T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 13 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Efsanenin rüzgarı Aslan'ı savurdu

Ligin ikinci yarısına "Efsane geri dönüyor" sloganıyla başlayan Karadeniz fırtınası zirveyi yeniden şekillendirdi. 6 aylık cezası biten Gökdeniz 64'de Trabzon'u öne geçirdi. G.Saray 73'te Necati Ateş'le 1 puanı kurtardı.

Son 17 dakikada nefesler kesildi. Zaman zaman her iki takımın yakaladığı pozisyonlarda yürekler ağıza geldi ama eşitlik bozulmadı. G.Saray bir haftalık liderliğini averajla kaptırdı.

Trabzonspor zirveyi salladı. Karadeniz'deki dev maçta bordo-mavililer, lider olarak gelen Galatasaray'la 1-1 berabere kalarak rakibine geçit vermedi. Karadeniz ekibi, Galatasaray beraberliği ile lig üçüncülüğü yolunda çok önemli 2 puan kaybetti. Sarı-kırmızılılar ise uzun bir aradan sonra oturduğu liderlik koltuğunu bir hafta sonra yeniden Fenerbahçe'ye devretti. Hafta içinde ezeli rakibene kupa maçında yenilerek büyük moral bozukluğu yaşayan ve bu maçın yorgunluğunu hisseden sarı-kırımızılılar ilk yarıda rakibine oranla üstün bir futbol sergilerken Ümit ve Necati'nin ayağından iki net pozisyonundan yararlanamadı. Kaleci Tolga yaptığı başarılı kurtarışlarla Trabzonspor'u bu yarıda ayakta tutan isim oldu.

GOLLER İKİNCİ YARIDA

Kontrollü oynayan Trabzonspor ise ilk 45 dakikada fazla etkili olamadı. Galatasaray, Necati ve Ümit Karan'la yakaladığı 2 pozisyonu gole çeviremedi. Trabzonspor'da ise Szymkowiak ve Djokaj son vuruşlarda etkisiz kalınca ilk yarı golsüz sona erdi. İkinci yarıya daha istekli başlayan iki takımda aradıkları golleri peşpeşe buldular. Galatasaray, Orhan'la bulduğu net pozisyonlardan yararlananamayınca Trabzonspor aradığı golü 64. dakikada Gökdeniz ile buldu. 1-0. Bu golün hemen ardından 73'te Necati eşitliği sağladı. Maç bu skorla sona erdi.

'Biz çok heyecanlıyız o daha heyecanlı'

Serra Karadeniz, eşi Gökdeniz'in yeniden sahalara dönmesinden dolayı gurur duyduklarını söyledi. Serra, "Özellikle golle başlaması ayrıca sevindirici. Onu seyrederken çok heyecanlanıyorum. Biliyorum ki O da bizim kadar heyecan duyuyor. Bundan sonra da her zaman yanındayız" dedi.

'Gökdeniz sevindirdi'

Trabzonspor Başkanı Nuri Albayrak, maç sonrası 6 aylık cezası bittikten sonra ilk kez oynayan Gökdeniz'in gol atmasının kendilerini çok sevindirdiğini söylerken, hedeflerinin üçüncülük olduğunu söyledi. Albayrak, "Trabzonspor'un başından çok olaylar geçti. Gökdeniz ve Fatih'in yaşadığı olayların ardından onlara sahip çıktı. Onları yeniden Türk futboluna kazandrımak için çalıştık. Gökdeniz'in sahalara gol atarak dönmesi sevindirici" diye konuştu.

Maça ısınamadık

G.Saray karşısında son vuruşlarda etkili olamadıklarını belirten Halilhodziç, "Bazı oyuncular bu atmosferin altında ezildi. Maçı kazanmalıydık" dedi.

G.Saray ile berabere kalan Trabzonspor'da, teknik direktör Vahid Halilhodziç, ikinci devre daha iyi oynadıklarını belirtirken, maçın sonucunun gerçekçi olduğunu söyledi. İkinci yarıda daha iyi oynadıklarını belirten Boşnak hoca, "Gol attıktan sonra galip geleceğimizi düşündüm. O şekilde gol yemememiz lazım. Bazı futbolcular maçın atmosferi altında ezildi" dedi.

Sonucu değiştirecek şansları olduğuna dikkat çeken Halilhodziç, "Trabzonspor bu maça yeteri kadar ısınamadı. Bundan dolayı teknikte çok hatalar oldu. Özellikle gol paslarında daha çok şey yapma adına imkanımız vardı. Bu maçı kazanmalıydık. G.Saray bize oranla maçı taktik olarak daha iyi kontrol etti" açıklamasını yaptı.

Bu arada Trabzonspor, Halilhodziç yönetiminde 3 büyükler ile yaptığı hiçbir maçı kaybetmedi. Bordo-mavililer, Boşnak hoca yönetiminde Beşiktaş'ı yenerken Fenerbahçe ve G.Saray ile berabere kaldı.

Olur böyle şeyler

Golcü futbolcu Necati, sahada Hasan Şaş ile tartışmalarının büyütülmemesini istedi. Necati, "Stres ve yorgunlıktan dolayı böyle şeyler oluyor. Maçtan sonra bunları unutuyoruz. Biz iyi arkadaşız" dedi. Takım olarak gol atmakta zorlanmadıklarını belirten Necati, "Tek üzüldüğümüz nokta etkili oyunumuzu galibiyetle süsleyememek. Kazanabilirdik ama olmadı. Liderlik gitmiş olabilir ancak önemli olan sezonu zirvede bitirmek" ifadelerini kullandı. Hasan Şaş ise, oyunun hakimi olduklarını, ancak son iki maçtır emeklerinin karşılığını alamadıklarını söyledi. Hasan agresif davranışları içinse, "Kendisine koro halinde küfür edilen futbolcu ne yapsın. Kafamıza çakmak yiyoruz. Artık bu olaylar durmalı. Yaptırım ve yasalar daha iyi uygulanmalı. Birşeyler artık önlenmeli. Düzelene kadar tepkimi göstereceğim" diye konuştu.

  • İstanbul'daki maçta Fatih aleyhine yapılan tezahüratlara pankartla cevap veren Trabzon taraftarı, kaptanlarına destek verdi.
  • Kırmızı kart cezalısı olduğu için G.Saray maçında oynayamayan Gineli futbolcusu Yattara, maçı eşi Amineta ve oğlu Salef ile tribünden izledi.
  • Karşılaşmaya izlemeye gelen ve yüzlerini bordo-mavi renklere boyayan iki minik taraftar tribünlerde renkli görüntü oluşturdular.
  • Maçı bir zamanlar Trabzonspor'u başarıyla çalıştıran aynı zamanda Gerets'inde arkadaşı olan Belçikalı hoca Urbain Breams da izledi.
  • Karşılaşmada yedek soyunan Hakan ve Ergün sıkıntılarını birbirleriyle paylaştılar. Hakan ikinci yarıda Ümit'in yerine oyuna girdi.

    RAKAMLARIN DİLİ

  • Gökdeniz Karadeniz 196 gün sonra sahaya çıktı, golünü attı.
  • Trabzonspor ilk isabetli şutunu 64. Dakikada buldu ve bu şut gol oldu.
  • Necati, golünü Trabzonspor'un en az yediği, G.Saray'ın en az attığı dakika aralığında kaydetti.
  • G.Saray deplasmanda oynadığı son 10 karşılaşmada da Trabzonsp or'a mağlup olmamayı başardı.
  • G.Saray ile Trabzonspor Süper Lig'de 10 maç sonra ilk kez berabere kaldı.
  • Sarı-kırmızılılar Süper Lig'de son 10 maçta rakiplerine mağlup olmamayı başardı.
  • Sarı-kırmızılılar Necati Ateş'in gol attığı bir karşılaşmayı ilk kez kazanamadı.
  • Trabzon, ligde son 6 maçta 14 puan kazandı. 4 galibiyet 2 beraberlik alan bordo-mavililer rakiplerine 8 gol atıp 3 gol yediler.
  • Trabzonspor'un yıldız oyuncuları Fatih Tekke ve Gökdeniz Karadeniz, 20 hafta sonra birlikte görev yaptılar.
  • Trabzonspor, teknik direktör Vahid Halilhodziç yönetiminde ilk kezHüseyin Avni Aker Stadı'nda bir derbi maçına çıktı.


    '4-0 yenilmiş gibi üzüldük'

    G.Saray Teknik Direktörü Gerets, Trabzonspor beraberliğine çok üzüldüklerini belirtirken Hakan'la maça başlamamasının ise ilk kez olmadığını söyledi. Trabzonspor karşısındaki kadroyu çok iyi seçtiğini ve taktik açıdan genelde iyi mücadale ettiklerini belirten Belçikalı hoca, "Genelde her maç başka kadroyla oynuyorum. Birinci dakikadan son dakikaya kadar iyiyidik. Sonuçtan memnun değiliz. Futbolcular ve biz soyunma odasında sanki maçı 4-0 kaybetmiş gibiydik. G.Saray futboluyla zevk vermeye devam edecek. Herkes bunu böyle bilsin" diye konuştu.

    Gürsoy: Fatih Akyel beni utandırmadı

    Ergun Gürsoy, Trabzonspor ile berabere kalarak liderliği F.Bahçe'ye kaptıran G.Saray'da, maçı değerlendirirken, Fatih Akyel hakkında çarpıcı açıklamalar yaptı. Gürsoy, Fatih Akyel ile ilgili soruya, "Ben onu G.Saray'a almayı çok istedim ama yönetim kurulu onaylamadı. Fatih bizimle çok güzel günler yaşadı. F.Bahçe'ye gidişinde kendisinin suçu yok. Trabzonspor başkanından rica ettim aldı. 'Oynamazsa parasını ben veririm' dedim ve beni utandırmadı" dedi.

    'Trabzon'un başarısı için buradayım'

    Trabzonspor'un başarılı defans oyuncusu Fatih Akyel, "Çok iyi oynadığımız söylenemez ama mücadele ettik. Avrupa Kupası için oynuyoruz. İki puan kaybettik. G.Saray da şampiyonluğa gidiyor. Onlar da önemli iki puan bıraktılar" açıklamasında bulundu. Akyel, Gürsoy'un kendisi hakkında övgüyle bahsetmesiyle ilgili olarak da, "Kendisine teşekkür ediyorum. Şu an Trabzonspor'un başarısı için buradayım. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum" diye konuştu.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi