T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
E K O N O M İ 24 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Türkiye'nin IMF'deki temsil hakkı artıyor

Türkiye ekonomisinin performansının ve öneminin arttığını kaydeden Bakan Ali Babacan, IMF'deki temsil hakkının da bu öneme paralel olarak yakında artırılacağını söyledi

Devlet Bakanı Ali Babacan, Türkiye'nin gelişen ekonomisine oranla Uluslararası Para Fonu'nda (IMF) daha fazla hisse sahibi olmasının planlandığını söyledi. Babacan, IMF ilk kurulduğunda, ülkelerin farklı kota ve söz hakkı bulunduğunu ancak Türk ekonomisinin öneminin geçen zaman içinde artmasına karşın, bunun, IMF'deki hissesine yansımadığını söyledi. Babacan, bu konuda IMF Başkanı Rodrigo de Rato'nun göreve ilk geldiği anda bu görüşün iletildiğini de söyledi. Türkiye'nin IMF'de az hissesinin olmasının, borçlanma maliyetlerine de yansıyan bir unsur olduğunu belirten Babacan, 0.46'lık bir kota bulunduğunu, yeni ekonomik verilere göre bunun 0.21 kadar artırılması yani 0.67'ye çıkarılmasının istendiğini kaydetti.

4 ÜLKENİN PAYI ARTACAK

Bu konunun IMF ilkbahar toplantıları çerçevesinde de ele alındığını ve Türkiye gibi Kore, Çin ve Meksika'nın da payının arttırılmasına sıcak bakıldığını belirten Babacan, "Bu Türkiye açısından sevindirici bir şey" dedi. IMF'den bir heyetin 8 Mayıs'ta gözden geçirme çalışmaları için Türkiye'ye geleceğini hatırlatan Babacan, bu gözden geçirmenin, "daha az yoğun" olduğunu belirtti. Babacan, 2007'deki yapısal reformların daha çok AB müzakereleri çerçevesinde yürütüleceğini de ifade etti.

Babacan, ABD'ye gelen heyette yer alan Durmuş Yılmaz'ın belirlenmesindeki kriterlere ilişkin bir soru üzerine de şunları söyledi: "Açıkçası Merkez Bankası Başkanı veya herhangi bir atama için, aile, akraba üzerinden yorum yapılmasını doğru bulmuyorum. Modern çağı yakalamış Türkiye'ye bunlar yakışmaz. Bizim ölçümüz, memlekete hizmettir."

  • WASHINGTON

    Babacan, Rato ile biraraya geldi

    Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Rodrigo de Rato ile IMF binasında bir görüşme yaptı. Bakan Babacan, IMF ve Dünya Bankası'nın ilkbahar dönemi toplantıları çerçevesinde Washington'da bulunuyor. Devlet Bakanı Babacan ve beraberindeki Hazine ve Merkez Bankası'ndan oluşan Türk heyeti, IMF Başkanı Rodrigo de Rato ve IMF Birinci Başkan Yardımcısı Anne Krueger'in de yer aldığı bir heyetlerarası toplantıya katıldı. Bakan Babacan, bugün temaslarını tamamlamasının ardından, yatırım kuruluşlarıyla görüşmelerde bulunmak üzere New York'a geçti.

  • WASHINGTON

    İstihdam vergileri için çalışmalar var

    İstihdam üzerindeki vergilerin düşürülmesine ilişkin bir soruyu cevaplayan Babacan, Türkiye'de bu vergilerin çok yüksek olduğunu ve bütçe hedefine zarar vermeden, istihdam üstündeki yükün azaltılması yönünde bir ekip çalışması yapıldığını kaydetti. Babacan, ekip çalışması tamamlanıp rapor hazırlanıncaya kadar bu konuda ayrıntıya girmek istemediğini belirtti. Babacan, istihdam üzerindeki vergilerin düşürülmesinin, istihdama olumlu etkide bulunacağını kaydetti.

    IMF'nin 2009 yılı toplantısına talibiz

    Bu arada Babacan, IMF'nin 2009 yılı toplantıları için Doha ve Kahire ile birlikte İstanbul'un da aday olduğunu ve altı ay önce Türkiye'nin bu yönde girişim başlattığını kaydetti. Bu çerçevede Türkiye'nin tüm başkentlerde büyükelçilikleri aracılığıyla çaba sarf ettiğini ve İstanbul'un uygunluğunu değerlendirmek üzere çalışmalar yapılacağını ifade etti. Babacan, 184 ülkeden 16 bin kişinin ve ekonomistlerin katıldığı bu toplantıların İstanbul'da yapılmasının Türkiye için çok iyi olacağını belirtti.

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  •    İş'in Sırrı

    ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi