T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
P O L İ T İ K A 25 MART 2006 CUMARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

CHP'de Menemen vakası

Muhalifler, Sarıgül'ü desteklediği için CHP'den ihracı istenen Menemen Belediye Başkanı'nı desteklemek için Genel Merkez'de gövde gösterisi yaptı. CHP lideri, ters yoldan geldiği binaya 'Diktatör Baykal' sloganları arasında girdi

Ankara Çevre Sokak'taki CHP Genel Merkezi, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile CHP lideri Deniz Baykal'ın mücadelesinin ikinci ayağına sahne oldu. Menemen Olayları'nı anma törenlerinde Baykal'ı karşılamadığı ve Sarıgül'ü protokolde öne çıkardığı için CHP'den ihracı istenen Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, dün Yüksek Disiplin Kurulu'nda savunma yaptı. Şahin'e destek vermek için İzmir'den gelen 25 otobüs dolusu partili CHP Genel Merkezi önünde eylem yaptı. Polisin geniş güvenlik önlemleri altında Baykal'ı 'İkinci Menemen Olayı istemiyoruz', 'Hepimiz Tahir Şahiniz' yazılı pankatlarla eleştiren muhalif CHP'lilerin Genel Merkez'e yaklaşmasını polis barikatı önledi. Kurulan barikatlar nedeniyle sokak trafiğe kapatılırken Deniz Baykal, genel merkez binasına ters yönden gelmek zorunda kaldı.

'DİKTATÖR BAYKAL'

Baykal'ın binaya gelmesiyle birlikte kalabalık 'Diktatör Baykal', 'Baykal istifa' sloganları attı.
İstanbul Milletvekili Hasan Aydın ve İzmir Milletvekili Muharrem Toprak ile Genel Merkez'e gelen Menemen Belediye Başkanı Şahin de Menemen'deki törenlere geç kaldığı için Baykal'ı karşılamadığını, bu nedenle ihracının istendiğini söyledi. Şahin, "Amaç bellidir. Genel merkez parti içi demokrasiyi, hukuku zedelemiştir. Anti demokratik uygulamalara bir yenisi daha eklenmiştir. Biz demokratik bir mücadele, hukuk mücadelesi veriyoruz" dedi.

Tahir Şahin, yaklaşık iki saat süreyle ifade verdikten sonra genel merkezden ayrılırken, savunmasının bir nüshasını vermediği için Yüksek Disiplin Kurulu'nun tüzük suçu işlediğini ileri sürdü. Polis barikatlarını zor geçen Aylin Sarıgül ise, Tahir Şahin'in eşi Nurdan Şahin'e destek amacıyla geldiğini söyledi. Aylin Sarıgül'ün, polis barikatının arkasına geçerken de bir hayli zorlandığı görüldü. Emniyet görevlilerine, "Benim ne gibi zararım olabilir, ben de partinin bir üyesiyim" diyen Aylin Sarıgül, Genel Merkez'e girerken Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ile karşılaştı. Sarıgül, Öymen'in "Nasılsınız" sorusunu cevapsız bıraktı.

SARIGÜL 'KARARGAH'TA

CHP Genel Merkezi'ne gitmeyen Mustafa Sarıgül ise gelişmeleri, muhaliflerle birlikte İran Caddesi üzerinde tuttuğu bürodan izledi. 'Karargah' diye anılan büroda gelişmeleri telefonla takip eden Sarıgül, eyleme niye katılmadığı yolundaki sorulara, "Ortalığı germek istemedim" cevabını verdi. Sarıgül, Yeni Şafak'a yaptığı açıklamada, 'iyi yönetilemeyen CHP'nin politika üretemediğini' söyledi. Sarıgül, "Baykal, partide ben olayım da başkası olmasın istiyor. Bu mümkün değil" dedi. Baykal'ın halk ile arasına 'yapay duvarlar' ördüğünü söyleyen Sarıgül, bunu ancak kendilerinin ortadan kaldıracağını söyledi.

Baykal ise 1 saat gecikmeyle gelebildiği Genel Merkez'de Parti Meclisi toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını cevapladı. Baykal, ihracı istenen Şahin ile ilgili bir soruya "Kişisel kavgalar, sürtüşmeler, alışılmış eski hastalıklı siyaset artık CHP'de hiçbir şekilde etkili olamayacaktır" cevabını verdi.

  • HABER MERKEZİ / ANKARA

    Baykal yine kafa karıştırdı

    Şemdinli iddianamesinden sonra 'TSK'ya darbe' diyerek hedef saptıran CHP lideri Deniz Baykal, "Görevden almalar burada durur mu bilemem" diyerek yine kafaları karıştırdı. Baykal bu kez de Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'i hedef gösterdi.

    Baykal, CHP Parti Meclisi öncesi soruları cevaplarken, AK Parti'yi masonik bir örgüt olarak niteledi. Baykal, Şemdinli iddianamesinin arkasında Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer'in olduğunu savundu. Baykal, "Türkiye'de uzun bir süreden beri Cumhuriyet'in birikim ve kazanımlarına karşı topyekün bir saldırı harekatı bilinçli olarak yürütülmektedir. Bu harekatın kurmay planlamasının yapıldığı yerlerin başında Başbakanlık ve Müsteşarlığı geliyor. Van'daki iddianamenin siyasal niteliği ağır basan bir iddianame olduğu düşüncesindeyiz. Biz, Van'ın Ankara ile bağlantısı olduğu kanaatindeyiz. Hükümet, açıkça itiraf etmese de herkes biliyor ki, Van iddianamesi dolayısıyla kritik bir güvenlik yetkilisini görevden alıyor. Burada durur mu bilemem."


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi