T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
D Ü N Y A 16 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Filistin'de ölüm kalım mücadelesi

Filistin'e uygulanan ambargo dolayısıyla Gazze'de un fabrikaları durdu. Maaşların ödenmesini isteyen bir grup polis, hükümet binasını bastı. Moskova ve Riyad Filistin'e yardım vaadinde bulundu

Hamas hükümetinin işbaşına gelmesinin ardından ABD ve AB ülkeleri tarafından uygulanan ambargo, Filistin halkını zor durumda bıraktı. Karni Kapısı'nın kapalı olması sebebiyle zaten zor günler geçiren halk, bir de para yardımının kesilmesinin ardından sıkıntılı günler yaşıyor. Refah kentinde yaşayan, özürlü 3 çocuk sahibi Hadra Ebu Surur, evindeki tüm erzağın bittiğini belirterek, boş tabak ve erzak kaplarını gösterdi. Un dahil evinde yiyecek hiçbir şeyin bulunmadığını ve kimseden yardım alamadığını söyleyen Surur, "Çocukları nasıl doyuracağımı şaşırdım. Acılarımız her geçen gün artıyor" dedi.

BUĞDAYLAR ÇÜRÜYOR

Refah kentinde un fabrikası işleten Hasan Ebu Gal ise, genelde kapalı olup nadiren günübirlik olarak açılan Karni Kapısı'nın kendilerini büyük sıkıntıya soktuğunu söyledi. Dışardan mal girişi yapılan tek kapı olan Karni'ye güvenip fırınlarla sözleşme yaptıklarını ancak parasını ödedikleri buğdayı İsrail tarafından bir türlü bu tarafa geçiremediklerini söyleyen Gal, "Buğdaylarımız kamyonlarda çürürken biz un fabrikasında oturuyoruz. Yüzde 10 kapasiteyle çalıştığımız zamanlar oluyor. Fırınlarla kontrat imzaladık ama sözümüzü yerine getiremedik. Bunun karşılığında onlara da euroyla ödeme yapmak zorunda kalacağız" şeklinde konuştu.

POLİS İSYAN ETTİ

Maaşlarının ödenmesini isteyen 50 kadar Filistinli polisin, Gazze kentindeki bastığı hükümet binasından ayrıldığı bildirildi. Güvenlik kaynakları, Filistin lideri Mahmud Abbas'ın El Fetih hareketine bağlı oldukları belirtilen polislerin baskın düzenlediği hükümet binasından ateş açmadan ayrıldıklarını belirtti. Kasasında para kalmayan Filistin Yönetimi, 140 bin kadar çalışanın Mart ayı maaşını ödeyemedi.

HAMAS SÖZÜNÜ TUTSUN

Filistin Dışişleri Bakanı Mahmud Zahar, Arap ülkelerini Filistinlilere mali yardım sözlerini yerine getirmeye çağırdı. İlk yurtdışı ziyareti kapsamında Mısır'ın başkenti Kahire'de bulunan Zahar'ın, Arap Birliği delegeleriyle toplantıdan önce Birlik Genel Sekreteri Amr Musa ile bir araya geldiği ve daha sonra örgütün 22 üyesinin temsilcileriyle basına kapalı görüşmelere geçildiği belirtildi. Bu arada, önceki gün Tahran'da Filistin'e destek için düzenlenen bir konferansa katılan Meşal, ABD ve Avrupa'nın askıya aldığı yardımlar nedeniyle Filistin'de oluşan maddi kaybın İran tarafından desteklenerek gi-derilmesi için uğraşıyor" dedi.

  • REFAH

    Rusya'dan mali destek sözü

    Geçtiğimiz hafta ABD'nin ve AB'nin, Hamas yönetimine doğrudan yardımları kestiklerini açıklamalarının ardından dün, Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Rusya'nın Filistin Hükümeti'ne acil mali yardım yapacağını açıkladı. Mahmud Abbas'ın, Rusya'nın parasal yardım yapacak olmasını takdir ettiğini ifade eden Lavrov, "En yakın zamanda Filistin'e finansal yardım yapacağız" dedi. Bu arada, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Sultan Bin Abdülaziz, ülkesinin ABD ile ''eşit koşullarda'' ilişki sürdürdüğünü ve Filistin'deki Hamas hükümetine destek verdiğini söyledi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi