T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
S P O R 24 NİSAN 2006 PAZARTESİ
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Son Dakika
 
 
  657'liler Ailesi
  Ankara'da Şafak
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

Ağızda sakız fuar fuar gezdiler

Soyunma odasında bir F.Bahçeli'nin, "G.Saraylılar fuar fuar geziyor. Ağızlarında sakızla, 'Kadıköy'e gider yeneriz' diyorlar" sözleri, takım arkadaşlarını hırslandırmaya yetti. "Belki seneye yokum" diyen hasta taraftardan gelen mektup da motivasyonu doruğa çıkardı.

F.Bahçe'nin farklı kazanarak şampiyonluk yolunda yeniden avantaj yakaladığı derbi maçın en çarpıcı yanlarından biri, sarı-lacivertli oyuncuların inanılmaz hırsıydı. Bu hırsın oluşmasındaki en önemli faktörlerden biri ise G.Saraylı futbolcuların, rahatlığı ve küçümseyen tavırlarıydı. Takımın önemli isimlerinden birinin maç öncesindeki şu sözleri, G.Saraylılar'ın F.Bahçe'yi nasıl hırslandırdığını ortaya koyuyordu: "Biz

G.Saray'ın mücadelesine ve yarıştaki performansına her zaman saygı duyduk. Ama onlar ne yapıyor? Fuar fuar geziyorlar. Her gün bir yerde dolaşıyorlar. Ağızlarında sakızla, 'Kadıköy'e gider Fener'i yeneriz' diyorlar. Bunu kabullenemeyiz." Sarı-lacivertli futbolcunun bu sözleri, bütün takımın hırsını biliyordu.

'SENEYE YAŞAR MIYIM?'

Takımı motive eden, soyunma odasında duygu fırtınası yaratan bir başka olay ise, hasta minik F.Bahçeliler'den gelen mesajlardı. Lösemi hastası bir miniğin, kaptan Ümit Özat'a faks çekerek, "Üst üste üçüncü şampiyonluğu görmeden ölmek istemiyorum" demesi, herkesi derinden etkiliyor, bazı oyuncular gözyaşlarını tutamıyordu. Bir başka mesaj daha vardı ki, onun yarattığı etki de çok büyüktü. Bu kez kanser hastası bir çocuk, Fenerbahçe Televizyonu'na göndermişti mesajını, futbolculara iletilmek üzere: "Bugüne kadar bana 16 şampiyonluk hediye ettiniz. Önümüzdeki sezonu görebilir miyim bilmiyorum. O yüzden 17. şampiyonluğu sizden bu sene istiyorum." İyice dolan F.Bahçeli futbolcuları, soyunma odasında bu kez başkan Yıldırım'ın sözleri ateşliyordu. Bir baba şefkatiyle hitap eden Yıldırım, "Tarihte üst üste üç kez şampiyon olamadık. Bunu başarıp tarihe geçmek sizin elinizde. Ama olamazsanız da bizim evlatlarımızsınız" diyordu.

Daha şampiyon değiliz

Derbi maçta bir gol atan bir asist yapan ve bir topuda direkten dönen Fenerbahçe'nin yıldız futbolcusu Alex, geçen hafta Vestel Manisa yenilgisiyle şampiyonluk yarışında yitirdikleri avantajı yeniden ellerine geçirdiklerini söyledi. Ligde daha 3 maçın olduğunu ve şampiyonluk için konuşmanın erken olduğunu vurgulayan Brezilyalı yıldız, "Sahamızdaki fırsatı iyi değerlendirdik. Taraftarlarımızın desteğiyle Galatasaray'ı Kadıköy'de her zamanki gibi yenmesini bildik. Artık iki takım arasında puanlar eşitlendi. Ancak averaj olarak avantaj bize geçti. Kalan 3 maçıda kazanıp sezon sonunda şampiyon olmak istiyoruz" diye konuştu.

Bu da Tuncay'ı ateşleyen mektup

Sayın Volkan Ballı
Ben kulübümüzün Gold Kart sahibi taraftarıyım. Oğlum kulübümüzün koyu bir taraftarı. Fakat hasta. Tek düşüncesi bu yıl lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupasını almak. "Babacığım bunları göreyim de öleyim" diyor. Bugün elimizde biletimiz olmasına rağmen bu günkü tedavisi (kemoterapi) olduğu için gidemiyoruz. Oğlumu mutlu etmek adına yazımın ekinde yolladığım formayı siz , teknik ekibimiz olmak üzere takımda oynayan futbolcu arkadaşlarımıza imzalatıp bize gönderirseniz oğlum Burak'ı ve beni hasta bir çocuk babası olarak mutlu edeceksiniz.
Bundan sonraki çalışmalarınızda başarılar diler saygılar sunarım.
A. Murat Temizel/İzmir

Appiah ile Tuncay sahada yöneticiler tribünde ağladı

Maç öncesinde yaşadıkları olaylarla bir hayli duygulanan F.Bahçeli futbolcular, sahaya çıktıklarında bir başka etkileyici atmosferlerle karşılaştı. 50 bin F.Bahçeli, Şükür Saracoğlu'nda müthiş bir atmosfer yaratırken, bir süre tribünleri izleyen ve gök gürültüsünü andıran tezahüratları dinleyen Appiah, daha fazla kendini tutamayıp ağlamaya başladı. Ganalı futbolcu, maç sonrası da, "Böyle bir olayı hayatımda yaşamadım" dedi. Gözyaşlarına hakim olamayan bir başka oyuncu da Tuncay Şanlı'ydı. G.Saray seyircisinin bir süredir uğraştığı genç oyuncu, kendi taraftarının sahip çıkmasıyla moral bulurken, İstiklal Marşı okunurken ağlıyordu. Bu arada maç sonrası taraftarın "Bir baba hindi" tezahüratına sesle değil de el işaretleriyle katılan Tuncay'a ceza gündemde.


Anelka şovu idmanda da sürdü

F.Bahçe, Trabzonspor ile cumartesi günü oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarına oldukça keyifli başladı. Antrenmana, sakat Nobre ve Kemal'in yanı sıra Alex, Luciano, Aurelio katılmadı. Çalışmada neşeli hareketleriyle dikkat çeken, derbinin yıldızı Anelka, idman sonunda takım arkadaşlarıyla orta sahadan vurdukları topu kale direğine nişanlama yarışması yaptı. Anelka, ilk vuruşta topu direğe çarptırdıktan sonra el sallayıp tesislere girdi.


Nobre'yi son maça yetiştirme çabası

G.Saray maçında sakatlanıp sezonu kapattığı belirtilen Marcio Nobre'nin dün MR'ı çekildi. Kulüp doktoru Ethem Kavukçu, Nobre'nin sakatlığıyla ilgili raporlar geldikten sonra durumuyla ilgili açıklamayı bugün yapacaklarını söyledi. Daha önce sakatlık geçirdiği sol kasığında yırtık meydana gelen Nobre'nin, sezon sonuna kadar forma giymesinin zor olduğu ancak en azından ligin son haftasına yetişmesi konusunda bir umut olduğu kaydedildi.

Geri dön   Yazdır   Yukarı


ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi