T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 6 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çifte liderli parti olamaz

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Nuri Ok, bir partinin birden fazla genel başkanı olamayacağını belirterek DTP'deki Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk'un yürüttüğü eşbaşkanlık durumunun yasaya aykırı olduğunu belirledi. Ok, DTP'nin tüzük ve programını inceleyerek, partiyi 20 Şubat'ta uyardı. Ok'un DTP'yi uyardığı bazı konular şöyle: İl ve ilçe kongrelerinin, yönetim kurulunca olağanüstü olarak toplantıya çağrılabilmesi, parti içi demokrasiye aykırıdır. Tüzükte yer alan 'ilçe yönetim kurulunun çalışması üst kurullarca yeterli görülüyorsa ya da olağanüstü kongre yapılmakta güçlük görülüyorsa, boşalmalar nedeniyle üye sayısı yarıya kadar inen ilçe yönetim kurulları görevlerini sürdürür' maddesi, Siyasi Partiler Yasası'na aykırıdır.


Polisin halk otobüsü sendromu

Polis, Ankara'da halk otobüslerine binmekten korkar hale geldi. Halk otobüslerine ücret ödemeden binen polislere karşı, otobüs şoför ve muavinleri tarafından takınılan olumsuz tavır, Emniyet Teşkilatı'nı kızdırdı. Bunun üzerine emniyet personeli, zorunlu olmadıkça halk otobüslerine binmeme kararı aldı. Özellikle 5 bin polisin görev yaptığı Dikmen'deki Emniyet Genel Müdürlüğü önündeki durakları 'pas' geçen halk otobüsleri polisleri kızdırıyor. Polisler otobüse bindiğinde özellikle muavinlerin, "Emniyet servisi beyler, lütfen memur beylere yol verelim" diyerek alay ettiklerini belirtiyorlar. Polisler, bu tür sözleri duymamak için halk otobüslerine binmediklerini söylüyorlar.

  • EVİN GÖKTAŞ


    Aksu'dan toplu taşıma uyarısı

    İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, gaziler ile şehit dul ve yetimlerinin şehir içi toplu taşım hizmetlerinde çeşitli zorluklarla karşılaştıklarını hatırlatarak, valilerden bu konuda gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi. Aksu, yayınladığı genelgede, "Toplu taşım araçlarının oluşturdukları birlik, müessese ve işletme yöneticileri ile irtibata geçilerek, şehit, gazi, dul ve yetimlerinin ücretsiz olarak yararlanmaları sağlanacaktır" denildi.


    Talat, hafta içi taburcu olacak

    Ana damarında tespit edilen daralma nedeniyle by-pass ameliyatı olan KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat'ın hızla iyileştiği ve gelecek hafta içinde taburcu edilmesinin beklendiği bildirildi. Florance Nightingale Hastanesi yetkililerinden alınan bilgiye göre, rutin kontrolleri yapılan Talat'ın sağlık durumundaki olumlu gidişin sürdüğü ve hızla iyileştiği belirtildi. Bu arada, ziyaretçi kabulüne izin verilmeyen Talat'ın, bu hafta içinde taburcu edilmesinin beklendiği, ancak henüz gününün belli olmadığı kaydedildi.

  • İSTANBUL (A.A)


    Adalet faslının taraması ertelendi

    Avrupa Komisyonu, "son derece karmaşık" bir konu olduğu gerekçesiyle Adalet ve Temel Halklar başlığı ile ilgili taramayı sonbahara erteledi. Komisyon, kararı açıklarken ertelemenin teknik olduğunu belirterek, "Bu son derece karmaşık ve zor bir konu. Taramayı sonbahara ertelemek taraflar kendilerini daha iyi hazırlamaları için ek bir süre kazandıracaktır" dedi. Öte yandan AB Daimi Temsilciler Komitesi COREPER, Türkiye ve Hırvatistan ile katılım müzakerelerini bilim ve araştırma başlığında resmen başlatılması konusunda prensip kararı aldı. AB Dönem Başkanı Avusturya'nın, iki ülke yetkililerini müzakerelere başlamak icin toplantıya davet etmesi sonrası müzakerelerin yılın ilk 6 ayı içinde resmen başlaması bekleniyor.

  • BRÜKSEL(ANKA)


    Türkiye-AB troykası toplanıyor

    Türkiye ile AB Troykası 8 Mart'ta AB Dönem Başkanı Avusturya'nın başkenti Viyana'da toplanacak. Toplantıda KKTC tüzükleri ve Türkiye'nin AB sürecinde içinde bulunulan son durum değerlendirilecek. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün katılacağı toplantıya, Olli Rehn'in de katılması bekleniyor. Türkiye'nin tüzüklerin ayrılması kararı ile ilgili rahatsızlığını AB tarafına iletmesi bekleniyor. AB tarafının da Rumların baskısı doğrultusunda Mersin limanına kabul edilmeyen Rum gemisi konusunu Ek Protokol'ün uygulanmasını Türkiye'den isteyeceği öğrenildi.Toplantıda ayrıca Türkiye'nin 10 maddelik Kıbrıs Eylem Planı'nın da gündeme gelmesi bekleniyor.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi