T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 4 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Kürtçe yayında süre itirazı

Radyo Televizyon Üst Kurulu'na (RTÜK) Kürtçe yayın için başvuruda bulunan Diyarbakır'daki iki yerel yayın kanalının yöneticileri, Kürtçe yayın konusundaki hazırlıklarını tamamladıklarını, ancak "süre kısıtlamasının ve "Türkçe altyazı zorunluluğunun" kaldırılması gerektiğini söylediler. Kürtçe yayın için 2 yıl önce başvuruda bulunan Söz TV'nin Genel Yayın Yönetmeni Ömer Büyüktimur, RTÜK yetkilileriyle yaptıkları görüşmede "yayın süresinin yetersiz olduğu" yönünde görüş belirttiklerini ve "süre sınırlamasının kalkması"nı istediklerini belirtti. Gün TV Genel Yayın Yönetmeni Cemal Doğan ise, yönetmeliğin televizyonlar için günde 45 dakika ve haftada toplam 4 saat, radyolar için ise günde 1 saat ve haftada toplam 5 saati aşmamak üzere yayın iznini öngördüğünü hatırlatarak, süre sınırlamasına ve paket yayına zorlayan altyazı zorunluluğuna itiraz ettiklerini söyledi.

  • DİYARBAKIR


    703 gündür aynı manşet

    Batman'da günlük yayın yapan "Batman Haber Gazetesi", Toptancılar Sitesi'nde 2004 yılında meydana gelen patlamanın nedeninin ortaya çıkarılması için 703 gündür manşetinde "Hala benzinin kaynağı bulunamadı" başlığını kullanıyor. Gazete sahibi Nizamettin İzgi, olayda 3 kişinin öldüğünü, 23 kişinin de yaralandığını hatırlatarak, benzin sızıntısının nereden kaynaklandığının bugüne kadar belirlenemediğini söyledi.

  • BATMAN


    Tecavüze ceza indirimine tepki

    Anayasa Mahkemesi, TCK 104. maddesinin 2. fıkrasını Anayasa'nın eşitlik ilkesine aykırı bularak iptal etti. "Reşit olmayanla cinsel ilişki" başlıklı 104. maddenin 2. fıkrasında, "Fail mağdurdan beş yaştan daha büyük ise, şikâyet koşulu aranmaksızın, cezası iki kat arttırılır" hükmü yer alıyordu. Adalet Komisyonu üyesi ve AK Milletvekili Bekir Bozdağ, 104/2'nin yaşı küçük kızları korumaya yönelik bir düzenleme olduğunu belirterek, "Çocukların yaşı daha büyük olan kişiler tarafından tecavüze uğramaları ve fuhşa zorlanmalarını önlemek istedik. Ancak iptalle olayların önü açıldı"dedi.

  • BİLAL ÇETİN /ANKARA


    Danıştay mağduru doktor Yeşil Kart'a başvurdu

    Danıştay'ın, Türk TabiplerBirliği'nin başvurusu üzerine mecburi hizmet yasasını durdurması, atama bekleyen doktorları mağdur da etti. Atama bekleyen Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Dr. Birkan Akbulut, 'Yeşil Kart' için Altındağ Kaymakamlığı'na başvuruda bulundu. Dr. Akbulut, 1 Aralık 2005 tarihi itibariyle Hacettepe Üniversitesi'nde kalp ve damar cerrahisi uzmanı olduğunu, çıkan mecburi hizmet yasası gereği de uzmanlık belgesinin Sağlık Bakanlığı'na gönderildiğini söyledi. Akbulut, "Kurumla ilişkimiz, tüm özlük haklarımızla beraber kesiliyor. Çünkü biz, YÖK'ün sözleşmeli personeliyiz. Danıştay genelgenin yürütmesini durdurduğu için Bakanlık atama da yapamıyor" dedi.

  • ANKARA


    Evren'in açıklaması gerçeklere aykırı

    7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in Fetullah Gülen'le ilgili sözlerine ilişkin bir açıklama yapan Gülen'in avukatı Orhan Erdemli, Evren'in müvekkili hakkında "gerçeklere aykırı açıklamalarda bulunduğunu" savundu. Erdemli, Evren'in bir televizyon kanalından canlı olarak yayınlanan programdaki sözlerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "Gülen'in cumhuriyetin temsili diye kravat takmadığı, kravat takma şartı koyduğu için Kenan Evren'le görüşmeye gitmediği" beyanlarının gerçek dışı olduğunu belirterek, "Gülen'in kravatlı fotoğraflarının yüzlerce kez medyada yer aldığına" dikkat çekti.


    Bir ayda 8 bin 500 gözaltı

    'Buldozer' adlı operasyonlarda bin 636 suçu aydınlatarak 2 bin 526 kişiyi gözaltına alan polis, son 16 gün içinde yaptığı 'Kapan' adlı ikinci operasyonda da bin 465 suçun faili olarak, 5 bin 975 kişiyi yakaladı. Böylece son bir ayda düzenlenen iki ayrı operasyonda, İstanbul genelinde işlenen 3 bin 101 suçun faili olarak 8 bin 501 kişi yakalandı. Her iki operasyonda, 674 tabanca ve binlerce suç delili ele geçti. İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın yönetiminde son iki ayda yapılan iki ayrı operasyonda ele geçirilen suç aletleriyle zanlı sayısı, çeteleşme, hırsızlık ve soygun gibi suçlardaki artışı net bir şekilde gözler önüne seriyor. ulaştığını açıkladı.

  • SALİH AYDIN


    Soba faciaları: 5 ölü

    Soba gazından zehirlenerek ölenlere yenileri ekleniyor. Dün de Ankara'nın Keçiören ilçesinde 15 gün önce aldıkları yeni evlerinde katalitik sobadan sızan gazdan zehirlenen Mehmet ve Sendegül Karaveli hayatını kaybetti. Çiftin kızları ile anneanne ve dede baygın halde hastaneye kaldırıldı. Çorlu'da Emine Poporik, Artvin'in Hopa ilçesinde anne Güner Ataselim, İzmir'de ise Fatma Duyar adlı yaşlı kadın sobadan sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.


    2 adet 'Glock' ele geçirildi

    Denizli Kaçakçılık Suçlar Şubesi ekipleri, İzmir Karayolu girişinde bir otomobili durdurdu. Araçtaki aramada Avusturya yapımı 2 adet Glock marka tabanca ve 4 adet şarjör ele geçirildi. Tabancalara el konuldu ve otomobildeki 3 kişi gözaltına alındı. "Hayalet tabanca" olarak da bilinen bu silahlar, plastik kaplama olduğu için X-Ray cihazında fark edilmiyor.


    'Ablaya infaz' bir töre cinayeti değil

    Balıkesir'de "düşme" sonucu yaralandığı bildirilen ablası Hülya Y.'yi, tedavi gördüğü Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesi'nin Beyin Cerrahi Kliniği'nde tabancayla öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan zanlının, "cinayeti aile içi bir mesele yüzünden işlediğini" söylediği bildirildi. Olayda silahını ablasının yatağına bırakarak kaçarken yakalanan Haluk Y.'nin sorgusu sürüyor. "Aile içi bir mesele yüzünden ablasını öldürdüğünü" söylemekle yetinen zanlının, "susma hakkı"nı kullanacağını bildirdiğini öğrenildi. Öldürülen kadının, olaydan iki gün önce katil zanlısı olan kardeşiyle tartıştıktan sonra evinin balkonundan atlayarak yaralandığı, ancak polise "çamaşır asarken düştüm" dediği öğrenildi Polis, olayın töre cinayeti olmadığını söyledi.

  • BALIKESİR


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi