T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 27 MART 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Mamuşa Belediyesi yardım bekliyor

Kosova'daki tek Türk belediye olan Mamuşa'nın Belediye Başkanı Bütüç, Türkiye ve uluslararası toplumdan yardım beklediklerini söyledi. Prizren'e 15 kilometre uzaklıkta olan Mamuşa, pilot belediye olarak tanımlanan 1.5 yıllık deneme aşamasını geçecek olan Kosova'daki ademi merkeziyetçilik, yani yerinden yönetim kapsamına alınmış beş belediyeden biri. Belediye statüsünü kazanan Mamuşa Kosova'nın biricik Türk belediyesi ünvanını da kazandı. Yüzde 95' i Türk olan beş bin nüfuslu belediyede, halkın yüzde 80'ni tarımcılık, yüzde 20'sı de ticaret ile uğraşıyor. Tarımcılığın daha ileri taşınması ve bir organize sanayi bölgesinin kurulmasının gerekli göründüğü Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, "Sadece Türkiye'den değil, Dünya bankasından, yol yapımı, sulama sistemi gibi projelerin gerçekleşmesine mali destek vermesini bekliyoruz" dedi. Bütüç, Mamuşa'ya Türk askerinden başka kimsenin yardım etmediğini de sözlerine ekledi.

  • PRİŞTİNE (İHA)


    Balkan şehitleri Edirne'de anıldı

    Edirne'de, Balkan şehitleri törenlerle anıldı. Balkan Şehitleri'ni anma törenleri, bu yıl Sarayiçi mevkiinde Balkan Şehitliği'nin su altında olması nedeniyle Şükrü Paşa Anıtı'nda yapıldı. Muhabere Üsteğmen Yılmaz Yaşar, Türklerin altı asır boyunca bölgeyi maddi ve manevi değerlere saygı göstererek yönettiğini hatırlattı. Tören sonrası öğrenciler Balkan Savaşı Müzesi'ni gezdi.

  • EDİRNE


    Oldu mu be müdür?

    Zonguldak Emniyet Müdür Yardımcısı Kadir Kuş, kontrolden geçtiği İstanbul Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden rapor almaya gitmeden önce, tören üniformasını giyerek Atatürk Anıtı önünde yeniden açıklama yaptı. Kuş, bir daha geri dönmeyeceğini söyleyerek, gazetecilerle vedalaştı. İstanbul'a tayin edildiğini söyleyen Kuş, hak etmediği bir rapor verileceğini de ifade ederek, "Bakırköy Akıl Hastanesi'nde akli dengemin yerinde olup olmadığına dair rapor alacağım. Belki yarın bu elbiseyi bir daha giyemeyeceğim. Ancak deliysem gider tedavi de olurum" dedi.

  • ZONGULDAK


    Açık Liseliler, ÖSS bilgilerini düzeltebilecek

    Danıştay'ın yürütmesini durdurduğu Açıköğretim Lisesi Yönetmeliği çerçevesinde 2006-ÖSS'ye müracaat edenler, başvurularının geçersiz sayılmaması için ÖSYM'ye okul bilgilerinin değiştirilmesini isteyebilecekler. ÖSYM, internet sitesinden Açıköğretim Lisesi son sınıftaki öğrenciler için duyuru yaptı. Duyuruda, söz konusu yönetmelik kapsamında 12 Aralık 2005 tarihinden sonra Açıköğretim Lisesi'ne kaydını yaptıran ve Açıköğretim Lisesi'nin son sınıf düzeyindeki öğrencisi olarak 2006-ÖSYS'ye başvuran adayların, 2006-ÖSS başvurularında mağdur olmamak için, isterlerse okul bilgilerini yenileyebilecekleri belirtildi.


    Anzak Yolu'nda problem yok

    Çevre ve Orman Bakanlığı, Avustralya'nın, Çanakkale Savaşı'nda ölen Avustralyalı askerlerin mezarlarının bulunduğu Anzak Koyu'nda yeni bir yol yapılması nedeniyle Ankara'ya nota verdiği haberlerini yalanladı. Çanakkale Savaşları'nın yıldönümlerinde düzenlenecek törenlerde yaşanan sıkışıklığı önlemek için geçtiğimiz yıl "Anzak Yolu" diye de bilinen "Anafartalar Sahil Yolu" yapılmıştı. Yol yapımı sırasında Avustralyalı askerlere ait mezarların tahrip edildiği gerekçesiyle Avustralya'nın tepki gösterdiği öne sürülmüştü. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Başbakan Erdoğan'ın bu ülkeye ziyaretinde Avustralya hükümetince "söz konusu yolun kendileri açısından bir sorun teşkil etmediğinin" belirtildiği vurgulandı. Avustralya hükümetinin bazı talepleri olduğu, bunların da bakanlıkça makul karşılandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Sonuçta Avustralya Hükümeti ile Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Çevre ve Orman Bakanlığı arasında herhangi bir 'kriz' bulunmamaktadır. İki ülke arasında krize sebep olabilecek bir nota da bakanlığımıza intikal etmemiştir."

  • ANKARA


    'Polis hastaları dövdü' iddiası

    Belediye Başkanı Metin Tekçe, Hakkari'de üç gün önce çıkan olaylara karışan hiçbir insanın hastaneye sığınmamasına rağmen, güvenlik güçlerinin buraya baskın düzenlemesine tepki göstererek, polisin personeli, hastaları ve refakatçıları dövdüğünü iddia etti. Belediye Başkanlığı hizmet binasında gerçekleştirilen toplantı, basına kapalı olarak 2.5 saat sürdü. Toplantı sonucunda, özellikle başta vatandaşlar olmak üzere, herkesin daha duyarlı ve sabırlı olması gerektiğini söyleyen Tekçe, özellikle gençlerin hiçbir şekilde tahriklere kapılmamaları yönündeki çağrılarını yinelidi.

  • HAKKARİ


    Barzani'yi suçlayan Kürt yazara hapis

    Kuzey Irak'ta Mesud Barzani'yi gücünü kötüye kullanmakla suçlayan Kürt yazar Kemal Kerim'e 1,5 yıl hapis cezası verildi. Görgü tanıkları, Erbil kentindeki yerel mahkemenin, Avusturya vatandaşı olan Kerim'e 1 yıl 6 ay hapis cezası verdiğini söyledi. Kerim, Aralık ayında yapılan mahkemede 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Daha sonra serbest bırakılan Kerim'in yeniden yargılanmasına karar verilmişti.

  • ERBİL


    Öğretmene fabrika yolu göründü

    Meslek lisesi öğretmenleri, ilk defa okul dışına çıkarak özel sektördeki büyük işletmelerin fabrikalarında kurs görecek. Milli Eğitim Bakanlığı, meslek lisesi öğretmenlerinin hızla gelişen teknoloji ve sektörden kopuk olduğunu tespit etti. Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bunun üzerine öğretmenlere hizmet içi eğitim kapsamında, eğitimini verdikleri ilgili sektörün işletmesinin tanıtılması talimatı verdi. Uygulamanın ilk yılı için, MAN, Renault-Mais, Tofaş, DYO Boya Fabrikaları, Elginkan ECA, Eczacıbaşı, Söğüt Seramik, Schraeider, Baymak, İzocam ve Mercedes-Benz T.A.Ş. ile anlaşıldı.

  • YAKUP BULUT / ANKARA


    Fatih 5 kişinin umudu

    Arkadaşı tarafından kalbinden bıçaklanan ve önceki gün hastanede hayata veda eden Fatih Can'ın karaciğeri, böbrekleri ve korneası 5 hastaya hayat verecek. Lütfi Banat İlköğretim Okulu'nda arkadaşı C.B. tarafından bıçaklanan lise öğrencisi Fatih Can'ın organları 5 hastaya umut oldu. Dün Memorial Hastanesi'nde yapılan ameliyatla Can'ın karaciğeri, iki böbreği ve iki korneası alındı. Fatih Can'ın beyin ölümünün gerçekleşmesinin ardından, ailesi çocuklarının organlarının bağışlanmasını istemişti. Fatih'in karaciğerinin 1954 doğumlu Ünal Yılmaz'a nakledildiği öğrenilirken, doktorlar Yılmaz'ın organ bulunmaması durumunda 2 aylık ömrünün kaldığını belirtti. Fatih'in böbreklerinden biri de Memorial Hastanesi'nde 1984 doğumlu Mesut Göğüslü'ye nakledildi. Diğer böbrek ise Bursa'da uyum sağlanan 4 hastadan birisine nakledilecek

  • İSTANBUL


    Uyuşturucu düşmanları

    Türkiye'de geçen yıl ele geçirilen uyuşturucunun önemli bir bölümü narkotik köpekleri sayesinde bulundu. Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı'nın hazırladığı rapora göre, geçen yıl polis bölgesinde 12 tondan fazla esrar ve eroin, 141 kilo bazmorfin, 40 kilo kokain, 34 kilo afyon, 7 milyondan fazla da captagon ve ecstasy hap ele geçirildi. Ele geçirilen uyuşturuculardan yaklaşık 2 ton eroini, 385 kilo esrarı, 15 kilo kokaini, 26 kilo bazmorfini ve 125 bin hapı narkotik köpekleri yakalattı.

  • ANKARA


    Kadıköy'de 4 araba yandı

    Kadıköy'de park halindeki 4 araçta çıkan yangında, 3'ü kullanılmaz hale geldi. Ataşehir 8. Cadde'de park halindeki 4 otomobil akşam saatlerinde aniden alev aldı. Alevlerin sardığı araçlara Kadıköy İtfaiye ekipleri müdahale etti. 06 AJN 31 plakalı araç itfaiyenin çalışması sonucu söndürülürken, diğer 3 araç ise kullanılmaz hale geldi.Otomobillerden birinin sahibi Hakkı Çetin'in, LPG'li olan aracından olaydan 20 dakika önce indiğini belirterek, yangının kendi aracından mı, yoksa kundaklamadan mı kaynaklandığını bilmediğini söylediği öğrenildi.


    Benzinlikte ölümlü kavga

    Trabzon'da bir otobüs şoförü, benzin istasyonunda vurularak öldürüldü Sivas'tan Trabzon'a yolcu taşıyan 60 AP 959 plakalı otobüsün şoförü Akif Petanoğlu (35), yolcularını bıraktıktan sonra otobüsünü yıkamak üzere havaalanı mevkiindeki bir petrol istasyonuna gitti. Bu arada petrol istasyonuna giren bir otomobildeki kişi ile Petanoğlu arasında bilinmeyen nedenden tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine, kimliği belirlenemeyen kişi Petanoğlu'nu tabancayla başından vurdu. Petanoğlu, olay yerinde öldü.

  • TRABZON (AA)


    Arkadaş şakalaşması kanlı bitti

    Adıyaman'da, kurusıkı tabancayla şaka yapmak isteyen bir kişi, arkadaşını alnından vurdu. Bahçelievler Mahallesi 210 Sokak'ta ÖSS'ye hazırlanmak için köylerinden Adıyaman'a geldikleri öğrenilen M.P. ve M.Y., (19) kiraladıkları evde kurusıkı tabancayla şakalaşmaya başladı. Şaka sırasında M.P., arkadaşı M.Y.'yi alnından vurdu. Talihsiz genç, Adıyaman 82. Yıl Devlet Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Gaziantep Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. M.Y.'nin durumu ciddiyetini koruyor. Arkadaşını şakalaşırken başından vuran M.P. ise polisler tarafından gözaltına alınarak konuyla ilgili ifadesi alındı.

  • ADIYAMAN (İHA)


    Cezaevinden 'vur' emri

    Dün sabaha karşı, Ulubatlı Hasan Mahallesi'nde meydana gelen saldırıda, motosikletli oldukları belirtilen M.K. ile yanındaki iki kişi, M.B.'ye ait büfeye tabancayla ateş etti. Saldırıda Yasin Sarı (27) ile Ahmet Gönültaş (29), yaralandı. Hastaneye kaldırılan Gönültaş'ın hayati tehlikesi sürüyor. Saldırının cezaevinde bulunan Halim Ş tarafından azmettirildiği belirtildi. Polisin yaralıların ifadesi doğrultusunda yaptığı soruşturmada olayla ilgili Şanlıurfa'da TEDAŞ Müessese Müdür Yardımcısı Hasan Balıkçı'nın öldürülmesiyle ilgili tutuklu yargılanan Halim Ş. üzerinde yoğunlaşıyor. M.K.'nin, 2001'de Adana'da işlenen bir cinayet suçundan cezaevinde bulunan Halim Ş. ile aynı davada yargılandığı belirlendi.

  • ADANA (A.A)


    Evi arama para bankada!

    TBMM Şemdinli Komisyonu üyesi ve Yalova Milletvekili Şükrü Önder'in başı hırsızlarla belada. Önder'in Yalova'da şehir merkezindeki 2 katlı evine 15 günde ikinci defa hırsız girdi. 15 gün önce yaşanan soygunda Önder'in eşinin manevi değeri bulunan yüzük ve küpeleri çalınmıştı. Son olayda ise camı kırarak eve giren hırsızların evde ziynet eşyası ve para aradığı, ancak evde kıymetli eşya bulunmaması nedeniyle elleri boş döndükleri anlaşıldı. Eve giren ikinci hırsız AK Parti'li Önder'in ilginç notuyla karşılaştı. Hırsızlara "Bu evde para yok. Para bankada, boşuna evi arama" diye not bırakan emniyet kökenli Önder, emniyet güçlerinden sorumluların yakalanmasını istedi. Önder, bu kadar kısa süre içinde evine ikinci defa hırsız girmesinin dikkat çekici olduğunu sözlerine ekledi.

  • ANKARA


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Kültür | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi