T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 11 NİSAN 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

En zayıf halka kim?

Hüseyin
Korucuoğlu
Lig macerasında sona doğru yaklaştıkça bazı takımlarımız "olmak yada olmamak" turlarına başlarken, bir kısmı ise ipi en önde göğüslemenin telaşında.... Bazıları ise içindeki safraları dökmekle meşgul. Ancak bu temizlik(!) işine girişenler bunun bir bumerang olduğunu ve sonunda dönüp kendilerini vurduğundan habersiz gibiler...

Önce "Ahmet Dursun, Seba gitsin" diye organize edilen bu hareket, daha sonra "bilgililerin de" yollarına taş koyarak genişledi. Şimdi futbolculara kadar halka halka büyüdü. Tribünlere göre, "Youla futbol cahiliydi, Adem Dursun sahadaki hayalet, Çağdaş da adı kadar çağdaş değil."

Evet Çağdaş da gitsin? O gidince tüm sorunlar çözülecek mi? Tek çözüm bu mu? İki yılda gelen ve gidenlerin listesi nüfus idaresindeki kütük defterine döndü. Hatayı başka bir hata ile kapatmak sorunları çözmenin yolu olamaz.

Borç almış başını gidiyor, gelenler de önce kurtarıcı, sonra hain oluyor, kimseye yaranamıyorlar. Hatırlayın bu oyuncular gelirken, kimlerin avucunun içinden kaçırıldığı gururla tefrika edilmişti...

Şurası da bir gerçek, yıkmak kolay, yapmak zordur. Şairin dediği gibi, "İki ırgatla iner şimdi Süleymaniye / Ama gel kaldıralım dendi mi, heyhat, o zaman / Bir Süleyman daha lazım yeniden, bir de Sinan..."

"Beşiktaş, bu kafayla 10 yıl daha şampiyon olamaz" sözü ağır, maksadını aştığına şüphe yok, ama boş değil... Birgün önce yaptığını diğer gün yıkarsan binayı yükseltemezsin. Her yıl kadroyu tepeden aşağıya yenilemek büyümenin değil, kaosun işaretidir. Kaos da krizin ayak sesleridir, başarının değil...

Dipteki kopan fırtınaya gelince....

Diyarbakırspor, Malatyaspor ve Samsunspor sezon başından beri ayakları dolaşıp düz yolda o kadar tökezlediler ki, şimdi en zayıf halka olmamak için yokuş yukarı koşmak zorunda kaldılar. Malatya ve Samsun son barutlarıyla birer puan çıkarabildiler. Yarışın sonu yaklaştı, ancak heybede azık yetersiz. Ama "çıkmadık candan da ümit kesilmez" deyip yola devam ediyorlar.

Bakalım nefesleri sonuna kadar yetecek mi...

F.BAHÇE-SİVAS: 3-0
Ligde üst üste 6. galibiyetini alan Fenerbahçe'de Rüştü, 407 dakikadır rakip forvetlere kalesini kapattı. Sarı-lacivertliler, hali hazırla ligin en az gol yiyen takımı durumunda. Sivas ise deplasmanda 10. maçından da boynu büyük ayrıldı.

D.BAKIR-G.SARAY: 1-3
Sarı-kırmızılılar 12 hafta sonra ilk kez ilk çeyrekte topu ağlarında görürken, Mondragon'un da gol orucu 227 dakika sürdü. G.Saray'ın 15 maçtır bileği bükülmezken, Diyarbakır, 17. mağlubiyetini alarak bu alandaki birincili kimseye bırakmadı.

G.BİRLİĞİ-TRABZON: 1-0
Sahasında son 7 maçında 6. galibiyetini alan Başkent ekibi, UEFA için dev bir adım atarken, bu maçta rakibinin 6 katı faul (24) yapması haftanın en ilginç olayıydı. 4 maçta 3. yenilgisini alan Trabzon ise, üst üste ikinci deplasmandan da eli boş döndü.

BEŞİKTAŞ-MALATYA: 2-2
Son 4 maçtır ilk golü yeme alışkanlığındaki Beşiktaş'ta A.Hassan 14 maç sonra golle tanıştı. Siyah beyazlılar, sahasında kazandığından (22) daha çok puan (23) kaybetti. Malatya'da ise Mert 5. golünü kaydederek takımının en skorer oyuncusu oldu.

KAYSERİ-A.GÜCÜ: 1-2
Kayserispor'un serbest düşüşü önlenemiyor. 5 maçta sadece 2 puan toplayabilen sarı-kırmızılılar'da golcü Gökhan da suskunluğunu 5 maç sonra bozdu. Umut ile coşan Ankaragücü ise, dış sahada 17'a ulaşıp evinde topladığı puanların (16) üzerine çıktı.

Ç.RİZE-V.MANİSA: 4-1
Bu sezon ilk kez bir maçta 4 gol atmayı başaran Karadeniz ekibi, en farklı galibiyetine ulaştı. Bu maçta 3 kırmızı kart gören Vestel ise, sezonki sayısını 10 yükselterek tartışmasız liderliğini sürdürdü. Ege temsilcisi faullerde de ilk sırada bulunuyor.

ANKARA-G.ANTEP: 3-0
Ligdeki en farklı galibiyetini alan Ankaraspor, ilk kez üst üste sevinebildi ve alt sıralarda bağını büyük ölçüde kopardı. Gaziantep ise 2 hafta sonra deplasmanda yıkılırken, 4 maçtır da rakip kaleleri yoklayamıyor.

DENİZLİ-K.ERCİYES: 1-1
5 haftadır 3 puan sevinci yaşayamayan Denizlispor, bu maçlardan sadece 2 puan çıkararak düşme korkusunu yeniden şiddetli biçimde hissetmeye başladı. Kayseri ekibi ise, dış sahada kazanamama sayınını 11'e çıkardı.

SAMSUN-KONYA: 1-1
Galibiyetin hasrete değil karasevdaya dönüştüğü Samsunspor ise, üst üste 4. kez berabere kaldı. 10 haftadır kazanamayan Samsun, evinde sadece 1 kez sevinebildi. Konya ise, 3 haftalık galibiyet serisi bu maçla sona erdi.

HAFTANIN TAKIMI

Ankaragücü
Kayseri deplasmanında akıllı bir oyunla güçlü rakiplerini yenerek ligde kalma garantisini elde etti ve geleceğe umutla bakmaya başladı.

HAFTANIN HAKEMİ

Kuddusi Müftüoğlu (Denizli-K.Erciyesspor)
Ev sahibi yönünden tansiyonu yüksek maçta, kararlarındaki isabet ve topu oyunda tutma gayretiyle olumlu not aldı.

HAFTANIN CEZALILARI

  • SARI KART: Szymkowiak (Trabzonspor), Bekir (Gaziantepspor), Fatih (Denizlispor) Emre (K.Erciyesspor), Gökhan (Kayserispor)
  • KIRMIZI KART: Serkan (Ç.Rizespor), Bülent, Johana, Meduna (V.Manisaspor), Jaba (Ankaraspor)

    HAFTANIN MAÇLARI

    MİLLİ MAÇ/ ÇARŞAMBA: 19.00 Azerbaycan-Türkiye (özel)

    SÜPER LİG/ CUMARTESİ: 16.00 Malatya-Kayseri, 16.00 Denizli-Samsun, 18.30 Trabzon-D.Bakır, 21.00 V.Manisa-Fenerbahçe PAZAR: 14.30 Sivas-Ankara, 14.30 K.Erciyes-G.Birliği, 14.30 A.Gücü-Konya, 16.00 G.Antep-Beşiktaş, 19.00 G.Saray-Ç.Rize


    Metin BADEMLİ

    Bayraklar, düdük oldu

    Zirvede Fenerbahçe-Galatasaray birbirinden kopmuyor. UEFA için 4 takım kıyasıya mücadele ediyor ve aşağıda 5 takım lige tutunabilmek için her hafta final oynuyor. Böylesine gergin ortamda hakemlerin işi çok zor. Dahası, onları görevlendiren Merkez Hakem Kurulu'nun... Çünkü hem hakem sayısı azaldı hem de yardımcı hakemler maçları yönetmeye soyundu!

    Erol Ersoy ile İsmet Arzuman, ikinci yarının 4.haftasından itibaren Gaziantep-Trabzonspor ve V.Manisa-Samsunspor maçlarından bu yana ortada yok! Cem Papila, 8.haftada V.Manisa-Denizlispor karşılaşmasında düdük çaldı, maç bekliyor. Eldeki mevcut hakemlerden de Selçuk Dereli, Yunus Yıldırım ve Vedat Yüksel her hafta maçta. Ligin ilk yarısında 4 maça çıkan yardımcı hakem Cemal Gemici ise Ali Aydın göreve başladığından bu yana 12 haftada 8'nci lig maçına çıktı ve çoğu maçta bayrağı bırakmış, düdük çalıyor. İşte Fenerbahçe-Sivasspor maçındaki oyuna müdahaleleri ve hakem Demirlek'i tereddütlü olduğu pozisyonda yanlış penaltı kararına iten ikazı.. Maç o dakikada bitti..Bu yıl ikinci kez Kadıköy'e gelen Bülent Demirlek ise maça konsantre olamadığı için eski formundan uzaktı. Topa-rakibe müdahaleleri değerlendirmekte zorlandı, çok düdük çaldı. Zaman zaman avantaj uygulamasını unuttu ve tempoyu düşürdü. Kartları yerinde kullanamadı. Penaltı pozisyonunda ele çarpan top için yardımcısına bakması, maçtaki performansı bakımından en önemli ölçü.

    İlk yarıda Ankaragücü'nün bir deplasman maçında düdük çalan Cüneyt Çakır, ikinci yarıda 2 kez Ankaragücü ile deplasmana geldi. Başkent ekibi bu üç maçı da kazandı. Çakır, bu sezon Kayserispor'un Kayseri Atatürk Stadı'ndaki ikinci maçına çıktı. Sarı-kırmızılı ekip bir puan alabildi.

    Geçen hafta Galatasaray-Gençlerbirliği maçında tartışılan kararlarıyla skor tabelasını etkileyen Fırat Aydınus ise başarılı bulunmuş olacak, bu hafta ödül olarak Ç.Rizespor-V.Manisaspor maçında görevlendirildi ve 4 kırmızı kart ile yine maçın önüne geçti. Yunus Yıldırım, Gençlerbirliği-Trabzonspor maçını en az hatayla tamamladı.


    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi