T Ü R K İ Y E ' N İ N    B İ R İ K İ M İ
A K T Ü E L 3 OCAK 2006 SALI
  Ana Sayfa
  Gündem
  Politika
  Ekonomi
  Dünya
  Aktüel
  Spor
  Yazarlar
  Televizyon
  Sağlık
  Bugünkü Yeni Şafak
 
  657'liler Ailesi
  Bilişim
  Çalışanın Sesi
  Diziler
  Düşünce Gündemi
  İzdüşüm
  Kültür-Sanat
  Nar-ı Beyza
  Okur Sözcüsü
  Röportaj
  Sinema
  Yemek
  Zamanda Yolculuk
 
  Bize Yazın
  Abone Formu
  Temsilcilikler
  Reklam
  Künye
 
  Arşiv

  Yeni Şafak'ta Ara
 

KABE'nin anahtarı bu ailenin elinde

Hz. Muhammed (S.A.V)'in de mensubu olduğu Kureyş Kabilesi'nden Es Sidane Seybe ailesi Kabe'nin anahtarı ve her yıl örtüsünü değiştirme şerefini elinde bulunduruyor

Hacı adayı sayısının hızla arttığı Mekke'de hac hazırlıkları sürüyor. Kalabalığın çoğalması ve bayramın yaklaşmasıyla güvenlik önlemleri de arttırıldı. Kabe itfaiye müdürü Muksab Al Ameri, Kabe çevresinde güvenliğin sağlanması için yoğunluğun fazla olduğu bölgelerin kameralarla izlendiğini, bir olayın olması halinde ise ekiplerin yönlendirildiğini kaydetti. Maksab Al Ameri, Kabe'nin iç kısmının 300, çevresinin ise 60 kamera ile izlendiğini, itfaiye araçlarının da hazır bekletildiğini kaydetti.

Öte yandan, hacıların ibadetlerinin bir bölümünü yapacakları Mina'da halen içerisinde klimaların da yer aldığı 250 bin sabit çadır bulunuyor. Arafat'da ise çadır kurma çalışmalarına henüz başlanmadı. Mina'da bulunan güvenlik kontrol merkezinde 30 kameranın, Arafat bölgesinde ise 8 kameranın elde ettiği görüntüler sürekli izleniyor.

KABE'NİN ÖRTÜSÜ YENİLENECEK

Mekke'de bulunan Kabe-i Şerif Örtü Fabrikası'nda 3 aylık bir çalışma sonucu saf ipek kullanılarak dokunan yeni Kabe örtüsü, 9 Ocak Pazartesi günü değiştirilecek. Kabe'nin anahtarının teslim edildiği Kureyş Kabilesi'nden Sidane Es Seybe ailesine fabrikada teslim edilen örtü, Arife günü Kabe'ye örtülecek. Fabrikada, sadece Kabe örtüsü üretimi yapılıyor.

HACILARA KUMANYA

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yıl kontenjanların 100 bine çıkartılmasıyla birlikte hazırlıklarını tamamladı. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac Organizasyonu Basın Sorumlusu Ahmet Keskin, yaptığı açıklamada, Mekke ve Medine'de olduğu gibi Arafat, Müzdelife ve Mina'da kalacak hacı adaylarını en iyi şartlarda barındırabilmeleri için tüm önlemlerin alındığını söyledi. Keskin, "Hacı adaylarımıza kumanya usulü yemek dağıtacağız. Kuracağımız sağlık merkezi hacılarımızın hizmetinde olacak. Ulaşım ücretsiz olarak sağlanacak. Hacılarımızın ibadetlerini en rahat şekilde yapmaları için tüm hazırlıklarımız tamamlandı" diye konuştu. Arafat ve Mina'da hacıların çadırlarda piknik tüpü kullanmalarına izin verilmeyeceği kaydedildi.

ALIŞVERİŞ CANLANDI

Mekke ve Medine'de alışverişler gözle görülür şekilde canlandı. Mekke'den daha çok zemzem, namazlık ve tespih alan hacı adayları, hurmaları genelde Medine'den almayı tercih ediyorlar. Zemzem ve hurmalar bazı aracı kuruluşlarca kargo yoluyla Türkiye'ye gönderiliyor. Dükkanlarda ve sokaklarda kurulan tezgahlarda satışa sunulan hediyelik eşyalar, pazarlık yapılırsa istenenin yarı fiyatına kadar alınabiliyor. Bu yıl 3 milyona yakın kişinin hacı olması bekleniyor.

  • MEKKE (A.A)

    Kutsal emanetleri Seybe ailesi koruyor

    Kabe-i Muazzama'nın anahtarını ve örtü değiştirme yetkisini yüzyıllardır elinde tutan, Hz Muhammet(s.a.v)'in kabilesi Kureyş Kabilesi'nden olan Seybe Ailesi evininin kapılarını açtı. Mekke'nin en modern semti olarak anılan

    60. caddedeki lüks ev, basın mensuplarına gezdirilerek asırlardır muhafaza edilen İslam Alemi'nde kutsal sayılan; yüzyıllar öncesine ait Kabe örtüsü, Kuran-ı Kerim, Hacer-ül Esved Taşı Mahfazası ile Kabe'nin kapısını açmak kullanılan anahtarlar gösterildi. Fotografta, aileye ait soy ağacı görülüyor

    Geri dön   Yazdır   Yukarı


  • ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya | Aktüel | Spor | Yazarlar
    Televizyon | Sağlık | Bilişim | Diziler | Künye | Arşiv | Bize Yazın
    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin her hakkı mahfuzdur. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz. © Yeni Şafak
    Tasarım ve içerik yönetimi: Yeni Şafak İnternet Servisi