T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 16 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv
Saldıranlar başka okuldan

Ankara Üniveristesi Ziraat Fakültesi'nde 1 kişinin yaralandığı olayda, üniversiteyi basan 20-25 kişilik grubun başka üniversitelerden geldiği öğrenildi. Emniyet birimleri, üniversiteyi basan, bira standını yıkan ve öğrencilere korku dolu dakikalar yaşatan grubun kimler olduğununu tespit etmeye çalışıyor. Şu ana kadar gözaltına alınanların öğrenci olmadığı belirtilirken, sopayla kafasından yaralanan bir öğrenci hastanede ilk tedavisi yapıldıktan sonra taburcu edildi.


THY'den 23 Nisan tarifesi

Türk Hava Yolları (THY), 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle hazırladığı kampanya çerçevesinde, çocuklardan yurtdışı uçuşlarda 23 euro ücret alacak. Avrupa, Ortadoğu, Kuzey Afrika gibi uçuş noktalarına gidecek 2-12 yaş arasındaki çocuklar için 17-23 Nisan haftası 23 euroluk fiyat uygulayacak. Çocukların yanlarında, 1 aylık ücretten bilet alan yetişkin olması şartı arandığı belirtildi.

  • ANKARA


    Kosova'nın ilk özel Türkçe televizyon istasyonu açıldı

    Çok sayıda Türkün yaşadığı Kosova'da ilk özel Türk televizyon istasyonu açıldı. Yaklaşık 6 yıldır yayın yapan Yeni Dönem gazetesi ve radyosunun ardından Yeni Dönem Televizyonu, test yayınlarının ardından Devlet Bakanı Beşir Atalay'ın katıldığı bir törenle açıldı. Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın (TİKA) da destek verdiği Yeni Dönem Televizyonu'nun açılışı törenine katılan Devlet Bakanı Atalay, 4 dilde yayın yapacak Yeni Dönem Televizyonu'nun olup bitenleri doğru olarak halka aktaracağı inancını belirtti.

  • PRİZREN


    Şemdinli tanıkları olay yerinde dinlenecek

    Şemdinli'de meydana gelen olaylarla ilgili 45 tanık, 2 Mayıs'ta patlamanın yaşandığı Özipek Pasajı'nın önünde dinlenecek. Van 3. Ağır Ceza Mahkeme Heyeti Başkanı İlhan Kaya ile üyeler Muammer Balcı ve Ferhat Erbaş tarafından hazırlanan Duruşmaya Hazırlık Tutanağında, aralarında patlamanın meydana geldiği Umut Kitabevi sahibi Seferi Yılmaz'ın da bulunduğu 45 kişinin, tespit ve görgülerine başvurulmak üzere keşif mahallinde dinleneceği belirtildi.

  • VAN


    Şehitlerin gerçek mezarları bulundu

    Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Zerrin Günal, Araştırma Görevlisi Murat Karataş'ın 2.5 yıldan bu yana devam eden "Haritalarla Çanakkale Savaşları" konulu tezinin son aşamaya geldiğini belirterek, yapılan çalışmada birçok mezarlığın gerçek yerinde olmadığının ortaya çıktığını söyledi. Prof. Günal, bir süre sonra tamamlanacak çalışma sayesinde gerçek şehitliklerin yerlerinin kesin olarak belli olacağını ifade etti.

  • ÇANAKKALE


    Nazlı'nın organları üç kişiye hayat verecek

    Şanlıurfa'da dedesine ait silahla oynarken, kafasına isabet eden kurşunla beyin ölümü gerçekleşen lise öğrencisi 16 yaşındaki Nazlı Canbek'in kalp, böbrek ve karaciğeri 3 hastaya nakledilecek. Canbek'in organ alım operasyonunu Malatya İnönü Üniversitesi'nden gelerek yapan Prof. Dr. Sezai Yılmaz, genç kızın karaciğerinin, iki çocuk annesi Zahire Yaman'a, kalbinin ise Gazi Üniversitesi'nde yatan erkek bir hastaya nakledileceğini belirterek bu organ bağışının Ankara'nın doğusundan yapılan ilk bağış olduğunu kaydetti.

  • MALATYA / A.A


    Yüzbaşıyı yakalayan marangoza infaz

    Bahçelievler'de 12 yaşındaki Y.A'ye tecavüz edeceği sırada fark edilince kaçmaya çalışan Yüzbaşı Bülent A.'nın yakalanmasını sağlayan marangoz ustası Kadir Yılmaz ve 23 yaşındaki kardeşi Kerim Yılmaz, aralarında husumet bulunan otoparkçı K.Ç tarafından kurşunlandı. Kerim Yılmaz kalbine isabet eden iki kurşunla hayatını kaybederken, marangoz Kadir Yılmaz da kolundan yaralandı. nMarangoz atölyesi işleten Yılmaz kardeşlerin aralarında husumet olan otoparkçı K.Ç ve yanındaki üç kişiyle tartışması ölümle sonuçlandı. K.Ç, Kerim Yılmaz'a doğru ateş etti. Kerim Yılmaz kalbine isabet eden iki kurşunla öldü. Ağabey Kadir Yılmaz da sol kolundan vuruldu. Olay yerinden kaçan K.Ç ve yanındakilerin takibi sürüyor.


    Eşinin parasını kaptırınca kalp krizi geçirdi

    Kadıköy'de, eşinin emekli maaşını alan dolandırıcının peşine düşen emekli bir kişi kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti. Aynur Baturay'ın bankadan çektiği bin 975 YTL emekli maaşını, kendisini banka personeli gibi tanıtarak almak isteyen dolandırıcıyı kovalayan Ayhan Baturay yorgun düşerek evine fenalaşarak döndü. Kısa bir süre sonra kalp krizi geçiren Baturay, hayatını kaybetti. Baturay'ın ölümüne sebep olan Nizamettin T. tutuklanıp cezaevine gönderildiği sırada vicdan azabı çektiğini belirterek paranın yerini polislere gösterdi.

  • İSTANBUL


    Bombacı pişmanlıktan yararlanmak istedi

    Gaziosmanpaşa'da hakim ve savcıları taşıyan İETT otobüsünde bulunan bombayla ilgili olarak tutuklanan PKK militanları E.Ö, Ş.Ş. ve 4 arkadaşları pişmanlık yasasından faydalanmak için polise başvurdu. İfadesinde bombayı patlatması için kullanılan telefonu, kimse ölmesin diye bilerek açmadığını söyleyen E.Ö. ile kadın bombacı Ş.Ş. ve patlayıcıyı birlikte yerleştirdiği İ.K'nın, Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak için başvuru yaptıkları, kendilerini savunmaya gelen iki avukatı da kabul etmedikleri belirtildi.

  • SALİH AYDIN / İSTANBUL


    1001 dilek Deniz Feneri ile gerçek oluyor

    Deniz Feneri Derneği'nin düzenlediği '1001 Dilek 1001 Çocuk" kampanyası kapsamında İstanbul Metrosu'nda düzenlenen 'Çizgilerle Yoksulluk' sergisinde, Türkiye'nin dört bir yanından gelen çocukların dileklerini anlattığı mektup ve resimler sergilendi. Serginin açılışı, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu tarafından yapıldı. 2 bin 500 mektup ve resim arasından seçilen 38 örnek, Taksim İstanbul Metrosu'nda, 39'u da Levent İstasyonu'nda sergileniyor. Bİr hafta İStanbul'da kalacak olan çocukların mektuplarında istedikleri hediyeler, Deniz Feneri Derneği tarafından karşılanacak.

  • SEDA BAŞTUĞ


    Çocuklardan dünya barışına destek sözü

    Uluslararası Çocuk Halkoyunları Festivali'nde buluşan Türk ve yabancı çocuklar, farklı kültür, din ve dillere sahip olmalarına rağmen, bir arada yaşayabileceklerinin örneklerini sergilediler. Bahçelievler Özel Şirinler Kolleji'nin, Bahçelievler Belediyesi'nin katkıları ile gerçekleştirdiği '1.Uluslararası Çocuk Halk oyunları Festivali' Şirinevler Meyedanı'nda düzenlenen gösteriyle start aldı. Festivale katılan Türk, Bulgar ve Çinli çocukların gösterilerini meydanda toplanan vatandaşlar ilgiyle izlediler. Festivale Çin'den katılan minik çocuklar, "Dünya barışını çocuklar tesis edecek. Dünya liderleri, biz çocukların birlikteliğinden önemli ders alsınlar" dediler.

  • OKTAY MEHMET


    Vali Yavuzdemir hastalandı

    Trabzon Valisi Hüseyin Yavuzdemir, rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Meclis Haber Dergisi'nce "Yılın Valisi" seçilen Hüseyin Yavurdemir, önceki gün Ankara'da düzenlenen törende ödülünü aldıktan sonra THY uçağıyla Trabzon'a dönmek için Esenboğa Havalimanı'na giderken, aşırı terlemeyle göğsünde ağrı hissetti. Yavuzdemir, Trabzon'a geldikten sonra Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Kardiyoloji servisinde müşahade altına alınan Yavuzdemir'in tetkiklerinde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmadığı, kalp göstergelerinde bir yükseklik belirlenmediği, ancak önlem amacıyla 24 saat gözetim altında tutulmasına karar verildiği bildirildi. Geceyi Kardiyoloji Servisi'nde geçiren Vali Yavuzdemir'in durumunun iyi olduğu ve dün taburcu edildiği bildirildi.

  • TRABZON

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Dizi | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi