T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 25 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Başbakan Büyükanıt'ı danışmak için çağırdı

Başbakan Erdoğan ile Büyükanıt'ın 1 saat 55 dakika görüşmesi Ankara'da tansiyonu yükseltti. Kulisler hareketlendi.Tansiyon, Özkök'ün "Başbakanımız, danışmak için çağırdı" sözüyle düştü

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'la Başbakanlık konutunda 1 saat 55 dakika süren bir görüşme yapması Ankara'yı karıştırdı. Birbirinden farklı senaryolar üretilirken, Erdoğan-Büyükanıt görüşmesinin içeriği hakkında bilgi almak için başkentte müthiş bir telefon trafiği başladı. Ankara'da yükselen tansiyonu Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, sakinleştirdi. Orgeneral Özkök, "Sayın Başbakan Kara Kuvvetleri Komutanımıza bazı şeyler danışmak istemiştir, onu çağırmıştır. Neden bu kadar büyütüldüğünü anlamıyorum" dedi. Ankara kulisleri Orgeneral Büyükanıt'ın saat 10.00 sıralarında Başbakanlık konutuna giriş yaptığı haberiyle çalkalandı. Görüşme, Erdoğan'ın basına açıklanan programında yer almadığı için sürpriz olarak nitelendirdi. Muhabirler hemen Başbakanlık Konutu'nun önüne giderken, siyasiler ise televizyonlardan gelecek görüşme ilgili haberleri beklemeye başladı. Başbakanlık kaynakları görüşmeyi uzun süre doğrulamazken, Başbakan Erdoğan'ın makam aracının da konutta her zaman olduğu yere değil, arka bölümdeki garaja çekildiği görüldü. Görüşme uzadıkça, farklı senaryolar üretilmeye başlandı.

ERDOĞAN CEVAPSIZ BIRAKTI

Erdoğan-Büyükanıt görüşmesinin saat 12.00'ye doğru bitmesinden sonra gazeteciler Başbakanlık Konutu önünde bir açıklama yapılmasını bekledi. Ancak, görüşmenin içeriği hakkında herhangi bir bilgi verilmedi. Bunun üzerine hemen telefon trafiği başladı. Siyasiler, Başbakanın yakın çevresini arayarak bilgi almaya çalışırken, gazeteciler ise her kanala ulaşmaya çalıştı. Ancak, bir türlü görüşme hakkında sağlıklı bilgiye ulaşılamadı. Başbakan Erdoğan da Cuma Namazı için geldiği Küçükesat Merkez Camii'nden ayrılırken, 'Sayın Büyükanıt'la görüşmeniz planlı mıydı' sorusuna, "Çok teşekkür ederim. İyisiniz...'' diyerek karşılık verdi. Erdoğan daha sonra konuta dönerek çalışmalarını burada sürdürdü.

HEYECANLANMIŞSINIZ...

Başkentte tansiyon iyice yükselirken, rahatlatan açıklama Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ten geldi. Özkök, Ankara'da düzenlenen bir sempozyumdan ayrılırken, gazetecilerin soruları üzerine şunları söyledi: "Heyecanlanmışsınız. Ama heyecanlanacak bir şey yok. Nadir olmakla beraber genellikle, bazen, Sayın Başbakanımız özel bir konuda kuvvet komutanlarıyla doğrudan konuşmayı isteyebilir. Mesela diyelim ki bir uzay ajansı kuruluyor, 'Hava Kuvvetleri Komutanı gelsin bana bilgi versin' der. O gider bilgi verir. Mesela, diyelim ki Blackseafor operasyonumuz var Karadeniz'de. En iyi bilgiler Deniz Kuvvetleri Komutanı'ndadır. 'Gelsin bana bilgi versin' der. Veya Bekir Kalyoncu Paşa onun danışmanıdır. 'Şu konuda gelsin bana bilgi versin' der. Bunlar veriliyor. Bugün de Kara Kuvvetleri Komutanımıza bazı şeyler danışmak istemiştir, onu çağırmıştır. Neden bu kadar büyütüldüğünü bilmiyorum."

DAVET GELDİ

'Hangi konuda olduğunu öğrenebilir miyiz' sorusu üzerine ise Özkök, "Kara Kuvvetleri'nin normal, rutin işlerine ait, özellikle iç güvenlik harekatına ilişkin görüş alışverişinde bulunmuşlardır. Tabii bunun en iyi adresi Sayın Başbakanımıza sormanızdır. Çünkü o kendilerini davet etmiştir. Şu konuşuldu, bu konuşuldu demem uygun düşmez. Konu bundan ibarettir. Sakın bunu böyle abartmayın. Kamuoyunu da heyecanlandırmayın" dedi. Görüşmenin uzun sürdüğünün belirtilmesi üzerine, Orgeneral Özkök, "O andaki havaya bağlı" diye konuştu.

"Herhangi bir sonuç var mı?" sorusunu yanıtlarken de Orgeneral Özkök, "Hayır yok, onu Başbakan'a sorarsınız. Ama herhangi bir olağanüstü durum yok" dedi. "İç güvenlik harekatıyla ilgili ama değil mi" sorusuna ise Orgeneral Özkök, "Büyük çoğunlukla o" karşılığını verdi.

Erdoğan, Bakan Aksu ile görüştü

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'ün açıklamasıyla Ankara'da heyecan yatışırken, Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile görüştü. Erdoğan, Başbakanlık Konutu'na saat 16:55'te gelen Bakan Aksu ile 15 dakikalık bir görüşmenin ardından buradan ayrıldı. Görüşme nedeniyle Başbakan Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi heyetini yaklaşık 20 dakika geç kabul etti.

Kotlu, spor ayakkabılı koruma

Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Başbakanlık Konutu'nda Erdoğan ile bir araya gelirken, kot pantalonlu ve spor ayakkabılı askeri korumaları da konutun bahçesinde görüşmenin bitmesini bekledi.

Vatandaşlar fotoğraf çekme yarışına girdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt ile yaptığı görüşmenin ardından Cuma Namazı'nı kılmak için Başbakanlık Konutu'ndan ayrıldı. Küçükesat Merkez Camii'ne gelen Erdoğan Cuma Namazı'nın ardından camiden ayrılırken, vatandaşların sevgi gösterileriyle karşılaştı. Başbakan Erdoğan cami çevresinde toplanan vatandaşları selamlayarak bazı vatandaşlarla da sohbet edip hatırlarını sordu. Bu sırada Başbakan ile aynı camide namaz kıldıklarını öğrenen vatandaşlar, kameralı cep telefonlarıyla Erdoğan'ın fotoğrafını çekme yarışına girdiler.

Başbakan Erdoğan, Küçükesat Merkez Camii'nde çevresini kuşatan çocukları da bir süre sevdi. Ardından bütün çocuklara oyuncak dağıttı. Erdoğan daha sonra Başbakanlık Konutu'na dönerek, çalışmalarını burada sürdürdü.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi