T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 6 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Türk çözümü!

Karikatürist Kamil Yavuz, Türk insanının pratik zekasıyla bulduğu ilginç çözümleri bir kitapta derledi. Karikatürlü anlatımlarla süslenen "Türkün Aklı"nda, trajikomik konular esprili bir dille anlatılıyor.

Çeşitli gazete ve yayın organlarında karikatürist olarak çalışan Kamil Yavuz'un 11. kitabı olan "Türk'ün aklı nasıl çözüyor", insanımızın pratik zekasını mizahi bir dille ele alıyor. Yaşadığı İstanbul şehrini ve özellikle Kadıköy'deki insanları gözlemleyerek çizdiği karikatürleri kitabında toplayan Yavuz, Türk insanının sorunlar karşısında bulduğu pratik çözüm yollarını anlatıyor. Türkiye'de, dünyanın hiçbir yerinde uygulanmayan yöntemlerle sorunların çözümlendiğini gözlemleyen karikatürist, ilginç çözüm yollarından bazılarını da fotoğraflayarak kitabına koymuş. Önemsenmeyeni abartmamız ya da hayati önem taşıyan konuları ciddiye almamamızı mizahi dille kanıtlayan Yavuz, gezdiği ülkelerdeki yapıların, araçların ve yolların farkını ortaya koymayı hedefliyor.

HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİNDE HOROZ GÜREŞİ

Bir ilimizin kümes hayvanlarını koruma derneğinin, horoz dövüşü yaptırırken yakalanması, bir limana sığınan kuğunun balıkçılar tarafından yenilmesi ya da mankenlerin geleneksel boru döşeme yarışmasına jüri olması zekamızın nasıl çalıştığını gösteriyor. Günlük problemler karşısında Türk insanının bulduğu çareleri de sıralayan Kamil Yavuz, sorunları eğlenceli bir duruma getiren ender milletlerden biri olduğumuzu düşünüyor. Yavuz, "Herkesin yaşadığı sorunları nasıl çözdüğümüzü ve kemikleşmiş sorunlarımıza nasıl yaklaştığımızı anlatmak istedim. İnsanımız sorunlarımızı eğlenceli hale getirmeyi çok iyi beceriyor. Dünyanın hiçbir ülkesinde olmayan yöntemleri kullandığımızı gördüm" diyor.

SEMT PAZARINDA ZEMZEM SUYU İKRAM EDENLER VAR

Yavuz'un kitabına konu olan Türk insanı detaylarından başlıcaları şunlar: Aynı kağıt mendili defalarca kullanan nezle hastaları, semt pazarında zemzem suyu ikram edenler, besin değeri düşük olan simit için açılan fast food dükkanlar, eşi az rastlanan kömür sobasından zehirlenmeler, müşteri beğenmeyen taksi şoförleri, emniyet şeridi işgalcileri, kağıt paraları not defteri olarak kullananlar, denize dökülen derelere atılan çöpler, kapkaççılar, doktor önündeki hasta kuyrukları, mahallenin namusu maço gençler, silahla asker uğurlayanlar, seyyar fenni gözlükçüler, elektrik saatine çatal takmalar, kullanılmayan özürlü asansörleri, şüpheli paket meraklıları, hayvanat bahçesindeki maymunlara sigara içirme isteği, yerli otomobillerin yabancı marka amblemleriyle donatılması, sakızın başörtüsünde saklanılması, gecekondulara hizmet getirilmesi, hamili kart yakınımdır uygulaması, faturalarda son ödeme günü düşkünlüğü, her fırsatta işyerleri ve okulların tatil edilmesi.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi