T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 6 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Özürlüleri 'Gökkuşağı'nın altında okutalım çağrısı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özürlülerin eğitim, rehabilitasyon ve meslek edinme olanaklarını mümkün olan en üst seviyeye çıkarmayı hedefleyen'Gökkuşağı Projesi'ne toplumun her kesiminin destek vermesini istedi

İsmail
Zelvi

Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle düzenlenen ''Gökkuşağı Projesi''nin tanıtım galası, Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Gecede konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bütün hayatı tüm yönleriyle paylaşmak ideali adına önemle üstünde durdukları Gökkuşağı Projesi için bir araya gelindiğini ifade ederek "Bu proje, bütün farklılıklarımız, bütün çeşitliliklerimizle barış içinde bir arada yaşama idealimizin hayata geçirildiği Gökkuşağı Projesi'dir. Sloganımız, bu projeden muradımızı gayet iyi özetliyor; 'Hayatın tüm renklerini paylaşmak adına gökkuşağı ile güven dolu yarınlara'... Projenin, özürlülerin eğitim, rehabilitasyon ve meslek edinme olanaklarını mümkün olan en üst seviyede iyileştirmek amacıyla geliştirilmiştir" dedi.

MUHTAÇ-HAYIRSEVER BULUŞMASI

Türkiye'de özürlü vatandaşların sorunlarının çözümüne dönük adımların geçmişte yeterince atılmadığını belirten Erdoğan, göreve geldikleri günden itibaren bu adaletsizliği ortadan kaldırmanın gayreti içine girdiklerini ifade ederek, şöyle devam etti: "Türkiye'de bir ilk niteliği taşıyan Gökkuşağı Kampanyası'nın amacı, bu konuda atılması gereken somut adımlara hız kazandırmaktır. Bu girişim bütün boyutlarıyla ele alındığında Türkiye'nin en büyük sosyal projesi, sorumluluk kampanyasıdır. Kampanya, özürlülüğün konuşulur hale gelmesi ve toplumda bilinç oluşturulması bakımından oldukça önemlidir. Proje vesilesiyle bu ulvi görevi yerine getirmede devlet ve milleti, muhtaç kesimlerle hayırseverleri buluşturmayı hedefliyoruz. Bu sorumluluğu yerine getirme adına milletimizin sağduyusuna güveniyor, toplumun her kesimini gökkuşağının renklerinde buluşmaya, hayatın bütün renklerine sahip çıkmaya davet ediyorum.''

ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMALIYIZ

Özürlülüğün insanca bir hayat sürmeye mani olmadığını belirten Erdoğan, devletin şefkat elinin tek başına yeterli olmayacağını, sivil toplum kuruluşlarının, işadamlarının, hayırseverlerin ve sanatçıların da bu yükü omuzlaması gerektiğini bildirdi. Erdoğan, "Bu taşın altına elimizi koyarsak, bu yükü hep birlikte paylaşırsak, özürlü kardeşlerimize daha iyi bir hayat kalitesi sağlayabiliriz. Bu kampanyanın hayata geçirilmesinde maddi ve manevi desteklerini esirgemeyen hayırsever işadamlarımız başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum'' dedi. Honda Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Ümit Karaaslan ise özürlülere tahsis edilmek üzere bağışladıkları arabanın maket anahtarını Başbakan Erdoğan'a verdi.

276 BİN ENGELLİ EĞİTİM BEKLİYOR

Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, eğitim çağındaki özürlü çocukların sayısının 300 bin olduğunu, ancak bunların sadece 24 binine özel eğitim verilebildiğini kaydetti. Çubukcu, Gökkuşağı Projesi kapsamında aynı anda 19 ayrı özürlü grubuna hizmet verebileceklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik de Gökkuşağı Projesi'nin sosyal devletle sosyal milleti biraraya getiren çok büyük bir proje olduğunu söyledi.

PROJEYE DESTEK OLANLARA PLAKET

Başbakan Erdoğan ve Emine Erdoğan tarafından projeye destek veren modacı Banu Hatipoğlu, sanatçılar Nükhet Duru, Cenk Eren, Perran Kutman, Hülya Avşar, basketbolcu İbrahim Kutluay, Honda Türkiye Genel Müdürü Katsumi Sawai'ye plaket verildi.

BİR ADIM ATIP SERTİFİKA ALDILAR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanlığı Sosyal Hizmetler ve Özürlüler Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren İstanbul Özürlüler Merkezi'nce (İSÖM), gelişimsel geriliği olan 0-4 yaş arası çocukların eğitimlerine yönelik yürütülen ''Küçük Adımlar Eğitim Programı''na katılan 30 üniversite öğrencisine sertifikaları verildi. İSÖM'de düzenlenen sertifika töreninde konuşan Sağlık Daire Başkanı Mehmet Yıldırım, eğitim programı kapsamında, gelişim geriliği olan çocukların ailelerine, çocuğunu değerlendirme, uygun eğitim programını hazırlama ve çocuğunun olumsuz davranışlarıyla baş etme becerilerinin kazandırıldığını kaydettİ.

  • İSTİHBARAT SERVİSİ


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi