T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 25 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Saygısız karikatürlere anlamlı tepki

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er, Kutlu Doğum Haftası'nın, bu yıl, "Hz. Peygamberi Anma ve Peygamberlere Saygı Haftası" olarak kutlanacağını belirterek, "Bütün dünyayı saran 'karikatür krizi' karşısında Diyanet olarak tepkimizi bu şekilde göstermenin uygun olacağını düşünüyoruz" dedi. Prof. Dr. Er, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın karikatür krizi karşısında itidal ve sükunetle tepki gösterme yolunu seçtiğini vurgulayarak, "Olumsuz ve tasvip edilmeyen davranışlara başvurulmaması gerektiğini her zaman söyledik" diye konuştu.

  • ANKARA


    Şehit generalin varislerine 214 bin YTL'lik yardım

    Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Emin Şirin'in, terörle mücadele şehit olanların ailelerine yapılan yardımlarla ilgili soru önergesine, Jandarma Genel Komutanlığı'nca cevap verildi. Tuğgeneralin varislerine 214 bin YTL yardım yapılırken, albayın varislerine 194 bin YTL, teğmenin varislerine 164 bin YTL veriliyor. Başçavuşun varislerine 162 bin YTL, astsubay çavuşların varislerine 163 bin YTL, uzman jandarma çavuşun varislerine 163 bin YTL, uzman erbaşların varislerine ise 162 bin YTL ödeniyor.

  • ANKARA


    Okul önlerine kamera

    İstanbul Valisi Muammer Güler, okul önlerinde güvenlik önlemlerinin artırıldığını belirtti. Son günlerde okullarda yaşanan olayların önlenmesi için çalışma yürüttüklerini söyleyen Güler, MOBESE'nin genişletilmesi konusunda bir karar alındığını ve yakında ihale yapacaklarını ifade etti. Güler, "Tespit ettiğimiz 349 okulun önüne kamera yerleştirerek hem caydırıcılık sağlamayı hem de failleri tespit etmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.


    Kavak eken sopa biçer

    İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey, çocukların "maganda kültürü"nden korunmaları gerektiğini ve bu konudaki en büyük görevin ailelere düştüğünü bildirdi. Okullardaki şiddet olaylarını değerlendiren Ömer Balıbey, okullarda üst ve çanta aramalarının sıklaştırdıklarını, İstanbul'un okullarında yaşanan olayların da geçen yıla oranla azaldığını belirtti. Ailelerin bilgiledirilmesine yönelik çalışma yürüttüklerini aktaran Balıbey, "Hedefimiz 800 bin aileye ulaşmak ve onlara çocuklarını nasıl koruyabileceklerini öğretmek. Çocuklarımızı bu maganda kültüründen korumamız gerekiyor. 'Kavak eken sopa biçer' diye bir laf vardır" dedi. Balıbey aileleri, çocuklarının çanta ve ceplerini kontrol etmeleri ve çocuklarının öğretmenleriyle diyalog içinde olmaları konusunda da uyardı.

  • İSTANBUL


    Uyuşturucu satıcılarına polis darbesi

    İzmir'de özellikle okul önlerinde "uyuşturucu sattıkları" iddia edilen kişiler tespit edilerek, düzenlenen operasyonla yakalandı. 394 uyuşturucu hap, 8,5 kilogram esrar, 9 gram kokain ve 9 silahla birlikte yakalanan 31 zanlı adliyeye sevk edildi. İzmir polisinin Defne adını verdiği operasyonda, uyuşturucu sattıkları iddiasıyla 4'ü kadın 31 kişi, Emniyetteki sorgularının ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderilen zanlılardan 12'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diğer zanlılar, serbest bırakıldı.


    Öğrenci kavgasına silahlı müdahale

    Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde bir kişi, akrabasını okulda dövdüğü iddiasıyla bir öğrenciyi tabancayla bacağından yaraladı. İbni Sina Lisesi öğrencisi Zafer Ç. ile Mehmet P. (16) okulda kavga etti. Kavga sonrası Mehmet P., eve giderek olayı akrabası İsmail Hakkı U.'ya (27) anlattı. Bunun üzerine İsmail Hakkı U., Zafer Ç.'nin babasına ait berber dükkanı önüne gidip, akrabasını dövdüğü gerekçesiyle Zafer Ç. ile tartıştı. Daha sonra üzerinde bulunan tabancayla ateş eden İsmail Hakkı U., Zafer Ç.'yi ayağından yaraladı. Zafer Ç., hastaneye kaldırılırken saldırgan yakalandı.

  • GAZİANTEP


    700 bagaj arabasını ciple eve götürdüler!

    Atatürk Havalimanı'nda 6 yılda değeri 245 bin YTL'yi bulan 700 bagaj arabası çalındı. Tanesi 350 YTL'ye Almanya'dan satın alınan arabaların büyük bölümünün, gelen yolcular tarafından otoparktan minibüs, kamyonet veya cip türü araçların bagajlarına konularak götürüldüğü öğrenildi. Hırsızlığın önüne geçebilmek için çare olarak jetonlu uygulamaya geçiliyor.

  • SIRRI BIYIK


    İlçemdeki kapkaça çok şaşırdım

    Konya'nın Karapınar ilçesinde çeyizcide çalışan Seher Albayrak, yolda çocuk kapkaççıya çantasını kaptırdı. Albayrak "Karapınar gibi pek çok kişinin birbirini tanıdığı küçük bir ilçede böyle bir olayın yaşanabileceğine hiç ihtimal vermezdim" dedi.


    Tekerlek patladı 17 kilo altın çalındı

    Şanlıurfa'da sipariş üzerine Trabzon'dan yüklediği altınları, Mardin'deki kuyumculara ulaştırmak üzere yola çıkan Osman Genç'in kullandığı kurye aracı, Şanlıurfa-Mardin Karayolu'nda kimliği belirsiz kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Genç, vücuduna isabet eden kurşunlarla yaralandı. Tekerleklerin patlaması sonucunda duran aracın yanına yaklaşan kişiler, araçtaki 17 kilogram altını aldıktan sonra kaçtılar.

  • ŞANLIURFA


    Anne ve babasının dişini söktü

    Bursa'da psikolojik rahatsızlığı olduğu öğrenilen R.T.Ö (40), merkez Yıldırım ilçesi babası İsmail Hakkı Ö (76) ve annesi Ayşe Ö'nün (70) kaldığı eve geldi. Yatalak babasının boğazını sıkarak takma dişlerini aldığı öne sürülen R.T.Ö, daha sonra uykusundan uyandırdığı annesinin ağzındaki altın takma dişleri söküp kaçtı. R.T.Ö, evine girerken güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Zanlı, annesinin dişlerini dereye attığı söyledi.

  • BURSA


    Yozgat'ta kuş gribi karantinası

    Yozgat'ın Akdağmadeni İlçesi'ne bağlı Bahçecik Köyü'nde ölen 5 tavuktan birinde 'Kuş gribi' virüsüne rastlandı. Yozgat Valisi Gökhan Sözer, Bahçecik Köyü'nde ölen tavukların tahlil için İzmir Bornova'daki laboratuara gönderildiğini ve sonucun pozitif çıktığını söyledi. Vali Sözer, tedbir amacıyla köyün karantina altına alınarak, kanatlıların tamamının itlaf çalışmalarına başlanıldığını bildirdi.

  • YOZGAT (A.A)


    Şirin'in evine bir haftada iki kurşun

    Anavatan Partisi İstanbul Milletvekili Emin Şirin'in Ankara Birlik Mahallesi'ndeki evi son bir hafta içinde iki kez kurşunlandı. Emin Şirin olaylarla ilgili şikayetçi veya davacı olmayacağını bildirdi.

  • ANKARA (ANKA)


    Hilal'in cesedi 37 gün sonra çayda bulundu

    Kütahya'nın Aslanapa ilçesine bağlı Haydarlar Köyü'nde, Porsuk Çayı'na düşen 3 yaşındaki Hilal Yılmaz'ın cesedi 37 gün sonra bulundu. Cesedi çaydan çıkarılan minik Hilal gözyaşları arasında toprağa verildi.

  • KÜTAHYA


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi