T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 30 HAZİRAN 2006 CUMA
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Yurt Haberler
  Son Dakika
 
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çok boyutlu ortaklık

Cumhurbaşkanı Sezer, tarihi Rusya ziyaretinin ikinci gününde Devlet Başkanı Putin ile bir araya geldi. İki lider de, enerji alanında 'çok boyutlu stratejik ortaklık' hedefine atıf yaptı. Ancak Kıbrıs ve PKK konusunda bir açıklama yapılmadı

Tarihi Rusya ziyaretini sürdüren Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, dün Kremlin Sarayı'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Rusya'ya resmi ziyaret için gelen ilk Türk Cumhurbaşkanı olan Sezer, önceki akşam Moskova Büyükelçiliği rezidansında verilen yemeğe katıldı. Geceyi Kremlin Sarayı'nda kendisine tahsis edilen konukevinde geçiren Sezer, dün sabah önce Meçhul Asker anıtına çelenk koydu sonra da Putin ile biraraya geldi.

GÖRÜŞLER ÖRTÜŞÜYOR

İki lider de, "çok boyutlu stratejik ortaklık" hedefine atıf yaptı. Görüşmenin ardından açıklama yapan Sezer, iki ülkenin uluslararası konulardaki görüşlerinin örtüştüğünü belirterek, ticaret hacminin artışından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sezer, Putin'den Kuzey Kıbrıs Türk Cumhiriyeti'ne yönelik ambargonun kaldırılması konusunda da destek istedi.

PROJELER HAYATA GEÇİRİLMELİ

Rusya Devlet Başkanı Putin ise ortaya koydukları projelerin hayata geçirileceğini söyleyerek, iki ülke arasında elektrik ve atom enerjisi alanında ciddi işbirliği imkanları bulunduğunu belirtti. Sezer de, iki ülke arasındaki ekonomik ilişkilerin siyası alana da olumlu yansıdığını vurgulayarak, "Bu işbirliği Mavi Akım ile stratejik alana taşındı. Samsun-Ceyhan petrol boru hattını Rusya ile birlikte gerçekleştireceğiz" dedi. Putin ile görüştükten sonra parlamentonun alt kanadı Duma'yı da ziyaret eden Sezer, Cuma günü (bugün) St. Petersburg'a turistik bir ziyaret yaparak kenti gezecek.

  • MOSKOVA

    İlişkiler Erdoğan'la belirlendiği gibi gidiyor

    Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daveti üzerine bu ülkeye yaptığı 3 günlük resmi ziyaretin ikinci gününde Putin ile önce baş başa görüştü. Sonra heyetler arası görüşmelere geçildi. Putin, görüşmenin başında yaptığı açıklamada, Aralık 2004'te Ankara'ya yaptığı ziyaretin ardından Başbakan Tayyip Erdoğan ile birçok kez bir araya geldiğini belirterek, "O ziyaretten beri iki ülke ilişkileri Ankara'da anlaştığımız şekilde gelişmekte" diye konuştu. Sezer ise, Rusya ile ticaret hacmini 25 milyar dolara çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

    Rusya PKK'yı terörist örgüt ilan edecek mi?

    Cumhurbaşkanı Sezer'e, temasları sırasında Paris Paktı toplantısı nedeniyle Moskova'da bulunan Dışişleri Bakanı Abdullah Gül de eşlik ediyor. Gül, Kıbrıs ve PKK konusunda destek peşinde. Rusya'nın PKK'yı terör örgütleri listesine alması için de Ankara'nın talebini yineleyen Dışişleri Bakanı Gül, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'la biraraya geldi. Türkiye Rusya'dan, Samsun-Ceyhan Boru Hattı Projesi'ne katılması, KKTC'ye yönelik tecridlerin kaldırılması için destek vermesi ve PKK'yı terör örgütü olarak tanıması beklentisi içinde. Türkiye'ye 'anahtar ülke' olarak bakan Rusya ise, Türkiye üzerinden Ortadoğu ve Avrupa'ya doğalgaz satmak istiyor.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi