T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
Y A Z A R L A R 17 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Turgut KOLOĞLUGİL

Bataklıkta bale olmaz

Başlıktaki yakıştırmamız Beşiktaş içindir... Bugün için siyah-beyazlı formayı giyenlerin mükemmelden vazgeçtik, iyi futbol oynamaları bataklıkta bale yapılmasıyla eşdeğerdir. Akılları bir değil kırk karış havada olanlar, futbol adına şayet güzellikler verirlerse, o zaman bataklıkta da yapılmasına şaşmayız.

Beşiktaş'ın artık ligin sıradan bir takımı olduğunu gün ışığı kadar aşikar. G.Antep deplasmanının 90 dakikalık tüm zamanını dilimlere bölersek Beşiktaş'ın geçer notu sınıfta kalır. Öylesine hareketler öylesine şaşkınlıklar gördük ki, ağızlarımız bir değil beş karış açık kaldı.

G.Antepspor'un ligdeki yeri ve durumu belli. Puan, puanlar altın değerinden de öte. Beşiktaş'ın kovaladığı lig üçüncülüğü de aynı değerde sayılır. Ancak gelin görün ki bizim Kartal bellediğimiz Beşiktaş, maçın bazı bölümlerinde kanat çırpıverdi. Kalanın da ise sürüngen oldu dersek, abartmış sayılmayız.

Gökhan Güleç'in attığı galibiyet golü, akıllarda "Beşiktaş farklı kazanabilir" düşüncelerini üretti. Ancak bu santra sonrasında yenilen golle bitiverdi. Beşiktaş ceza alanına 35 metreden gelen hava topu, filelere giderken sahadaki siyah-beyazlı futbolcular bizler gibi tribündeydi adeta. İbrahim Toraman, Koray Avcı, Gökhan Zan şandel inen topa yükselme ya da hakim olma becerisini gösteremedi.

Beraberlik gölü, G.Antepspor'un sahadaki ayaklanmasını sağladı. Baktılar ki Beşiktaş boş, doğrusunu söylemek gerekirse gerisi de hoş. Futbol adına, futbol düşüncesi adına tasarlanan hiçbir tatbikatı sahaya indiremeyen Beşiktaş'ın düştüğü kötü hallere güler olduk. Orta sahanın bir karış ileri çıkamaması, gol yerinde oynayan futbolcuların elden ayaktan düşmesi Kartal için geçer akçeydi. Bobo'nun, fuzuli işgalde olduğunu dosta düşmana herkes gördü. Siyah-beyazlı formayı giyenler içinde iyi olanı seçmek cımbızla taş toplamak kadar zordur. Gökhan Zan ve İbrahim Toraman'ın defansın gerisinde yan yana oynayamayacakları G.Antep'te dün kendini belli etti. Orta sahaya çıkan Koray'ın isabetli paslarla oynaması, Beşiktaş'ın G.Antep kalesine gitmesine yetmedi. Gökhan Güleç, Ahmed Hassan beyhude çaba ve çırpınışlar içindeydi.

G.Antepspor belki de kendini ateş çemberinden kurtaracak galibiyeti son anda kaçırdı. Samet Aybaba'nın futbolcu değiştirerek güç katmak istediği bu takım aslına bakarsanız düzenini kaybetti. Savruk, bilinçsiz ve en önemlisi amaçsız oynayan Beşiktaş'ın bu deplasmanda alabileceği en iyi sonuç beraberlikti ve de öyle oldu.


Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi