T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S O N   D A K İ K A 4 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Erdoğan: Tüneller aydınlığa çıkış yolu

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'a inşa edilmesi düşünülen tünellerle ilgili olarak, "Dünyanın en gelişmiş ülkelerine gidin, tünel adeta çıkış noktası, karanlıktan aydınlığa çıkış yolu olmuştur. Şu anda kalkıp da İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kör kuyuya taş atmanın gayreti içinde değildir" dedi.

Başbakan Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan 20 kavşak ve yolun toplu açılışı, 20 kavşak ve yolun da toplu temelinin atılması dolayısıyla Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bir öğretmenin "Oğlum, elindeki bileti bile sokağa atma hakkın yok. Bu kul hakkıdır. Çöpçü senin attığın bileti temizlemekle değil, doğal pisliği temizlemekle mükelleftir" dediğini hatırlattı.

Erdoğan, medeniyetimizde temizliğin imandan olduğunu vurgulayarak, "Bunu böyle bilin. Birileri balgamını getirip caddenin ortasına atar. Bir medeni insan bunu yapamaz. Buna hakkı yoktur" dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de ihmale uğramış ulaşım hizmetlerinin şimdi yavaş yavaş giderildiğini, "15 bin kilometrelik yol" sözleri kapsamında 2005 yılı sonu itibariyle kademeli olarak 6 bin 800 kilometreyi tamamladıklarını söyledi.

Doğusuyla batısıyla, güneyiyle kuzeyiyle Türkiye'yi cazibe merkezi haline getirme gayreti içersinde olduklarını belirten Erdoğan, bir ülkenin temel gelişmişlik göstergelerinin başında ulaşımın geldiğine dikkat çekti.

Şu ana kadar yapılan 6 bin 800 kilometrelik duble yollarda kaza oranının yüzde 65, ölüm oranlarının yüzde 95 azaldığını ifade eden Erdoğan, şehirleri çağdaş bir şekilde birbirine bağlamanın yetmediğini, özellikle İstanbul gibi kalabalık yerlerin dinamik bir yapıya kavuşturulması gerektiğini kaydetti.

Başbakan Erdoğan, ülkeyi duble yollarla örmeye çalıştıklarını da anlatarak, bugün temeli atılan ve açılışı yapılan projelerin yarınların İstanbul'unu rahatlatacağını bildirdi.

TÜNEL ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Konuşmasında, "Gazetelerde tünellerle ilgili çirkin bir yaklaşım tarzı bulunduğunu, bunların doğru şeyler olmadığını" ifade eden Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dünyanın en gelişmiş ülkelerine gidin, tünel adeta çıkış noktası olmuştur. Adeta olanların, karanlıktan aydınlığa çıkış yolu olmuştur. Tünel ulaşımda çok büyük önem ifade ediyor. Şu anda kalkıp da İstanbul Büyükşehir Belediyesi kör kuyuya taş atmanın gayreti içinde değildir. Bütün bu adımları, bilimsel altyapı çalışmalarıyla birlikte olmak suretiyle imarıyla, mühendisiyle, müteahhidiyle ki bunlar dünyada tünel denilen olayda kendini ispat etmiş firmalardır, bunlarla bu işi yürütüyoruz. Bakıyorsunuz birileri çıkıyor, bir açıklama yapıyor. Bu işin 'Ali kıran baş keseni' siz misiniz? Yani bu belediyeler bu işi bilmiyor, her şeyi siz mi biliyorsunuz? Sizden başka mimar yok mu, mühendis yok mu, müteahhit yok mu?. Tabii ben herkesi kastetmiyorum. Gelin, bu aziz İstanbul'a katkınız olsun."

"BUNLARIN BU ÜLKEDE ÇAKILI BİR ÇİVİSİ YOKTUR"

Erdoğan, aynı şeyi Istrancalar'dan İstanbul'a su getirirken de yaşadıklarını anımsatarak, orada da birilerinin karşı çıktığını anımsattı.

"Birilerinin 'Buralar kurak yerlerdir, buralarda su yok' diyerek önlerini kesmeye çalıştıklarını, buna karşılık kendilerinin de 'Burada su var, bunun çalışması yapıldı' karşılığını verdiklerini" anlatan Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ama CHP orada gidip temeli attığı zaman, kimse onların önüne çıkmamıştı. Bu, ideolojik yaklaşım değildir de nedir? Soruyorum size. Her zaman diyorum ya bunların bu ülkede çakılı bir çivisi yoktur. Şu anda Terkos'un yüzde 50 suyu bu dağlardan geliyor. Daha önce o su Karadeniz'e gidiyordu. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz."

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, daha sonra törenin gerçekleştirildiği Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndan, açılışı yapılan ve temeli atılan bazı yerlere canlı olarak bağlandı. Erdoğan, buralarda hazır bekleyen ilçe belediye başkanları ile konuşup yapımı tamamlanan 20 kavşak ve yolun açılışını yaparken, 20 yeni kavşak ve yolun da temelini attı.

  • İSTANBUL (A.A)

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi