstanbul'da yer alıyor. Nüfusu 12 milyonu aşan şehirde her 5 kişiye 1 araç düşüyor

    Büyük şehirlerde yaşayanların kabusu haline gelen trafik sıkışıklığı ve beraberinde getirdiği hava kirliliği ile gürültü gibi etkenler, motorlu taşıt sayısının artmasına engel olmuyor. Türkiye'de trafiğe kayıtlı taşıt sayısı, bu yılın Nisan ayında 11,5 milyonu aştı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Nisan ayı itibarıyla 11 milyon 517 bin 237 adet olan toplam taşıtın, 5 milyon 914 bin 886 adedini otomobiller oluşturdu. Taşıt sayısı açısından otomobilleri, 1 milyon 555 bin 920 adetle kamyonetler (arazi taşıtı dahil), 1 milyon 547 bin 145 adetle motosikletler, 1 milyon 261 bin 886 adetle traktörler, 692 bin 95 adetle kamyonlar, 345 bin 124 ile minibüsler, 168 bin

    391 adetle otobüsler, 31 bin 790 adetle özel amaçlı taşıtlar izledi.

    Türkiye'de 1992 yılında 4 milyon 584 bin 717 olan toplam taşıt sayısı 1993 yılında 5 milyonu, 1996 yılında 6 milyonu, 1998 yılında 7 milyonu, 2000 yılında 8 milyonu, 2004'de 10 milyonu ve 2005'te de 11 milyonu aştı. Bu yıl Nisan ayı sonu itibarıyla 11,5 milyon adede ulaşan taşıt sayısı, buna göre son 14 yılda yüzde 151,2 artış gösterdi.

    EN FAZLA TAŞIT İSTANBUL'DA

    Bu arada, Türkiye'de en fazla taşıt, 2 milyon 333 bin 34 adet ile İstanbul'da yer alıyor. Türkiye'de en az kara taşıtı ise Tunceli, Hakkari ve Ardahan'da bulunuyor. 2006 yılı programında yer alan ortalama 72 milyon 974 binlik tahmini nüfus üzerinden, Türkiye'de yaklaşık olarak her 6-7 kişiye bir motorlu taşıt, her 12 kişiye de bir otomobil düşüyor.

    Nüfusu yaklaşık 12 milyonu aşan İstanbul'da her 5 kişiye 1 araç düşerken, bu oran nüfusu yaklaşık 4,5 milyon olan Ankara'da her 4-5 kişi, nüfusu yaklaşık 3,8 milyon olan İzmir'de ise her 5 kişi olarak hesaplanıyor.


    Ayna Grubu mülteciler için söyledi

    Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği Türkiye Temsilciliği, düzenlediği Ayna konseri ile dikkatleri mülteci sorunu üzerine çekti. Temsilcilik, kendilerini destekleyen Ayna Grubu'na Kadıköy Meydanı'nda bir konser verdirtti. Konsere halk da yoğun ilgi gösterdi.

    İHH, Deniz Feneri Derneği gibi sivil toplum kuruluşları konser alanında stant açtı. Konser, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü. Konser sonrasında, grup üyelerinin tamamının mültecilerden oluşan orkestrası da sahne aldı.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


    Kayıp japon gençler için diplomatik rica

    Türkiye ve Japonya İstanbul'da kaybolan Japon turistler için seferber olurken Koizumi, gençlerin bulunması için ricada bulundu

    Kasım ayında geldiği İstanbul Lale'lide kaldığı otelden ayrılan ve bir daha kendisinden haber alınamayan 23 yaşındaki Japon turist Sotaro Matsukura için Türkiye ve Japonya seferber oldu. Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden Japonya Başbakanı Junichiro Koizumi, Başbakan Erdoğan'dan kayıp gencin bulunabilmesi için ricada bulunmuştu. Japonya'nın İstanbul Başkonsolosu Dr. Hironao Matsutani, "dost Türk kamuoyunun kayıp gencin bulunabilmesi için, yayınlanacak fotoğraf ve bilgiler sonucunda olumlu haberler almayı ümit ediyoruz" dedi. Kayıp Japon gencin, Türkiye'ye geldikten sonra, ülke dışına çıkmadığı ve banka kartı kullanmadığının tespit edildiğini belirten Başkonsolos, ikamet ettiği Laleli'deki Royal Otel'den 2 Kasım günü, eşyaları otelde olduğu halde ayrılan gençten bir daha haber alınamadığını söyledi. Başkonsolos Matsutani, yaklaşık 8 yıl önce Nevşehir de 23 yaşında iken kaybolan Tomoka Kojima adlı bir genz kızdan da bir daha haber alınamadığını söyledi.

  • ŞAMİL KUCUR


    'Kızıl'lar İETT'nin sitesini çökertti

    İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi "Kızıl Hackerlar" isimli bir grup tarafından hacklendi. "www.iett.gov.tr" adresini öğlen saatlerinde etkisiz hale getiren REDHACK (Kızıl Hackerlar) siteye orak-çekiç ve kızıl yıldız resimleri koydu. "Bir Gün Biz de Özgürce Gezebileceğiz, Sömürülmeden Aşağılanmadan" sloganını da sitenin açılışına yerleştiren internet korsanları, siteyi etkisiz hale getirme nedenlerini de sitenin Haberler bölümünde "Kahrolsun Faşizm. Redhack Team tarafından ulaşımdaki eşitsizlik, adaletsizlik, sömürü nedeniyle kırılmıştır" sözleriyle açıkladı.


    Resim sevgisi çocukları İstanbul'a getirdi

    Türkiye çapında ilköğretim öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasını kazanan 50 çocuk, 24-28 Haziran tarihleri arasında hem İstanbul'u gezmek hem de ressam Mehmet Güleryüz'den resim sanatını öğrenmek için İstanbul'a geldi. Pınar Süt Ürünleri tarafından İstanbul'a getirilen 50 çocuk, dün İstanbul Resim ve Heykel Müzesi'nde Mehmet Güleryüz'den ders aldı. Çocuklar, Güleryüz'ün anlattığı resim çizme sanatını dikkatle dinledikten sonra, kendi resimlerini çizerek yetenekleri sergiledi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • Yöneten:
    SEDAT BAKICI

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi