T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 25 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Bağdat'da sessiz ölüm yürüyüşü

Irak'taki insanlık trajedisi sürüyor. Ölümün kol gezdiği ülkede her gün onlarca masum insan yaşamını yitiriyor. Son 48 saat içinde meydana gelen saldırılarda 100'ü aşkın kişi yaşamını kaybetti

Iraklı siyasetçiler hükümet kurma görüşmelerine dün yeniden başlarken, ülkede son iki günde meydana gelen saldırılarda 100'ü aşkın kişi öldü. Irak polisi dün sabah saatlerinde başkent Bağdat'ın doğusunda yedi ceset daha bulduklarını açıkladı. Bu kişilerin tamamı kelepçelenmiş, gözleri bağlanmış ve başlarından vurulmuş halde bir yol kenarında bulundu. Kimlikler konusunda henüz net bir bilgi bulunmuyor ancak Bağdat'taki olayın geçen ay alevlenen mezhep çatışmalarının parçası olabileceğini belirtiyor.

Bu arada, Bağdat'ta düzenlenen diğer saldırılarda ise 11 kişi öldü. Güvenlik kaynaklarına göre, Seydiye mahallesinde bir fırını basan silahlı kişiler 4 kişiyi öldürdü, birini yaraladı. Güvenlik güçlerinin olay mahalline geldiği sırada meydana gelen patlamada da bir polis hayatını kaybetti, bir polis yaralandı. Başkentin batısındaki Yarmuk'ta da polis devriyesine ateş açıldı. Müsademede 3 güvenlik görevlisi öldü, biri yaralandı.

SÜNNİ CAMİSİNDE PATLAMA: 5 ÖLÜ

Bağdat'ın kuzeyinde Taciye'deki işlerine giden elektrik santralı işçilerine düzenlenen saldırıda da 3 işçi öldü. Bağdat polisi, ayrıca Binok ve Kazımiye'de gözleri bağlanarak öldürülmüş 8 kişinin cesedi bulundu.

Irak'ta Sünnilerin gittiği bir caminin girişinde patlayan bomba 5 kişinin ölümüne, 12 kişinin yaralanmasına neden oldu. Polis, Bağdat'ın kuzeyindeki Halis kasabasında bulunan Saad bin Ebu Vakkas camisi girişinde patlayan bombadan dolayı yaralananların çoğunun durumunun ağır olduğunu söyledi. Bu arada, Irak'ın başkenti Bağdat'ın Azamiye Semti'nde 'Azamiye Mahkemesi'ne yapılan baskının ardından' direnişçilerle ABD ve Irak askerleri arasında çıkan çatışmada 5'i polis toplam 6 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı. Adını vermeyen bir mahkeme yetkilisi yaptığı açıklamada, "4 direnişçinin duruşması sırasında silahlı yaklaşık 20 kişi, mahkemeyi basarak içerideki 4 kişiyi kaçırmaya çalıştı.

Başkentte önceki gün düzenlenen bir dizi bombalı saldırıda çoğu polis memuru en az 51 kişi hayatını kaybetmişti. Irak hükümeti, güvenlik güçlerinin ülke genelinde yaptıkları saldırılarda 169 direnişçinin gözaltına alındığını bildirdi. Öte yandan, ABD işgal güçleri Samarra'ya düzenlenen saldırının dün sone erdiğini açıkladı.

Tarık Aziz serbest bırakılıyor

Irak'ta devrilen Saddam rejiminin en çok tanınan yüzü Tarık Aziz'in önümüzdeki günlerde serbest bırakılacağı bildirildi. Aziz'in avukatı Bedi Arif, Tarık Aziz ile birlikte 12 Iraklı eski yetkilinin daha salıverileceğini açıkladı. Arif, Irak haber ajansına yaptığı açıklamada, Aziz'in iki haftadır, Amerikan Arapça sesi radyosu sawa'yı dinlediğini belirtti. Bedi Arif, Arap gazetesi el-Hayat'a geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada Aziz'in köpekler için ayrılmış bir yerde tutulduğunu ve sağlık durumunun çok kötü olduğunu belirtmişti. Bu arada, ABD'nin Irak büyükelçisi Zalmay Halilzad, İran'ı 'Irak'ta direnişçileri desteklemekle' suçladı. Halilzad, "Bizim hükmümüz, eğitim verildiği ve doğrudan ya da dolaylı olarak malzeme tedarik edildiğidir. Ayrıca milislere mali kaynaklar da aktarılıyor" dedi. Halizad, Irak'ta İran'ın Devrim Muhafızları'yla ve istihbarat servisiyle bağlantılı insanlar olduğunu ifade etti. Afganistan doğumlu Büyükelçi, İran'ın bilhassa Irak'ta Mukteda Sadr'ın Mehdi Ordusu'na destek verdiğini söyledi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi