T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 23 NİSAN 2006 PAZAR
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Sistem başarıya ceza vermek üzerine kurulu

Kamuda kalite standartlarını yükselten çabayı cezalandıran bir sistem olduğunu söyleyen Ahmet Ertürk, "Devlette başarı için üst limit var, limiti aşarsanız cezalandırılıyorsunuz" dedi

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, kamu yönetimindeki sistemin başarılı görevlileri cezalandırdığını söyledi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi'nin düzenlediği toplantıda konuşan Ertürk, özel sektörde çalışanların gösterdikleri performans için bir üst sınır konmadığını, kamu kesiminde ise üst sınır bulunduğunu öne sürdü. Ertürk, şunları söyledi: "Kamuda bir üst limit vardır. Onun üstüne çıkarsanız sistem bir şekilde dışarı atar, cezalandırır. Bugün bizler, TMSF çalışanları, borçlulardan, suçlulardan gelen tehditlerden geri kalmayan böyle bir tehditle daha karşı karşıyayız. Bu, kamu yönetiminin kalite standartlarını üst tarafa zorlayan çabanın cezalandırılacağı korkusudur. Bugün biz, kamu müessesesi, Ankara'da etkili ve yetkili insanlar olarak etkisiz kalabiliyoruz."

EKONOMİDE ULUSALCILIK OLMAZ

Geçen dönemde bir yönetmeliğe ihtiyaçları olduğunu, yönetmeliğin 4,5 ay süren çabayla ancak çıkarabildiğini kaydeden Ertürk, "Biz bunu yaşıyorsak Ankara'da işi olan insanların neler çektiklerini daha iyi anlıyorum" dedi. Banka hortumlamalarından daha önemli olanın bu 'yönetim krizleri' olduğunu söyleyen Ertürk, krizin, bazen kaçınılmaz olabildiğini ancak iyi yönetilmesi durumunda en az zararla çıkmanın mümkün olduğunu söyledi. Bankacılık sektörüyle milliyetçiliğin bağdaşmadığını da ifade eden Ertürk, "Ulusalcılık ekonomiye sirayet etmişse bu ürkütücü bir gelişme olur. Bu, yeni bir servet bölüşüm mekanizmasına dönüşebilir. Ulusal olan ve olmayan diye ayrılabilir" diye konuştu.

HORTUM PARASI DAĞITILDI

Batık bankalardan yalnızca banka sahiplerinin değil geniş bir kesimin nemalandığını, ortaya çıkan 50-60 milyar dolarlık batığın nereye gittiğini kimi zaman kendilerinin de bulamadığını ifade eden Ertürk, "hırsızın yakalanmasına karşın paranın ortada olmadığı" bir durumun yaşandığını kaydetti. Bu bu paranın "değişik hortumlarla dağıtıldığını" öne süren Ertürk, "Geride ancak birkaç şirket kalmış. Bu kadar ses çıkaran iş, yakalayabildiğimiz ve satmak için uğraştığımız mallardır" dedi.

  • İZMİR

    TMSF'ye 20 bin dava açıldı

    Yaptıkları çalışmalarla "örnek müessese" olmaya çabaladıklarını ve sorumluluk altına girmeye çekinmediklerini ifade eden TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, "Hakkımızda sadece İmarbank ile ilgili 1000, toplamda ise 20 bin dava var. Şahsıma karşı Polonya'da bir tane açılmış bir dava var galiba. TMSF çalışanlarının şahısları aleyhine açılmış onlarca dava var" dedi. Kamuda yerleşmiş olan "devlete yapılan hizmet cezasız kalmaz" özdeyişinin de artık demode olduğunu kaydeden Ertürk, yaptıkları çalışmalara toplumun yaptığı övgülerin yeni anlayışı desteklediğini dile getirdi.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi