T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
G Ü N D E M 24 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Çocuklardan büyük mesajlar

23 Nisan'ı günlerdir büyük bir heyecanla hazırlandıkları gösterileriyle renklendiren çocuklar, törenler sırasında trafikten eğitime, terörden okullardaki şiddete kadar birbirinden ciddi mesajlar vermeyi de ihmal etmedi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yurt genelinde düzenlenen törenlerle kutlandı. Çocukların gösterileriyle renklenen törenlerde miniklerin verdiği 'mesajlar ise dikkat çekti. İstanbul'da yaşayan çocuklar trafik problemine dikkat çekip, bu sorunun çözülmesi için talimatlar verirken, Duyarbakırlı çocuklar ise toplumsal olaylarda çocukların kullanılmasını ve polisle karşı karşıya gelmesini engellemek için, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kent genelinde spor alanları kurmasını önerdi. İstanbul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında Ali Sami Yen Stadı'nda tören düzenlendi. Tören, İstanbul Valisi Muammer Güler, 1. Ordu Komutanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın öğrencilerin ve halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Konuşmaların ardından okullar tarafından geçit töreni yapıldı. Geçit törenine, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 23 Nisan için davet ettiği Endonezya, Polonya, Bulgaristan, Kore, Tayland ve Tayvan'dan öğrenciler de katıldı. Geçit töreni sırasında "Elimizden tutun bizi de okutun'', "Baba beni okula gönder'' yazılı pankartlar dikkati çekti.

KOLTUĞA OTURAN TALİMAT YAĞDIRDI

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın makamına oturan Feriköy İlköğretim Okulu öğrencisi Betül Arslan İstanbul'un en önemli sorununun trafik olduğunu belirterek "Metro çalışmaları hız kazansın, deniz taşımacılığı geliştirilerek karayolu trafiği hafifletilsin" talimatlarını verdi. Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın makamına oturan Kağıthane Zuhal İlköğretim Okulu'ndan Ozan Tepe de trafik sorununun çözülmesi için 3. köprü yapılmasını istedi. İstanbul Valisi Muammer Güler'in makamına ise Beyoğlu Cihangir İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Edip Can Evcil oturdu. Evcil, ilk olarak eğitimin sorunları ile ilgilenmeyi düşündüğünü belirtti. Evcil, Türkiye'de, örf ve adetlere göre bazı yerlerde kızların okula gönderilmediğini ifade ederek, "Bu ilkel bir inanç. Kızları okula gönderirsek, ülkemiz büyük başarılar kazanır'' dedi. Edip Can Evcil daha sonra, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Balıbey'i telefonla arayarak, kızlarını okutmayan ailelerin evlerine müfettiş gönderilerek denetlenmesini istedi. Diyarbakır'daysa valilik makamına oturan 12 yaşındaki Veysel Ayan, toplumsal olaylarda çocukların kullanılmasını ve polisle karşı karşıya gelmesini engellemek için, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün kent genelinde spor alanları kurmasını önerdi. Ankara, Van ve Uşak'ta ise törenler, yağmur nedeniyle iptal edildi. 19 Mayıs Stadyumu'nda düzenlenen tören Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik ve beraberindeki heyetin üstü açık bir arabayla stadyumda tur atarak çocukların bayramını kutlaması ile başladı. Çelik'in konuşması sırasında yağmur yağmaya başlayınca tribünlerdeki bir grup öğrenci, alkışlarla tempo tuttu. Yağmurun hızını arttırması üzerine törenin gösteriler bölümü iptal edildi. Adana'daki kutlamalar sırasında ise sıcak hava nedeniyle bazı öğrenciler baygınlık geçirdi.

CANLI BOMBA PANİĞİ

Öte yandan Kastamonu Gazi Stadı'nda yapılan kutlamalarda, canlı bomba ihbarı yapılması paniğe neden oldu. Canlı bomba olduğu şüphesiyle aranan bir kişinin üzerinden herhangi bir düzenek çıkmadı.

'ÇARŞAF' FIRÇASI

Bu arada Çorlu'daki geçit töreninde Cumhuriyet öncesi, Cumhuriyet dönemi ve günümüz kıyafetlerini sergileyen öğrencilerden 'çarşaflı olanlara' 5'inci Kolordu Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın tarafından tepki gösterildi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Zafer Altunkozaoğlu'nu yanına çağıran Korgeneral Yalçın, "Müdür, bu okullar sana bağlı sorumlusu da sizsiniz. Sanırım sorumlular hakkında gereğini yaparsınız'' dedi.

  • FERHAT ULUDAĞLAR
  • İSMAİL ZELVİ
  • SALİH AYDIN
  • MUSTAFA KEMAL ŞEN

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi